Alkollü Bitkisel Merhem İle Ağrılı Eklemleri Rahatlatın
Eklem ağrısı, aşırı fiziksel efordan, yaralanmalardan veya yaşlanmanın da eşlik ettiği bir bozulmadan kaynaklanıyor olabilir. Neyse ki, alkollü bitkisel merhem ile ağrılı eklemlerinizi rahatlatabilirsiniz.
Ağrılı eklemler rahatsız edicidir, ancak yaygın bir sorundur. Ve genellikle hafif olsa da, insanların günlük hayatlarına müdahale eder.
Ağrı, bağışıklık sistemi tarafından belirlenen bir enflamatuvar reaksiyonun sonucudur, ancak aynı zamanda eklemi çevreleyen kıkırdak veya bağlardaki bir bozulmanın uyarıcı bir işareti de olabilir.
Her ne olursa olsun, eğer zamanında tedavi edilmezse sertliğe ve ağrıya yol açar, bu sebepten dolayı dikkatinizi hak etmektedir. Neyse ki, geleneksel ilaçlara ek olarak, tedavi etmek için alternatif yollar vardır. Bunlar semptomları en aza indirir ve bu sorunun yaşam kalitenizi etkilemesini engeller.
Bunlardan biri, bu bitkisel alkol merhemidir. Enflamasyonu azaltır, dolaşımınızı iyileştirir ve ağrıyı en aza indirir.
Deneyin!
Alkollü Bitkisel Merhem ile Ağrılı Eklemleri Rahatlatın
Bitkisel alkol merhemleri, eklem ağrılarına yardımcı olmak için bazı bitkilerin anti-enflamatuvar özlerini kullanan doğal bir topikal tedavidir.
Ağrılı bölgeye kan akışını uyarması için ihtiyaç duyulan besinleri veren ve böylece semptomlarınızı azaltmaya yardımcı olan hafif bir formülasyondur.
- Masaj yaparak uygulamak, kılcal damarları sıkılaştırmaya, dolaşım bozukluklarını ve ödemi önlemeye yardımcı olur.
- Yumuşatıcı bir etkiye sahiptir, şişkinliği kontrol altına almaya yardımcı olur ve sert eklemde hareketi destekler.
- Lenfatik sisteminizi uyarır, vücudunuzdaki enflamasyona neden olan toksinlerin giderilmesine yardımcı olur.
- Flebit, varis ve tromboz üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.
- Ek olarak, sıkı kasları rahatlatır ve hasar görmüş veya iltihaplı eklemin iyileşmesini hızlandırmak için hücresel oksijenasyonun geliştirilmesine yardımcı olur.
- Ayrıca, artrit ve kemik hastalıkları gibi kronik sağlık sorunlarından kurtulmanın iyi bir yoludur.
- Yorgun bacakları yeniler ve alt bedeninize kan akışını destekler.
Bu yazımıza da bir göz atın: Limon kabuğu ve zeytinyağı ile eklem ağrısını rahatlatın
Bu bitkisel merhem nasıl yapılır?
Bu bitkisel alkol merhemini yapmak, ağrılı eklemler için yatıştırıcı, ağrı giderici bir ürüne sahip olmak anlamına gelmektedir.
Ağrısı önceden beri var olan eklemlerde kullanılabilir olsa da, ağrı meydana gelmeden bunu yapmak en iyisidir, böylece semptomlar ortaya çıkar çıkmaz uygulayabilirsiniz.
- Bu ürünün avantajı uzun bir süre saklanabilmesidir, böylece ihtiyacınızda kullanmak için ilaç dolabınızda istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.
- Tüm özlerin ve besin maddelerinin var olması için taze otlar kullanmak en iyisidir.
- Bitkileri bitkisel mağazalarda veya aktarlarda bulabilirsiniz.
Gerekli malzemeler
- 1 litre %96’lık alkol
- 1 dal biberiye
- 1 dal sedef otu
- 2 dal ardıç
- 1 dal nane
- 1 dal adaçayı
- 2 dal ısırgan otu
- 1 dal kekik
- 1 adet çubuk tarçın
Gerekli olanlar
- Kesme tahtası
- Kapaklı bir cam şişe
Merhem nasıl hazırlanır?
- Cam kavanozu kapağı ile birlikte sterilize edin. Bunu yapmak için, bunları 20 dakika boyunca su dolu bir tencerede kaynatın.
- Bu arada, tüm otları iyice doğramak için kesme tahtası kullanın.
- Kavanoz sterilizasyonu bittiğinde, iyice kurulayın ve doğradığınız otları koyun.
- Daha sonra alkolü içine dökün ve otların tamamen kaplandığından emin olun.
- 3 hafta boyunca serin ve karanlık bir yerde kapağı kapalı bir şekilde saklayın.
- Bu süreden sonra, otların kalıntılarını gidermek için alkolü süzün.
Bunu da okumanızı öneriyoruz: Yağlı karaciğer ile mücadele için 5 bitkisel ve doğal çözüm
Alkollü bitkisel merhem nasıl uygulanır?
- Temiz bir bezi alkole batırın ve ağrılı ekleme doğru sürün.
- İsterseniz, elinizle rahatlatıcı bir masaj yaparak uygulayın.
- Yatmadan önce sürün ki bütün gece çalışabilsin.
- Ağrıyı hissettiğinizde tekrarlayın.
- Unutmayın ki burkulma ve tendinit için de kullanabilirsiniz.
Bu doğal bitkisel ilacı yapmak çok kolaydır ve ağrıyı tedavi etmekte çok iyidir.
Yukarıdaki adımları takip edin ve elinizde bulundurun. Bunu yapmadan önce, önce cildinizin küçük bir bölgesinde test edin, çünkü hassas cilt üzerinde istenmeyen etkiler olabilir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Wang, Q., Kuang, H., Su, Y., Sun, Y., Feng, J., Guo, R., & Chan, K. (2013). Naturally derived anti-inflammatory compounds from Chinese medicinal plants. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2012.12.013
- Singh, A., Malhotra, S., & Subban, R. (2008). Anti-inflammatory and analgesic agents from Indian medicinal plants. International Journal of Integrative Biology. https://doi.org/10.3329/bjp.v1i2.486
- Ribeiro-Santos, R., Carvalho-Costa, D., Cavaleiro, C., Costa, H. S., Albuquerque, T. G., Castilho, M. C., … Sanches-Silva, A. (2015). A novel insight on an ancient aromatic plant: The rosemary (Rosmarinus officinalis L.). Trends in Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2015.07.015
- Mejri, J., Abderrabba, M., & Mejri, M. (2010). Chemical composition of the essential oil of Ruta chalepensis L: Influence of drying, hydro-distillation duration and plant parts. Industrial Crops and Products. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2010.05.002
- Tsai, M. L., Wu, C. T., Lin, T. F., Lin, W. C., Huang, Y. C., & Yang, C. H. (2013). Chemical composition and biological properties of essential oils of two mint species. Tropical Journal of Pharmaceutical Research. https://doi.org/10.4314/tjpr.v12i4.20