Zencefil İle Ev Yapımı Antiviral
Zencefil etkili doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Besleyici ve antiviral özelliklerinden en iyi şekilde faydalanmak için zencefili antiviral çay olarak tüketebilirsiniz.
Zencefil, antik çağlardan beri çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için doğal bir ilaç olarak kullanılmıştır. Özellikle grip, soğuk algınlığı ve öksürüğün sık görülen semptomları için kardiyovasküler ve kas problemlerini tedavi ederken çok etkilidir.
Zencefilin genel sağlık yararları
- Metabolizmayı düzenler: Zencefil besinlerin emilimine katkıda bulunur. Ayrıca yemeklerden kısa bir süre önce yerseniz, iştahınızı arttırmaya yardımcı olur.
- Baş dönmesiyle mücadele eder: Haplara başvurmak yerine zencefilin özelliklerini kullanabilirsiniz. Bu kökten bir parça çiğnemek baş dönmesini hafifletir. Güçlü tadını yumuşatabilmek için biraz bal ile karıştırmanızı öneririz.
- Mide bulantısına iyi gelir: Hamileliğin yaygın semptomlarından biri olan bulantıya doğal bir çözüm olarak tavsiye edilir. En iyisi sabahları çiğnemektir.
- Kas ağrılarını hafifletir: Antienflamatuvar özellikleriyle ileri yaş veya yoğun egzersizin eklem ve kaslarda neden olduğu ağrıyı azaltır.
- Tıkanıklığa karşı savaşır: Bir fincan zencefil çayı tıkanıklık için mükemmeldir ve daha iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olur. Zencefil özünün solunması, solunum yollarınızın açılması için idealdir.
- Zencefil kalbinize iyi gelir: Kalp hastalıklarının tedavisi ve önlenmesi için de önerilir. Çeşitli kalp problemleri olan birçok insanın beslenme düzeni zencefil içerir.
Antiviral ilaç olarak zencefil
Kök, zencefil bitkisinin en çok kullanılan kısmıdır. Zencefili mükemmel bir antiviral ilaç haline getiren bileşenler; C vitamini, kurkumin, çeşitli amino asitler, oksalik asit ve flavonoidlerdir.
Öksürük, grip ve soğuk algınlığı için harika bir ilaçtır çünkü antienflamatuvar, antiviral, antioksidan, anti bakteriyel ve balgam söktürücüdür.
Zencefil ile antiviral bir çay nasıl yapılır
Zencefil tüketmenin birçok yolu vardır. Öksürük veya grip belirtilerini tedavi etmek için bazı yemeklere dilim veya öğütülmüş halde ekleyebilirsiniz. Ancak çay, zencefilin tüm besleyici özelliklerinden faydalanabilmek için en etkili yöntemdir.
İlginizi çekebilir: Çocuklar İçin 6 Doğal Öksürük Tedavisi
Aşağıda, zencefil çayı yapmanın basit bir yolundan ve isteğe bağlı olarak daha yumuşak bir tada sahip olması ekleyebileceğiniz bazı malzemelerden bahsettik.
Malzemeler
- 2 dilim zencefil kökü
- 2 bardak su (500 ml)
- Tatlandırmak için bal
Nasıl hazırlanır
- İlk önce zencefili yıkayın ve orta kalınlıkta dilimler halinde kesin.
- Sonra suyu bir tencerede ısıtın.
- Su kaynadığında, zencefil kökü ekleyin ve yaklaşık 10 dakika boyunca ocakta bırakın. Altını kapadığınız zaman kapayacağınız çayın ne kadar yoğun olduğunu belirler.
- Ardından çayı dinlendirin ve bal ilave ederek tatlandırın.
- Sonuçları görmek için günde 2 veya 3 kez içmemizi öneririz.
Tarçınlı zencefil çayı
Tarçın, vücut ısısını düzenleyen mükemmel bir antienflamatuvar ve anti bakteriyel olarak öne çıkıyor. Ayrıca ateşiniz varsa soğuk algınlığıyla etkili bir şekilde mücadele etmek için zencefil ile karıştırmak için idealdir.
Malzemeler
- 1 dilim zencefil
- 1 çubuk tarçın
- Yarım limonun suyu
- 1 bardak su (250 ml)
- Tatlandırmak için bal
Nasıl hazırlanır
- Zencefili iyice yıkayın. Kaynarken suya ekleyin.
- Daha sonra tarçın ekleyin ve ocakta yaklaşık 10 dakika boyunca tutun.
- Sonra, karışımı ocaktan alın ve bir bardağa dökün. Limon suyu ekleyin ve bal ile tatlandırın.
- İyice karıştırın ve içmeden önce demlenmeye ve soğumaya bırakın. Günde bir veya iki bardak içmenizi tavsiye ederiz.
Çaya bal eklemeniz içeceğin antiviral gücünü arttırır çünkü balın virüs ve bakterileri atmaya yönelik güçlü bir antibiyotik etkisi vardır. Bal ayrıca astım ve diğer solunum problemlerinin tedavisine yardımcı olacak balgam söktürücü özelliklere de sahiptir.
Gördüğünüz gibi, zencefil çok güçlü bir antiviral etkiye sahip olabilir. Zencefil tüketerek, kimyasal ürünlerin sahip olduğu yan etkilere maruz kalmadan korunabilirsiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125
- White, B. (2007). Ginger: An overview. American Family Physician. https://doi.org/10.1039/C4CC06344A
- Thomson, M., Al-Qattan, K. K., Al-Sawan, S. M., Alnaqeeb, M. A., Khan, I., & Ali, M. (2002). The use of ginger (Zingiber officinale Rosc.) as a potential anti-inflammatory and antithrombotic agent. Prostaglandins Leukotrienes and Essential Fatty Acids. https://doi.org/10.1054/plef.2002.0441
- Nurdjannah, N., & Bermawie, N. (2012). Handbook of Herbs and Spices. Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.319