Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek için Önerilen Besinler
Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber pek çoğumuzu deniz kenarına ya da yüzme havuzuna gitme korkusu sardı. Vücudunuz arzu ettiğiniz gibi görünmüyor olabilir ama istediğiniz görüntüye ulaşmak kesinlikle hayal değil.. Bu yazımızda, karın bölgesindeki yağları eritmek için yenilmesi önerilen besinlerin listesini paylaşıyoruz.
İstediğiniz vücuda kavuşabilmek için en önemli şey, yıl boyunca dengeli beslenmek ve karın gibi “stratejik” bölgelerdeki yağları yakan yiyecekleri tüketmektir.
Göbek Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin En Çok Önerilen Yiyecekler
Karın bölgesindeki yağları eritmek deyince aklımıza gelen ilk şey saatlerce aç kalınan sıkı diyetler olsa da, bu diyetler istenilen sonuçlara ulaşmayı sağlamaktan çok kendimizi kötü hissetmemize yol açar.
Ancak tek yol bu diyetler değil. Eğer yıl boyunca sağlıklı bir beslenme düzenini takip edersek, yaz ayları geldiğinde bunun verdiği sonuçları açıkça görebiliriz. Yani “acı çekmeye” hiç gerek yok, aksine yediklerinizden zevk alabilirsiniz. İşte karın bölgesindeki yağları eritmek için tavsiye edilen yiyecekler:
- Yoğurt: Yoğurt, kilo vermek isteyenler için harika bir seçenek oluşturur, çünkü fazlasıyla protein içerir. Vücut proteini yakmak için çalışırken bir o kadar da kalori yakacaktır. Ayrıca, yağ yakımı sırasındaki kas kaybını da en aza indirir.
Ayrıca bakınız: Doğal Ev Yapımı Yoğurt Tarifi
- Kinoa: Kinoa, zorlu göbek eritme sürecinde size yardımcı olacak besinlerden birisidir. Bu tahılın bir bardağında 5 gram lif bulunur, ve yüksek protein içeriği nedeniyle “süper besin” olarak kabul edilmektedir. Kinoa, demir, selenyum, çinko ve antioksidan olan E vitamini yönünden zengindir. Sebzeler, yağsız etler ve kuru yemişlerle birlikte tüketebilirsiniz.
- Tarçın: Bu baharat, iştahı kesmekte ve çaylara ya da tatlılara lezzet katmakta kullanılır. Bazı araştırmalar, yemeklere bir çay kaşığı tarçın katmanın kandaki şeker metabolizmasını 20 kata kadar hızlandırdığını göstermiştir.
- Biber: Acı ve tatlı her türlü biber kilo kaybına yardımcı olmakta birebirdir. Bunun nedeni içerdikleri yüksek miktarda C vitaminidir. Biberde limon veya portakalda olduğundan daha fazla C vitamini bulunur. Biber, aynı zamanda, metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olan bir antioksidandır. Ayrıca, yağ seviyesini düşüren ve yağ hücrelerinin “giderilmesini” tetikleyen kapsaisin içerir.
- Yeşil Çay: Yeşil çayın sağlığa yararları oldukça iyi bilinmektedir, bunlardan birisi de kilo alımını kontrol altında tutmadaki etkinliğidir; hem de yüksek oranda yağ içeren beslenme düzenlerinde bile. Günde bir bardak yeşil çay içmek, yiyeceklerdeki yağın vücudunuz tarafından emilimini azaltıp bunun yerine, vücudunuzda, özellikle karın bölgesinde, depolanmış olan yağların yakılmasını tetikleyecektir.
