Yaz Mevsiminde Bebek Sahibi Olmak İçin İpuçları

Yaz mevsiminde bebek sahibi olmak pek çok açıdan faydalıdır. Gevşemek ve aileyle birlikte bebeğin gelişinin keyfini çıkarmak için iyi bir zamandır. Ancak bu sıcak mevsim için bazı önlemler almalısınız. Daha fazlasını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin! 
Yaz Mevsiminde Bebek Sahibi Olmak İçin İpuçları

Tarafından yazılmıştır Carmen Martín

Son Güncelleme: 25 Ağustos, 2022

Yaz mevsiminde bebek sahibi olmak pek çok hamile kadını endişelendiren bir düşüncedir. Yılın bu zamanında sıcaklıkla ve iyileşme süreciyle nasıl başa çıkılacağıyla ilgili düşünceler genellikle yaz aylarında doğum yapacak olan kadınları etkiler.

Ancak yaz mevsiminde bebek sahibi olmanın pek çok avantajı vardır. Bu yazıda bu konuda yardımcı olabilecek bazı ipuçları vereceğiz. Hayal ettiğiniz kadar zor veya kötü olmadığını göreceksiniz!

Yaz mevsiminde bebek sahibi olmak ve avantajları

Hepimizin bildiği gibi pek çok insan yaz mevsimi boyunca tatile çıkar. Neredeyse tüm çalışanlar genellikle kısa bir ara verme fırsatına sahiptirler. Çocuklar ve gençler okula gitmek zorunda değildirler. Bir düşünün: Ailenizin ve arkadaşlarınızın size yardım etmek ve bebekle vakit geçirmenin keyfini çıkarmak için daha fazla zamanları olacak.

Ayrıca hava güzel olduğu için bir yürüyüş yapmak veya kafanızı boşaltmak için evden çıkabileceksiniz. Bebeğinizle dışarı çıkmak için günün en serin saatlerini tercih edebilirsiniz. Bu mevsimde insanlar daha az streslidir. Sessizliğin ve huzurun keyfini çıkarırlar.

yeni doğmuş bebek anne

Yaz mevsiminde bebek sahibi olmak, kendine has avantajları olan bir şeydir. Gevşemek ve tüm aileyle birlikte bebeğin gelişinin keyfini çıkarmak için iyi bir zamandır.

Yaz mevsiminde bebek bekleyen anne adayları için tavsiyeler

Yaz mevsiminde bebek sahibi olmayı bekliyorsanız, sağlığınızın anahtarı olan bir dizi tavsiyeyi takip etmelisiniz.

1. Yaz mevsiminde bebek bekliyorsanız yediklerinize dikkat edin

Yaz mevsiminde bebek sahibi olmayı bekliyorsanız sık sık az az yemelisiniz. Aslında sağlıklı bir şekilde beslenmek yılın her döneminde çok önemlidir. Ancak beslenme, hamilelik sürecinde veya doğumdan sonraki dönemde daha da önem kazanır. Yaz mevsimi boyunca dehidrasyon veya sıcak çarpması riski daha yüksektir.

Profesyoneller günde 5 kez az az öğünler yenmesini önerirler. Ayrıca yılın bu döneminde daha fazla meyve ve sebze yemek istediğinizi de mutlaka fark edeceksiniz. Vücudunuzu dinleyin ve bu yiyecekleri öğünlerinize dahil edin. Vücudunuzun susuz kalmamasına yardımcı olacak ve size ihtiyacınız olan vitaminleri sağlayacaklar.

Ayrıca günde en az 8 bardak olacak şekilde, yeterince su içilmesi de çok büyük önem taşır. Benzer şekilde 12 ile 4 arasında güneşe maruz kalmaktan da kaçınmalısınız. Sizi serin tutacak kıyafetler giymeniz, sıcak çarpmasından korunmanıza yardımcı olabilir.

2. Emzirmekten korkmayın

Bebeği emzirmek, doğal ve sağlıklı bir şeydir. Etrafta insanlar varken bebeğinizi emzirmekten çekinmemelisiniz. Ancak eğer çekiniyorsanız kaldırması kolay gömlekler giyinmeye çalışın. Böylece kendinizi daha az çıplak hissedeceksiniz.

Ayrıca bebeğinizi emzirirken susamanız ve terlemeniz normaldir. Bebeğiniz süt emerken su için. Terin bir kısmını emmesi için bebeğinizin başının altına ince bir bez koymayı deneyin.

bebek emziren kadın

Yaz mevsiminde, emzirmeyi kolaylaştırmak için temiz ve rahat kıyafetler giymenizi tavsiye ederiz.

3. Hijyen konusunda dikkatli olun

Ayrıca epizyotomi olduysanız, tercihen hafif bir sabun ve suyla yaraya iyi bakmalısınız. O bölgede nem oluşumundan kaçınılması önemlidir.

Bebeği doğurduktan sonra yaklaşık bir aya kadar süren kanlı vajinal boşalma ile karşılaşabilirsiniz. Bu akıntıya löşi adı verilir. Sıcaklık nedeniyle oluşan terle birleşince hoş olmayacak karakteristik bir kokusu vardır.

Ayrıca, bebeğinizi yaz mevsiminde dünyaya getirirseniz, doğumdan sonraki dönemin karakteristik özelliklerinden olan sıcak basmaları ve terlemeler daha fark edilir hale gelebilir. Bunların sebebi hormonal değişiklikler ve emzirmedir. Duş yapmak bu semptomların rahatlamasını sağlayabilir.

Hatta, bebeği doğurduktan sonra, hemen ertesi gün duş yapabileceğinizi bilmelisiniz. Ancak banyo yapmaktan kaçınmalısınız çünkü serviksin orijinal pozisyonuna dönmesi biraz zaman alır. Banyo yaparsanız su içine girebilir ve bu da enfeksiyona yol açabilir.

4. Doğum sonrası yaz mevsiminde yapacağınız seyahati ertelemeye çalışın

Bir bebekle birlikte seyahat etmek büyük bir şeydir. Ancak profesyoneller bebek doğduktan sonra, onunla birlikte seyahat etmek için en az iki hafta beklenmesini önerirler. Çünkü bu durum hem anne hem de bebek için rahatsızlık verici olabilir. Seyahat etmeye karar verirseniz ideal olan tıbbi bakım imkanlarının iyi olduğu bir yere gitmenizdir.

5. Sıcakla başa çıkmak için bazı basit ipuçlarını takip edin

Yaz mevsiminde bebek sahibi olmak demek sıcaklıkla başa çıkmanız gerekecek demektir. Bazı yerlerde sıcaklık boğucu olabilir. Ancak bununla başa çıkabilmek için atabileceğiniz belli adımlar vardır. Öncelikle sıcaklığı dışarıda tutabilmek için panjuru ve pencereleri kapatmaya çalışın.

Klimanız veya vantilatörünüz varsa mutlaka onları kullanmayı düşünün. Ancak soğuk havanın doğrudan bebeğe gelmesini engellemelisiniz. Yatmadan bir saat önce odayı soğutmaya çalışın ve uyurken bu cihazları kullanmaktan kaçının.

Son olarak daha önce de belirttiğimiz gibi rahat kıyafetler giymek çok önemlidir. Ayrıca yürüyüşe de günün en serin saatlerinde çıkmalısınız.

Sonuç

Doğum, harika bir andır. Yaz mevsiminde bebek sahibi olmak bu anın kıymetini değiştirmez.

Bununla ilgili strese kapılmayın! Bunun yerine, bu yazıda verdiğimiz tavsiyelerle sıcaklıkla başa çıkın.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.