Kadınların Vücudunda İncelmesi En Zor Olan Bölgeler: Kalça Çevresi ve Uyluklar
Kalça kaslarınızı, kalçalarınızı ve uyluklarınızı saran yağlarla uğraşmaktan daha zor bir şey yoktur. İncelmesi en zor bölgelerden olmalarının yanı sıra, görünüş söz konusu olduğunda insanlar özellikle bu bölgelere dikkat ederler.
Neden kalçalarınızı ve uyluklarınızı inceltmek bu kadar zor?
Kadınlar kalçalarında, kalçalarının çevresindeki bölgelerde ve uyluklarında yağ depolamaya yatkındırlar. Bunun yanı sıra vücudun aşağısındaki bölgelerde depolanan yağı eritmek en zorudur. Peki, böyle olmasının sebebi ne?
Çünkü vücudun bu bölümü hormon üretiminden ve kan akışından çok yoğun bir şekilde etkileniyor. Aynı zamanda, bu bölgelerde depolanan yağlar daha stabil. Bu yüzden de daha az zararlılar ve onları eritmek de daha zor.
Armut şeklinde bir vücuda sahip olmak tıpta “gynoid obezite” olarak biliniyor. Bu obezite türü, genlerin ve kötü beslenmenin yanı sıra hormonal dengesizlik ve kötü dolaşımla ilişkili.
Ayrıca bakınız: Genç Görünmenize ve Hissetmenize Yardımcı 7 Yaşam Değişikliği
Sağlıklı beslenme ve egzersiz
Bir kilo verme planını takip etmek kolay değildir ancak hiç şüphesiz vücudunuzda başınıza bela olan bölgelerle savaşmak için en iyi seçenektir. Doğru bir plan, uygun bir beslenme ve egzersiz programını bir araya getirmelidir.
Yukarıda bahsettiğimiz gibi, kalçalarınızı yok etmek için sadece diyet yapmak yeterli olmaz. Egzersiz de yapmanız gerekiyor. Sorunlu olduğunu düşündüğünüz yerleri eritecek iyi bir egzersiz rutini aerobiği ve aerobik egzersizi de kapsamalı.
1. Aerobik egzersiz
Aerobik egzersizleri düşük ve orta şiddetteki egzersizlerden oluşur. Karbonhidratları yakmayı da içeren uzun seanslar bu egzersizlere dahildir. Aerobik egzersiz örnekleri şöyle sıralanabilir:
- Koşmak
- Yüzmek
- Bisiklete Binmek
- Yürüyüş Yapmak
Aerobik egzersizi yağ yakmanıza ve hastalıkları önlemek için kardiyovasküler sisteminize iyi bakmanıza yardımcı olur.
2. Anaerobik egzersiz
Anaerobic egzersiz kısa süreli yüksek şiddetli egzersizlerden oluşur:
- Ağırlık kaldırma
- Karın kaslarını çalıştırma
- Sürat koşusu
- Hızlı bisiklet sürme
Her gün düşük şiddetli bir aerobik egzersiz (örneğin yürümek) ve haftada en az üç kere yapılacak orta şiddetli egzersizler (koşu, yüzme veya bisiklete binme) bir araya getirilebilir. Böylece iki tür egzersiz birleştirilmiş olur. Ayrıca haftada 2-3 günlüğüne yüksek şiddetli egzersizleri de programınıza dahil etmelisiniz.
Ayrıca her 4 haftada bir egzersiz rutininizi değiştirmeniz iyi olabilir. Böylece, herhangi bir egzersize bir süre sonra alışıp kaslarınızın gelişimi durmaz. Her zaman çalışıyor olurlar. Bu sayede daha iyi bir şekilde kaslarınızı güçlendirmiş olursunuz.
Ayrıca bakınız: Sırtınızı Güçlendirmek İçin 6 Egzersiz
3. Bir kadının incelmesini istediği bölgelerle savaşması için uygun beslenme programı
Beslenme programınız en az egzersiz programınız kadar detaylı olmalı. Amaç inatçı yağlarla savaşmaksa bu beslenme tavsiyelerini bir gözden geçirin.
Beslenme programınız önemli miktarda protein içermeli. Protein kaynaklarınızın da amino asit oranı yüksek yiyecekler olmasına dikkat edin. En çok tavsiye edilenler şunlardır:
- Hindi
- Ton balığı
- Ayran
- Yumurta
- Balık
- Baklagiller
- Kuru meyveler
Tuz, vücudunuzda incelmesini istediğiniz bölgelerde su toplanmasına sebep olabileceği için ne kadar tuz tükettiğinize dikkat edin. Karbonhidratları kesmeniz gerekmiyor ancak ne kadar yediğinizi gözlemleyin ve doğru seçimler yapın.
Önerilen karbonhidratlar şöyle sıralanabilir: Patates, yulaf, kinoa ve tam tahıllar. Bunların hepsi harika enerji kaynaklarıdır.
Her gün 2-3 litre su içerek vücudunuz arınmasını sağlayın. Cips ve benzeri atıştırmalıkları tamamen kesmeniz önemlidir. Atıştırma isteğinizi bastırmak için kırmızı böğürtlen veya kurutulmuş meyve yiyebilirsiniz.
Son olarak atıştırma isteğini bastırmakta liften daha iyisi olmadığından, önerilen günlük lif tüketim miktarı en az 10 gram olmalıdır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- H. Amparo. (2013). Alimentacion Saludable. Alimentacion Saludable.
- Palacios, N., Montalvo, Z., & Ribas, A. (2009). Alimentación, NUtrición e HIdratación en el Deporte. Journal of Sport History. https://doi.org/10.1016/j.jad.2014.04.038
- Cordero, A., Masiá, M. D., & Galve, E. (2014). Ejercicio físico y salud. Revista Espanola de Cardiologia. https://doi.org/10.1016/j.recesp.2014.04.007
- Journal of Applied Physiology. Effects of aerobic and/or resistance training on body mass and fat mass in overweight or obese adults. (2012). Recuperado el 24 de mayo de 2020. https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/japplphysiol.01370.2011