3 Malzeme ile Tırnak Mantarı İle Doğal Yoldan Savaşın
Tırnak mantarı onikomikoz isimli enfeksiyona neden olur. Bu dermatofit, maya ve küflerin aktivitelerinden kaynaklanır. Bu mikroorganizmalar ılık ve nemli ortamlarda kolayca büyüyebilirler.
Tinea unguium olarak da bilinen bu yaygın hastalığın, dünya popülasyonunun yüzde 3 ila 4ü arasında etkili olduğu tahmin ediliyor. Özellikle erkeklerde ayakta daha sık görülse de, hem el hem ayak tırnaklarını etkiler. Tırnaklar sararıp kalınlaşır ve tırnak çevresindeki deri kırmızı ve iltihaplı hale gelir.
Gerçekten endişe verici olan ise tedavi edilmemesidir, çünkü bu tırnağın tamamen kaybı ile sonuçlanabilir. Bu sebeple, tırnaklarınızın durumuna yakından dikkat göstermeniz ve mantar enfeksiyonunun ilk belirtilerinde bir tedavi aramanız kesinlikle hayati önem taşır.
Aşağıda, sadece 3 malzemeden yararlanarak tırnak mantarıyla mücadele edecek ve tırnağı kurtaracak tamamen doğal bir çözüm sunacağız.
Bugün deneyin!
Tırnak mantarıyla mücadele için doğal çözüm
Bu doğal mantar kovucu bölgesel olarak kullanılır. Tırnaktaki enfeksiyona sebep olan mikroorganizmaları yok eden mantarkıran içerir.
Çoğu vakada, bu tedavi en az iki ay sürer, fakat tırnak mantarı ile tamamen mücadele etmek ve tırnağın yeniden büyümesi için 8-12 aya kadar kullanmaya devam etmeniz gerekebilir.
En başından, konu bu reçeteler olunca sabrın anahtar bir rol oynadığını anlamanız gerekir. Hızlı bir etki sağlamaz ve devamlı uygulanması gerekir.
Bu ürün hidrojen peroksit, %90 etil alkol ve beyaz sirke ile hazırlanır. Bu üç malzeme, çeşitli yaralar ve cilt problemlerini iyileştiren doğal mantar karşıtı ve antiseptik özellikleriyle bilinir.
Hidrojen peroksitin yararları
Hidrojen peroksit, güçlü antibakteriyel etkisi sayesinde yaraları dezenfekte etmek için kullanılır.
Sudan bir fazla oksijen atomu barındırır. Çoğu eczanede genel olarak %3 çözelti olarak bulunur.
Patojenleri (hastalık mikrobu) öldürmek için oksitleyen çevre dostu bir dezenfektandır.
Ayak baş parmak tırnağındaki, enfeksiyona sebep olan mayaları ve dermatofitleri yok etmek için kullanılır.
Buna da bakın: Evde hidrojen peroksit tutmak için 12 neden
%90 etil alkolün yararları
Etil alkol medikal amaçlar için damıtılmıştır ve neredeyse her ilk yardım çantasında bulunur. Cilt sakatlanmalarında kullanılan bir dezenfektandır.
Bakteri ve mantarların büyük çoğunluğuna karşı etkili olduğu kanıtlanmıştır, fakat bakteri sporlarına karşı değildir.
Manikürde ve pedikürde tırnak mantarı ile mücadele etmek için ve kullanılan araçları dezenfekte etmek için kozmetik olarak kullanılır.
Beyaz sirkenin faydaları
Beyaz sirkenin asidik bileşenleri deri üzerindeki mantar enfeksiyonlarının tedavisinde eski çağlardan beri kullanılır. Madura ayağı diye de bilinen onikomikozları tedavi etmeye yarayan iyi bir antiseptik ve mantarkırandır.
Uygulanınca kaşıntı ve sarılığı, bunun yanında göz zevkini bozan ve ayağınızın çirkin görünmesine sebep olan nasırı azaltır.
Bunu okumalısınız: Elma sirkesinin inanılmaz 10 faydası
Tırnak mantarı ile mücadele etmek için bu reçeteyi nasıl hazırlarım?
Artık bu reçetenin içeriğinde neler olduğunu bildiğimize göre, bir sonraki adım onu hazırlamak olacak ki tedaviye başlayabilelim.
Malzemeler
- 5 çorba kaşığı 90% etil alkol
- 5 çorba kaşığı hidrojen peroksit
- 2 çorba kaşığı beyaz sirke
Aletler
- 1 cam kap
Yapılışı
- Alkol ve hidrojen peroksidi cam kabın içine koyun.
- Beyaz sirkeyi ekleyin ve her şeyi güzelce karıştırın.
- Kapağını kapatın ve serin, kuru bir yerde saklayın.
- Etkilenmiş tırnağı yıkayın ve bir havlu ile nazikçe kurulayın.
- Bir pamuk parçası yardımıyla biraz çözelti uygulayın.
- Eğer tırnak gerçekten çok kalınsa, yüzeyi dikkatlice törpüleyin ve sonra çözeltiyi uygulayın.
- Günde iki kez kullanın.
En iyi sonuçlar için ayakkabılarınızı, çoraplarınızı ve iltihaplı tırnak(lar)la temasa geçen her şeyi dezenfekte edin.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Larruskain Garmendia, J., Idígoras Viedma, P., & Mendiola Arza, J. (2008). Onicomicosis: diagnóstico y tratamiento. Información Terapéutica Del Sistema Nacional de Salud. https://doi.org/10.1016/j.riam.2010.01.007
- Carrillo, L. (2003). Hongos. In Microbiología Agricola. https://doi.org/10.1007/sl0551-008-9963-l
- Pérez Suárez, B. (2011). El lenguaje de las uñas. Más Dermatología. https://doi.org/10.5538/1887-5181.2011.15.4