Ev Yapımı Zencefil ve Sarımsak Tedavisi ile Yüksek Tansiyon ve Kolesterolle Savaşın

Yüksek tansiyon veya yüksek kolesterolden muzdarip misiniz? Zencefil ve sarımsak ile yapılan bu harika doğal tedaviyi deneyin!
Ev Yapımı Zencefil ve Sarımsak Tedavisi ile Yüksek Tansiyon ve Kolesterolle Savaşın
Carlos Fabián Avila

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Carlos Fabián Avila.

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol, artan hareketsiz yaşam biçimimiz nedeniyle her yıl daha da yaygın hale gelen iki kardiyovasküler durumdur. Onların başlangıcı, kalp kasının kendisini fazla zorlamasına neden olur ve bu da kan dolaşımı ve arteryel sağlığı etkiler.

En endişe veren şey ise, her iki durumun da sessizce gelişmesidir ve genellikle ilerlediği anda teşhis edilmesidir. Sonuç olarak, arteryoskleroz, kalp krizi ve felç gibi durumların riski artar.

Buna ek olarak, diğer vücut sistemlerinin işleyişini de etkileyebildikleri için, bunlardan muzdarip olan kişinin yaşam kalitesi bozulmaya başlar. Neyse ki, bazı doğal maddelerin özellikleri sayesinde bu koşullarla güvenli ve etkili bir şekilde mücadele etmek için bazı ev tedavileri hazırlayabilirsiniz.

Bugünkü yazımızda zencefil ve sarımsak ile yapılan, besin değerleri sayesinde yüksek tansiyona ve yüksek kolesterole oldukça yararlı olduğu bir tarifi paylaşmak istiyoruz.

Burada bu konuda daha fazla bilgi edinin!

Tansiyonu ve kolesterolü kontrol etmek için zencefil ve sarımsak tedavisi

Bu doğal zencefil ve sarımsak tedavisi, yüksek tansiyon ve kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürmek için kullanılan eski bir çaredir. Bu maddeler antienflamatuvar, temizleyici ve kan damarlarını genişletici güçleri açısından öne çıkmaktadır. Vücut bunları emdikten sonra bu koşulların kontrolünü kolaylaştırır.

Bu çare bir mucize değildir. Fakat, bu sorunların teşhis edildiği kişiler için büyük bir yardımcıdır.

Zencefilin faydaları

kök zencefil

Yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol ile mücadele eden zencefilin başlıca faydaları, gingerol olarak bilinen etkin bir maddeden gelmektedir. Bu madde, zencefile kendine özgü baharatlı bir tat verir. Aynı zamanda dolaşım sorunlarını gidermek için ideal doğal anti-enflamatuvar bir ajan görevi görür.

Detoks yapıcı özellikleri, kan temizliğini artırır ve dolayısıyla arteryel duvarlarda lipit birikimini azaltır. Mineral tuzları düzenleyen ve yüksek tansiyonun kontrolünü kolaylaştıran vücut dokularında tutulan sıvıyı ortadan kaldırmaya yardımcı olan hafif bir diüretik etkisi de vardır.

Sarımsağın faydaları

ince doğranmış sarımsak

Sarımsak, eski çağlardan beri kardiyovasküler sağlığı geliştiren en iyi gıdalardan biri olarak kabul edilmiştir. Bunun nedeni, zengin miktardaki allicin adı verilen bir sülfür bileşiğidir.

Soğanda da bulunan bu madde, anti-enflamatuvar, antikoagülan ve vazodilasyon özelliklerine sahiptir. Bunların hepsi tansiyonu düzenlemek ve kolesterol birikimini önlemek için belirleyicidir.

Ayrıca, detoksifikasyon gücü de kan filtreleme süreçlerini geliştirir. Bu, toksinlerin ve kan dolaşımı ile dolaşan diğer zararlı parçacıkların birikimini azaltır. Buna ek olarak, sarımsak, kalp kasını ve arterleri güçlendiren önemli miktarda vitamin ve mineral içerir.

Bu zencefil ve sarımsak tedavisini nasıl hazırlarız?

zencefil sarımsak tedavisi

Bu tedavi, zencefil ve sarımsağın özelliklerini artırmak için, elma sirkesi, limon ve balın özelliklerinden yararlanmaktadır. Bütün bu malzemeler, birlikte düzenli olarak tüketildiğinde birçok hastalığı önleyen güçlü bir doğal tarif oluştururlar.

Dahası, bu ilaç kardiyovasküler sağlığın iyileşmesine yardımcı olmasının yanı sıra, bağışıklık sistemini güçlendirir ve akciğer sağlığını geliştirir.

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil (5 ml)
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım bardak limon suyu (125 ml)
  • 1 yemek kaşığı bal (25 g)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi (10 g)

Yöntem

  • Limon suyunu cam bir kavanoza dökün ve rendelenmiş zencefil ile ezilmiş sarımsağı ekleyin.
  • Her şeyi tahta bir kaşıkla karıştırın, bal ve elma sirkesini ekleyin.
  • Kapağını iyice kapatın ve 24 saat beklemeye bırakın.
  • Malzemelerinin hepsinin iyice karışması için birkaç kez salladığınızdan emin olun.
  • 24 saat sonra, aç karnına bir kaşık yiyin ve bunu her ana öğünden önce tekrarlayın.
  • Geriye kalan tedaviyi buzdolabında saklayın ve günlük olarak tüketin.
  • Etkilerini derhal göremeyeceğinizi unutmayın, ancak birkaç gün içinde daha iyi hissetmeye başlarsınız.

Bu tedaviden olumlu sonuçlar alabilmek için, yeme alışkanlıklarınızı iyileştirmeli ve düzenli egzersiz yapmalısınız.  Bütün bu faktörlerin birleşimi, diğer komplikasyonlar gelişmeden önce bu problemleri gidermenin en etkili yoludur.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Absorption, C. (2013). Cholesterol Absorption, Synthesis, Metabolism, and Fate. Marks’ Basic Medical Biochemistry: A Clinical Approach. https://doi.org/10.1038/sj/thj/6200042
  • Liu, Q., Liu, J., Guo, H., Sun, S., Wang, S., Zhang, Y., … Qiao, Y. (2013). [6]-Gingerol: A novel AT1 antagonist for the treatment of cardiovascular disease. Planta Medica. https://doi.org/10.1055/s-0032-1328262
  • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027
  • Gordillo-Paniagua, G., & Valencia-Espinoza, L. C. (1992). HIPERTENSION ARTERIAL. Acta Pediatrica Espanola.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.