Örümcek Damarlar: Arnika ile Tedavi Edin
Örümcek damarlar, yetişkin kadın nüfusun büyük bir bölümünü etkileyen bir güzellik sorunudur. Bunlar genellikle dolaşım sistemindeki bir sorunun sonucudur. Genelde bacaklar ve ayaklardaki damarları ve kılcal damarlar açılır.
Örümcek damarlar genellikle kırmızımsı veya morarmış bir renge sahiptir ve şişkinlik de yarattıkları için deride oldukça fark edilir olurlar. Genellikle baldır kaslarında ve bacağın iç kısmında oluşurlar. Fakat bunlar vücudun diğer bölümlerinde de görülebilirler.
Çoğu kadın, gebelik sırasında veya vücudun yaşadığı hormonal değişiklikler yüzünden 50 yaşından itibaren bu durumdan muzdarip olmaya başlar.
Nedene bakılmaksızın, varisi olanlar bunu en aza indirmek isterler. Bu, yalnızca bacakların güzelliğini etkilediği için değil; aynı zamanda şişkinlik ve ağrıya neden olabileceği için de geçerlidir.
Neyse ki, düzenli bir şekilde kullanıldığında bunları azaltmaya yardımcı olan çeşitli birçok çare ve doğal ürünler vardır. Bu tedaviler arasında, anti-enflamatuvar ve antikoagülan etkileri nedeniyle antik çağdan beri değer verilen arnika merhemi de vardır. Nasıl kullanılacağını öğrenin ve ona bir şans verin!
Örümcek damarlar için arnika merhemi
Arnika merhemi, yüzlerce yıldır dolaşım problemleri için doğal bir tedavi olarak kullanılan organik bir üründür. Arnika, yollarda ve boş arazilerde yabani ot olarak çıkan, Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde çok yaygın bir alpin bitkisidir.
Homeopatik nitelikleri açısından tarih boyunca değer kazanmıştır. Arnika kas yaralanmalarının, eklem ağrısının ve enflamatuvar bozuklukların tedavisi için uygundur. Aslında, özlerinin birçoğu ve aktif bileşikleri, ilaç endüstrisinde ilaçlarda, merhemlerde ve diğer topikal ürünleri üretmede kullanılmaktadır.
Varis tedavisindeki temel avantajı, kan dolaşımını lokal olarak artırma ve dolaşımın üst vücuda dönüşünü kolaylaştırma kabiliyetidir. Kan akışının geçişini etkilemeden damarları küçültür.
Bu, enflamasyon üzerinde ilginç bir olumlu etkiye sahiptir. Buna ek olarak, cilde masaj yaparak uygulamak bacaklardaki gerginlik ve ağrı hissini azaltır.
Bu özellikle fiziksel aktivite yaptıktan sonra veya yoğun bir günden sonra fark edilir. İçindekiler burkulmalar, çürükler ve diğer yüzeysel yaralar için iyi bir tedavi olduğunu bize söylemektedir.
Bunu da okuyun: Örümcek Damarları Azaltmak İçin Nasıl Merhem Yaparız?
Varisi tedavi etmek için arnika merhemi hazırlayın
Bu doğal merhem içerisindeki bileşenlerin kombinasyonu, varisli ve örümcek damarların görünümünü azaltmak için çok etkili bir ürün oluşturur. Bu merhemin anti-enflamatuvar, sıkılaştırıcı ve yatıştırıcı özellikleri, etkilenen bölgedeki kan akışını etkinleştirir.
Bu, cilt yüzeyindeki damar görünümünü belirgin şekilde azaltır. Bu merhemi cilde masaj yaparak uygulamak, lenfatik sistemi uyarmaya yardımcı olur. Aynı zamanda, genellikle iyileşme sürecini etkileyen toksinler ve sıvıların giderilmesini de teşvik eder.
Bu durumlar için mucize bir tedavi olmasa da, arnika merhemini düzenli olarak kullanmanız, beslenme, egzersiz ve diğer alışkanlıkların yarattığı etkileri tamamlamaya yardımcı olur.
En iyi sonucu elde etmek için, bu merhemi varislerin ve örümcek damarların oluştuğu ilk aşamalarda kullanmaya başlamak en iyisidir. Bunun nedeni, bu sorunların ilerleyişi ne kadar artarsa, o kadar çok komplikasyona neden olmasıdır. Şimdi bu fantastik doğal merhemi nasıl hazırlayacağınıza bir göz atalım:
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı balmumu (30 g)
- 2 yemek kaşığı shea yağı (24 g)
- 1 yemek kaşığı badem yağı (15 g)
- 2 yemek kaşığı arnika yağı (30 g)
- 1 kapsül E vitamini
Hazırlanışı
- Balmumunu benmari usulü eritin.
- Eridiğinde, shea yağını ve badem yağını ekleyin.
- Isıyı en aza düşürün ve silikon bir karıştırıcıyla her şeyin iyice karıştığına emin olana kadar karıştırın.
- Karışım hazır olduğunda, ocaktan alın.
- Bundan sonra, hemen arnika yağını ve E vitamini kapsülünü ekleyin.
- Birkaç dakika beklemesine izin verin ve sonra hava almayan cam bir kavanoza katılaşmadan önce dökün.
Nasıl uygulanır?
- Gereken miktar kadar alın ve etkilenen alanlara masaj yapın.
- Cildinizde emilmesine izin verin.
- Her gece uygulayın.
- Kesiklerde veya açık yaralarda kullanmamalısınız.
Gördüğünüz gibi, varisler ile mücadele etmek için bir merhem hazırlamak son derece basittir. Üstteki adımları takip edin ve bu merhemin nasıl uygulanacağı ile ilgili bütün tavsiyelere dikkat edin. Hemen sonuçları görmeye ve hissetmeye başlayacaksınız.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Brito, N., Knipschild, P., & Doreste-Alonso, J. (2014). Systematic review on the efficacy of topicalArnica montanafor the treatment of pain, swelling and bruises. Journal of Musculoskeletal Pain, 22(2), 216–223. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/10582452.2014.883012
- Kawakami, A. P., Sato, C., Cardoso, T. N., & Bonamin, L. V. (2011). Inflammatory Process Modulation by Homeopathic Arnica montana 6CH: The Role of Individual Variation. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine : eCAM, 2011, 917541. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3035003/
- Kriplani, P., Guarve, K., & Baghael, U. S. (2017). Arnica montana L. – a plant of healing: review. The Journal of Pharmacy and Pharmacology, 69(8), 925–945. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jphp.12724
- Röhrl, J., Piqué-Borràs, M.-R., Jaklin, M., Werner, M., Werz, O., Josef, H., Hölz, H., Ammendola, A., & Künstle, G. (2023). Anti-inflammatory activities of Arnica montana planta Tota versus flower extracts: Analytical, in vitro and in vivo mouse paw oedema model studies. Plants, 12(6), 1348. https://www.mdpi.com/2223-7747/12/6/1348
- The Vein Institute. (28 de febrero de 2021). Non-medical options for managing varicose veins. https://www.theveininstitute.com.au/non-medical-options-for-managing-varicose-veins/
- Waizel, B, J., & Cruz, J. M. (2014). Arnica montana L., relevant European medicinal plant. Revista Mexicana de Ciencias Forestales, 5(25), 98–109. https://www.scielo.org.mx/scielo.php?pid=S2007-11322014000500008&script=sci_abstract&tlng=en