Bebek Kıyafeti İçin En İyi Materyaller Nelerdir?
Yeni doğan bebeklerin çok hassas bir ciltleri vardır bu yüzden tahrişe çok duyarlıdır. Bu sebeple, onları rahatsız etmeyecek veya alerjiye neden olmayacak kıyafetler seçilmesi önemlidir. En iyi bebek kıyafeti materyallerinin neler olduğunu biliyor musunuz?
Öğrenmek için okumaya devam edin!
Doğru Bebek Kıyafeti Nasıl Seçilmelidir?
Bugün, ufaklığınız için tüm farklı tipteki kıyafetleri bu yazıda bulacaksınız… Rahat, renkli, zarif, orijinal hatta ebeveynleri ile bir örnek kıyafetler! Seçenekler sonsuzdur.
Bu kadar çok seçenekle, bebeğinizin derisine özen göstermek için izlemeniz gereken kuralların beler olduğunu bilmek önemlidir. Bu yüzden, bebek kıyafeti için en iyi materyaller nelerdir ?
Size, aşağıdaki yazımızda bilmeniz gereken her şeyi anlatacağız.
En İyi Bebek Kıyafeti Materyalleri Nelerdir? 9 Favori
Bebeğiniz için kıyafetlerini seçerken en önemli şey, neden yapıldığına dikkat etmektir. Ayrıca bulundurduğu aksesuar, dekorasyon veya işlemeleri de göz önünde bulundurmalısınız.
1. Pamuk (Koton)
Bebek kıyafetleri için en iyi kumaş olmasının yanı sıra, bir numaralı tercihtir. 100% koton kıyafetler bebeğinizin cildinin nefes almasına izin verir. Böylelikle, bebeğinizde iritasyona (kaşıntı, tahriş, vb.) sebep olacak terlemeyi önlemiş olursunuz.
Dahası, koton kumaşlar bebeğiniz için doğru vücut sıcaklığını korumak için mükemmeldir. Diğer bir deyişle, bu kumaşlar bebeğinizi kış aylarında sıcak tutar ve yaz aylarında ise fazla sıcak olmasını önler.
Başka bir avantaj mı arıyorsunuz? Koton kolay yıkamaya eğilimli bir kumaştır, ve lekeler çok daha kolay çıkar.
2. Patiska
Bu iyi kumaş yaz kıyafetleri için, çok hafif olması ve nefes alabilmesi sebebiyle mükemmel bir seçenektir. Bu ince kumaş, dokusu yumuşak ve genellikle vaftiz töreni kıyafetleri ve setleri için kullanılmaktadır. Tabi ki, bu kumaşın 100% koton olduğundan ve sentetik iplikler içermediğinden emin olun.
Bu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz: Yaz Mevsiminde Bebek Sahibi Olmak İçin İpuçları
3. Keten
Doğal ve bitkisel kaynaklı bir kumaş olması sebebiyle, bebek kıyafetleri içi en iyi materyallerden birisidir. Yumuşak, hafif ve çok rahattır. Bunun anlamı bebeğiniz özgürce hareket edebilir ve hiçbir tahrişe neden olmaz.
4. Pamuk jarse
Bu kumaş temel avantajı, çok kolay esneyebilmesidir, bebeğinizi giydirmek çok daha kolaydır. Bebeğinizin bedenine çok kolay bir şekilde uyar ve çok yumuşaktır. Bu yüzden, eğer en iyi bebek kıyafeti materyalini merak ediyorsanız, pamuk jarse mükemmel bir seçimdir.
5. Vual
Bu kumaş, konu bebeğinizi giydirmek olduğunda bir diğer çok kabul gören seçenektir. İyi bir kumaştır ve şile bezine benzer, genellikle yaz kıyafetleri yapmak için kullanılır.
6. Pamuk velur
Koton muflon, aşırı yumuşak, 100% doğal ve sıcak tutar, bu nedenle kış için ideal bir kumaştır. Koton muflon ceket ve eşofmanlar almaktan hiç çekinmeyin!
7. Müslin
Yeni doğanlar için favori metaryallerimiz arasında, müslin popüler bir klasiktir. Genellikle kundak battaniyesi, kumaş bebek bezi ve bebek havlusu olarak kullanılır. Ancak kıyafet yapmak için de çok iyi bir seçenektir.
8. Mikrofiber
Mikrofiber,100% doğal, yumuşak ve hafif olması sebebiyle alerjisi olan bebekler için popüler bir alternatiftir. Sadece kumaşınızın sentetik ipler içermediğinden emin olun.
