Yağ Yakma ve Şişkinliği Azaltmanın Doğal Yolu

Defne yaprağı, asitlik ve gazı yatıştırır, vücutta sıvı tutulmasıyla savaşır ve ürik asidin fazlasının atılmasını uyarır.
Yağ Yakma ve Şişkinliği Azaltmanın Doğal Yolu

Son Güncelleme: 27 Ocak, 2019

Tüm yağ yakma programları kısa sürede iyi bir sonuç alabilmek için şu 3 prensibe sahip olmalıdır: sağlıklı bir diyet, düzenli egzersiz ve daha fazla kalori yakmak.

Bu 3 hedefe ulaşmak için hayat tarzınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekecek fakat bunlar kilo vermek ve verdiğiniz kiloları geri almamak için kilit noktalar.

Yağ yakma ve şişkinliği azaltmak için en iyi tamamlayıcıyı ararken, sindirim sisteminde iltihaplanmaya çok iyi gelen ve aynı zamanda temizleyici olan, size fazladan kilolarınızdan kurtulmanızda yardım edecek doğal bir tedavi bulduk.

Eğer çoktan diyetinize ve egzersiz planınıza sahipseniz ve bunların etkisini daha da güçlendirmek istiyorsanız, yağ yakma için harika bir tamamlayıcıyla ilgili olan bu yazıyı kaçırmayın.

Yağ yakma ve şişkinliği azaltmanın doğal yolu nedir?

Yağ yakmanın bu doğal yolu,  ikisi de sindirim sistemine ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan tarçın ve defne yaprağının faydalarından yararlanıyor. İkisiyle hazırlayacağınız çay, daha fazla kalori yakmak, metabolizmanızı hızlandırmak ve daha kısa sürede kilo vermek için mükemmel bir yol.

Neden tarçın?
tarçın çubuğu

Lezzetli aroması ve hafif baharatlı tadıyla tarçın, dünya çapında oldukça popüler.

Son zamanlarda, tarçının düzenli tüketildiğinde kilo vermenize yardımcı olduğu görülmüştür; çünkü, içeriği sayesinde, yağın özellikle karın bölgesinde birikimini yavaşlatıyor.

Aynı zamanda, tarçın kan şekerinizi %29’a kadar azaltmaya yardımcı olarak acıkmanızı önler ve böylece kalori alımınızı sınırlandırır. Tarçın tükettiğinizde, midenizde metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakmayı hızlandıran ve şişkinliği azaltan kimyasal bir tepkime meydana gelir.

Yukarıdaki faydalara ek olarak tarçın aynı zamanda:

  • Diyabeti kontrol eder ve önler
  • Mineral ve antioksidanlar açısından zengindir
  • Bakteri ve mantarlarla savaşır
  • Kolesterol seviyesini kontrol eder
  • Sakinleştirir
  • İltihaplanmayı önler
  • Çeşitli ağrıları azaltır

Neden defne yaprağı?
defne yaprağı

Defne bitkisi, şu yararlara sahip iki aktif bileşik içerir: iki uyarıcı; sineol ve öjenol, sindirimi düzenler ve mide ekşimesi, gaz ve karın ağrısını yatıştırır. Defne aynı zamanda, böbrek fonksiyonlarını destekleyerek idrar atmayı kolaylaştıran diüretik faydalara sahiptir.

Aynı zamanda dolaşım sisteminizde sorunlara yol açabilecek, karaciğer ya da gut hastalıklarına sebep olabilecek fazla ürik asit ve ağır metaller gibi sağlığınıza zararlı diğer atıkların vücudunuzdan atılmasını uyarır.

Defnenin bunlara ek olarak birkaç faydası daha var:

  • Anti-bakteriyel ve antiseptiktir.
  • Balgamlı öksürük sağlar.
  • İltihaplanmaya karşı iyi gelir.

Kilo vermek için tarçın ve defne yaprağı çayını nasıl yaparsınız?

Tarçın ve defne yapraklı çay içmek, vücudunuzun ideal işleyişini yavaşlatan birikmiş toksinleri atmaya yardımcı olur. Bu doğal ilaç çok popüler, faydalarını söyleyen kişi sayısı her geçen gün artıyor.

Malzemeler:

  • 1 litre su
  • 2 çubuk tarçın
  • 10 defne yaprağı

Hazırlanışı

Yağ yakma ve şişkinliği azaltmanın bu doğal yolunu hazırlamanın hiçbir püf noktası yok. Tek yapmanız gereken 1 litre suyu kaynatmak ve tarçın çubuklarıyla defne yapraklarını eklemek.

Suyunuz kaynayınca altını kısın ve çayınızın 15 dakika demlenmesini sağlayın. İçmeden önce ocaktan alıp biraz soğumasını bekleyin.

Nasıl içmelisiniz?

Boş mideye günde bir bardak bu çaydan içerek başlayın, günde maksimum iki bardağa çıkarın. Bu çayı düzenli bir şekilde içtiğinizde kısa sürede incelmeye başladığınızı fark edeceksiniz. Ve en iyi yanı da, bu çay, iltihabı önlemesiyle karnınızı ilk günden itibaren dümdüz yapacaktır.

Kontrendikasyonlar

Tarçın, kumarin adında, fazla kullanılırsa zehirli etki eden bir kimyasal içerir. Bu sebeple bu çayı, önerilen miktardan daha fazla asla kullanmayınız. Tarçın hamile kadınlar ya da ülser, gastrit gibi sindirim problemi olan ya da antibiyotik kullananlar için önerilmez.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.