İlginizi çekebilir: Kolaylıkla Kilo Vermek İçin Bu 3 Yeşil Çaylı İçeceği Hazırlayın
- Greyfurt: Bu meyve düşük miktarda karbonhidrat içerir ve %90’ı sudur. İçerdiği sitrik asidin zayıflatıcı etkisi nedeniyle sağlıklı beslenmeye destek olur. Greyfurtu sabahları aç karnına yemenizi öneririz. Ayrıca, kansızlığa da iyi gelir, kolesterol seviyesini düzenlemeye yardımcı olur, nezle ve gribi tedavi eder. Greyfurtu salatalara, meyve sularına ve smoothielere ekleyebilirsiniz.
- Karpuz: Karpuzun neredeyse tamamı sudan oluşmaktadır, bu da midede ve bağırsaklarda daha fazla yer kaplamasını sağlar. Böylece doygunluk hissi oluşturarak gereksiz yemenin önüne geçer. Ayrıca, canınız atıştırmalık çektiğinde iştahınızı karpuzla kapatabilirsiniz. Karpuz hem oldukça besleyici hem de düşük kalorilidir. Yaz aylarında, yalnızca yemeklerden sonra değil yemek aralarında da karpuz yiyebilirsiniz.
- Elma ve armut: Bu meyvelerin ikisi de benzer özelliklere sahiptir, yüksek miktarda su içerirler ve vücudu toksinlerden arındırmakta ve kötü kolesterol seviyesini aşağı çekmekte kullanılan pektin yönünden zengindirler. Armut kalsiyum, potasyum, demir ve az miktarda sodyum içerir. Elma ise etkili bir idrar söktürücüdür ve çeşitli aminoasitlerin yanı sıra lif içerir.
- Üzüm: Üzüm, yaş olarak da kuru olarak da iyi bir arındırıcıdır ve diyet sırasında yenmesi yararlı bir meyvedir. Temel faydaları arasında içerdiği B vitamini ve potasyumu sayabiliriz. Potasyum, kolesterolü kontrol etmeye yardım eder. Ayrıca, üzüm vücudu toksinlerden arındırmaya da yardımcıdır.
- Çiğ sebzeler: Yeşil yapraklı sebzeler, kereviz, havuç, pırasa ve domates yeme isteğinizi doyurmaya yardım eder ve ayrıca az bir kalori karşılığında bol bol su sağlar. Bu sebzelerden birini en azından günde bir kere çiğ olarak yemeye çalışın. Çiğ olarak yemek, pişirme sırasında kaybolabilen vitaminlerin, minerallerin, liflerin ve antioksidanların muhafaza edilmesini sağlar.
- Kahve çekirdeği özü: Kahve çekirdeklerinden elde edilen öz, yediklerinizin metabolizmasını değiştirerek kilo vermenize yardımcı olur. Bunun nedeni, kahve çekirdeği özünde, vücudun yağ ve karbonhidratlardan gelen kalorileri emmesini engelleyen bir element bulunmasıdır.
- Yumurta: Her gün kahvaltıda iki yumurta yiyerek bir kaç kilodan kurtulabilirsiniz. Bunun yanı sıra, kendinizi doymuş hissetmenizi sağlayarak yemek aralarında atıştırmanızı önler. Size öğlen yemeğine kadar enerji verir.
- Yulaf: Yulaf kompleks karbonhidratlar, protein ve lif yönünden zengindir ve düşük glisemik endekse sahiptir. Ayrıca, doymamış yağlar, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor içerir. Bunlar kasların gelişimi için ihtiyaç duyduğumuz besinlerdir.
- Tam tahıllı kahvaltılık yiyecekler: Aldığınız kalorileri arttırmadan yeterli beslenmek için günlük beslenmenize tam tahıllı yiyecekleri dahil etmelisiniz. Tam tahıllar lif, çinko, E vitamini, magnezyum ve B6 vitamini içerir. Bu bileşikler, hastalıkları önlemeye ve aynı zamanda karın bölgesindeki yağları yakmaya yardım eder. Tam tahılları ekmeklerde, pizzalarda, makarnalarda, tatlılarda ve pek çok diğer yiyecekte bulabilirsiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.