9. Merinos yünü
Merinos yünü, merino koyunundan gelen özel bir tür yündür. Sıradan yünlere kıyasla çok daha yumuşak ve daha az pürüzlüdür ve ufaklığınızın derisine karşı olağan üstü naziktir. Kış aylarında bebeğinizi sıcak tutmak için ve hatta yaz aylarında da serin tutmak için mükemmel bir seçimdir.
Dahası, lanolin ile yıkayarak suyu(sızdıran bezler) emmeyen bir forma dönüştürebilirsiniz. Ayrıca, kumaş çocuk bezi kullanıyorsanız, merinos yününü lanolin ile yıkayarak bez koruyucu bile yapabilirsiniz.
Bu yazıyı atlamayın: Bebeğinizin Doğumuna Hazırlanmak İçin İpuçları
En iyi bebek kıyafeti materyalleri nelerdir: Genel tavsiye
Bebeğinize giydirdiğiniz kıyafetlerin materyallerine dikkat etmenin yanı sıra, göz önünde bulundurmanız gereken bazı diğer faktörler vardır.
- Boyama desenleri olan parçalardan kaçının, bunlar bebeğinizin cildini tahriş edebilir.
- Düğmesi ve kurdelesi olan kıyafetler satın almayın, bunlar kopabilir ve çocuğunuza zarar verebilir.
- Sıradan yünlerden kaçının; doğal bir kumaş olmasına rağmen sıradan yünler kaşındırabilir hatta temas egzaması gibi alerjilere neden olabilir.
- Likralı ve naylon karışımı olan kıyafetlerden uzak durun: bu sentetik materyaller bebeğinizin cildi için çok tahriş edici olabilir. Dahası, giydirmesi ve çıkartması çok rahatsızlık vericidir.
- Mümkünse fermuarlı kıyafetlerden de kaçının, çünkü bunlar da tahriş edici olabilir.
Böylelikle, bebek kıyafetleri için en iyi materyallerinin neler olduğunu ve hangi materyallerden ve aksesuarlardan kaçınmanız gerektiğini öğrenmiş oldunuz. Son olarak ama en önemli konu ise, yeni aldığınız parçaları bebeğinize giydirmeden önce, yeni doğanlara özel olan deterjanları kullanarak yıkadığınızdan emin olun.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Acuña, J., Romero, C., Barrio, C., López, M., Palacios, A., & Pallás, C. (2010). Cuidados desde el nacimiento: Recomendaciones basadas en pruebas y buenas prácticas. Ministerio de Sanidad y Política de España. https://www.mscbs.gob.es/organizacion/sns/planCalidadSNS/pdf/equidad/cuidadosDesdeNacimiento.pdf
- Aguilar Flores, Michael Jonnthan. (2020). ESTUDIO DE FACTIBILIDAD PARA UNA TIENDA DE ROPA DE BEBE POP UP STORE, SECTOR BELLAVISTA. http://repositorio.tecnologicopichincha.edu.ec/handle/123456789/252
- Marcos Bustos. (2018). Fibras textiles que producen alergia. Centro del Alérgico. Consultado en línea 07/02/2020 en: https://centrodelalergico.cl/fibras-textiles-que-producen-alergia/
- MayoClinic. Dermatitis de contacto. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/contact-dermatitis/symptoms-causes/syc-20352742
- Mirada Vives, A., Pedraza Anguera, A., Torrelo Fernández, A., Arnaez solis, J., Fernández Zarate, M., Fernández Arroyo, M., … Núñez, J. (2013). Guía de cuidados de la piel del recién nacido y del bebé. Matronas Prof. https://www.researchgate.net/publication/293335236_GUIA_DE_CUIDADOS_DE_LA_PIEL_DEL_RECIEN_NACIDO_Y_DEL_BEBE_Recomendaciones_basadas_en_la_evidencia_y_en_las_buenas_practicas
- Moreira Vinces, Ruth. (2013). Factores de riesgo desencadenantes de alergias en niños menores de 12 años en la ciudad de Manta. Universidad de Guayaquil. Unidad de Postgrado. Investigación y Desarrollo. http://repositorio.ug.edu.ec/handle/redug/43854
- Ünal, Zümrüt & şekeroğlu, Serra. (2017). Research of Required Qualifications for Baby Clothes from Past to Present. Aksaray University Journal of Science and Engineering. 1. 71-85. 10.29002/asujse.297987.
- Tinajero, R. M., Salazar, R. E., Figueroa, C., & Escobar, M. R. (2014). El recién nacido. In El recién nacido: Una propuesta de atención de enfermería con enfoque de riesgo.