İdeal Sağlık için Her Gün Almanız Gereken 7 Takviye
İdeal sağlık için herhangi bir takviye almaya karar vermeden önce biraz araştırma yapmalısınız. Bunlar doğal olsa da, sağlığınız üzerinde istenmeyen yan etkilere sahip olabilirler. Bu makalede, günümüzün en yaygın eksikliklerini önlemek için günlük olarak hangi takviyeleri alabileceğinizi konuşacağız.
Takviyeleri ne zaman almalıyım?
Çok ciddi olmayan bazı sağlık sorunlarını tedavi etmek için kimyasal ilaçlar yerine doğal takviyeler alabilirsiniz. Bununla birlikte, doğal olsalar bile, vitamin takviyelerini sürekli almamanız gerektiğini unutmayın.
Bunun nedeni, uzun vadede sağlığınız için zararlı etkiler yaratabilmeleridir. Bununla birlikte, bazı takviyeleri aşırı tüketmek herhangi bir risk taşımaz.
Aslında, günümüzde insanların yaşam tarzı yüzünden genellikle eksik olan besin maddelerini sağlayacakları için günlük olarak alındıkları zaman sizin için çok iyi olabilirler.
İdeal sağlık için en iyi takviyeler
Birazdan herhangi bir risk taşımadan her gün alabileceğiniz takviyelere göz atacağız. Bunlar hemen hemen herkes için iyidir ve enerji seviyenizi optimize etmenize ve bazı sağlık sorunlarına yardımcı olurlar.
1. Magnezyum
Magnezyum vücudunuz için vazgeçilmez bir mineraldir. Magnezyum pek çok gıdada bulunur; ama zayıf toprak kalitesi daha da kötüleştikçe ve daha az besleyici oldukça birçok insan magnezyum eksikliği yaşar.
Bu nedenle sağlıklı kalabilmek için her gün bu mineralin takviyesini almanız önerilir. Magnezyum aşağıdaki işlevler açısından vücudunuzun sağlıklı kalmasına yardımcı olur:
- Kemiklerinizi ve kaslarınızı besler
- Bağırsak aktivitesini düzenler
- Sinir sisteminizi dengeler
- Kan damarlarını rahatlatır
- Kan şekeri seviyelerini düzenler
Biliyor musunuz? Magnezyum eksikliğinin 8 sebebi ve bunu düzeltme yolları
2. C vitamini
C vitamini sağlık için gerekli olan önemli bir besindir. Beslenme yoluyla ya da takviye formunda alabilirsiniz. Minimum tavsiye edilen miktar günde 300 mg’dır.
- C vitamini bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve eksikliği çeşitli hastalıklarla ilişkilendirilir.
- Güçlü bir antioksidandır ve cildi, eklemleri ve kemiklerinizi korur.
- Ayrıca, depresyon ve göz rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur.
3. Spirulina
Spirulina, besin ile dolu bir süper gıdadır. Aslında bir tür algdir. Protein, esansiyel amino asitler, vitaminler, mineraller, enzimler ve lifler açısından zengindir. Spirulina sizi ideal sağlık durumuna getirmek için çok şey yapar:
- Spirulina size enerji verir.
- Sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.
- Saç dökülmesini önler.
- Uykusuzluğa karşı savaşır.
- Kolestrolü düşürür.
- Göz sağlığını bile destekler.
4. Deniz suyu
Bazı marketlerde ve sağlıklı gıda mağazalarında deniz suyu bulabilirsiniz. Deniz suyu mineraller ve oligo elementleri ile doludur; bu da beslenme yetersizliklerini önlemek için onu mükemmel bir hale getirir.
Tek başına tüketebilirsiniz, su ile karıştırılabilir ya da tuz yerine yemek pişirirken kullanabilirsiniz. Deniz suyu tansiyonunuzu artırmaz, böbrek ve bağırsak işlevini düzenler.
Kaçırmayın: Deniz Tuzunun 8 İnanılmaz Faydası
5. Bira mayası
Bira mayası, vitamin ve mineral arayan insanlar için ortak bir takviyedir. Endişe ve depresyonu iyileştirmenin yanı sıra; cildiniz, saçlarınız, tırnak sağlığınız ve görünümünüzü geliştirmek için de uygundur. Kahvaltıda, bir içecekte, süt ya da yoğurt ile karıştırılarak ya da kapsül ve tablet şeklinde alabilirsiniz.
6. Zerdeçal
Zerdeçal, her türlü sağlık problemini önlemek için mükemmel bir baharattır. Bu sebeple artık onu takviye olarak bulabilirsiniz. Bazen ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmak için başka baharatlarla karıştırılır. Zerdeçal takviyeleri, iltihaplanmayı önler ve azaltır, bir çok antioksidan içerir ve karaciğer işlevini geliştirir.
7. Probiyotikler
Probiyotikler, bağırsak bakteri florasını geliştiren takviyelerdir. Sadece bağırsaklarınızın düzgün işleyişine katkıda bulunmakla kalmaz; aynı zamanda genel sağlık için de temel oluştururlar.
Bağırsaklar besin maddelerinin emilimine ve bağışıklık sisteminize yardımcı olur ve bu sistemi sağlıklı tutar. Probiyotikler hem sağlıklı insanlar için hem de kronik ya da dejeneratif hastalıkları olanlarda çok az zamanda şaşırtıcı sonuçlar verir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Fawcett, W. J., Haxby, E. J., & Male, D. A. (1999). Magnesium: Physiology and pharmacology. British Journal of Anaesthesia. https://doi.org/10.1093/bja/83.2.302
- Oudemans-van Straaten, H. M., Spoelstra-de Man, A. M. E., & de Waard, M. C. (2014). Vitamin C revisited. Critical Care. https://doi.org/10.1186/s13054-014-0460-x
- Pittler, M. (2010). Herbs and Natural Supplements. Focus on Alternative and Complementary Therapies. https://doi.org/10.1111/j.2042-7166.2005.tb00337.x
- Spolaore, P., Joannis-Cassan, C., Duran, E., & Isambert, A. (2006). Commercial applications of microalgae. Journal of Bioscience and Bioengineering. https://doi.org/10.1263/jbb.101.87