Kilo Vermek İçin En İyi Sebzeler
Kilo vermenizi hızlandırmak için meyveleri en iyi şekilde nasıl hazırlayıp yiyeceğinizden daha önce bahsetmiştik. Peki neden aynı şeyi sebzeler için de yapmayalım? Çoğu sebze sağlığımız için faydalıdır, ancak yine de sebzelerin kilo vermemize yardımcı olmaları onları nasıl pişirdiğimizde ve diğer gıdalarla bir arada tükettiğimize bağlıdır.
İşte bu yüzden, sizlere bu konuda bilgi vermek istiyoruz; böylece günlük beslenmenizde hemen uygulamaya geçebilir ve doğru beslenerek ve egzersiz yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Biraz çaba göstererek uzun yollar kat edebilirsiniz.
Kilo vermek için en uygun sebzeler, neler olduğu ve onları nasıl hazırlayacağımıza beraber bir göz atalım.
1. Ispanak
- Ispanak çoğunlukla su ve proteinden meydana gelir.
- Karbonhidrat miktarı oldukça düşüktür.
- Sapı lif kaynağıdır, o yüzden saplarını atmayın.
- Ispanağın yapraklarında kaç tane besin maddesi olduğunu biliyor musunuz? Sayısız! Özellikle, A, C,E,K, B1, B1 ve B6 vitaminleri öne çıkmaktadır, ayrıca demir, magnezyum, kalsiyum ve antioksidanlar da bulunur.
Kilo vermek için ıspanağı nasıl hazırlamalısınız?
- Sote ıspanak en idealidir. Pişirirseniz, başta kalsiyum, demir ve magnezyum olmak üzere besin maddelerinin büyük kısmını kaybedersiniz.
- Ispanak öğle veya akşam yemeği için harika bir seçenektir. Az bir sarımsak ve zeytinyağı ile soteleyebilir veya leziz bir salata için biraz ananas ve fındıkla birlikte çiğ ıspanak yapraklarını bir arada tüketebilirsiniz.
2. Salatalık
Salatalık suyu tarifi
Malzemeler
- 1 salatalık
- 1 litre su
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
Okumanızı tavsiye ederiz: Biberiye Yağı Ve Az Bilinen Kullanımları
Hazırlanışı
- Salatalıkları yıkayıp kabuklarını soyarak başlayın. Ardından bir blenderde posasını su ve limon suyunu püre haline getirin. Oldukça basit!
- Ardından ilk bardağınıza bir yemek kaşığı chia tohumu ekleyin ve içmeden birkaç dakika bekletin. Chia kilo vermenize daha da yardımcı olacak.
- Her öğünden 20 dakika kadar önce bu içecekten bir bardak için.
- Bu uygulamayı beş gün boyunca sürdürüp 10 gün ara verin. Bu düzenli rutin kilo vermenizi kolaylaştıracak.
3. Biber
- Kaliforniya Üniversitesi İnsan Beslenmesi Merkezine göre, biber vücudun daha çok kalori yakmasına yardımcı olur.
- Çeşitleri veya renkleri ne olursa olsun biberler vücudun sıcaklığının artmasına ve bu sayede de kilo vermeye yardımcı olan bir madde olan kapsaisin yönünden zengindirler.
Kilo vermek için biberleri nasıl yemelisiniz?
Daima çiğ formunda ve küçük miktarlarda, doğranmış veya çok ince şekilde dilimlenmiş ve salatanıza eklenmiş şekilde tüketin. Her gün beslenmenize biraz biber eklemeyi deneyin.
4. Domates
Kilo verdiren domates suyu
Malzemeler
- 1 domates
- 2 bardak su
- Yarım limonun suyu
- 2 havuç
Hazırlanışı
- Öncelikle, domates ve havuçları yıkayın ve blenderde püre hale getirin. Sebze suyunuz hazır olduğunda, iki bardak soğuk su ile limon suyunu da üstüne boşaltın.
- Bu zayıflama içeceğini beş günlük süre zarfında her öğünden 20 dakika kadar önce içebilirsiniz. Beş günlük bir ara verip rutininize geri dönün. Sağlıklı beslenir ve her gün egzersiz yaparsanız, kilo verdiğinizi fark edeceksiniz. Ayrıca, domates suyu son derece lezzetlidir!
5. Soğan ve sarımsak
Ödemden kurtulmanıza da yardımcı olurlar ve aynı zamanda etkili doğal antibiyotik görevi görürler. Beslenmenize eklemek istemez misiniz?
Kilo vermek için soğan ve sarımsağı nasıl kullanabilirsiniz?
- Güne aç karna bir diş çiğ sarımsak ve bir bardak su ile başlayın.
- İnce doğradığınız soğanı salatalara da ekleyebilirsiniz. Soğanı çiğ olarak yemek faydalı özelliklerinden daha da yararlanmanızı ve soğanın detoks fonksiyonunu daha da etkili şekilde yerine getirmesini sağlar.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
-
Álvarez, J. (2009). Carbohidratos. Bioquímica: Carbohidratos. http://doi.org/10.1073/pnas.1415467112.
-
Vera. (2008). Cereales, Legumbres, Leguminosas y Productos Proteínicos Vegetales. Organización de las Naciones Unidas para la Alimentaciòn y la Agricultura.
-
Nutribrinca. (2013). Vitaminas. Journal of Chemical Information and Modeling. http://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004.