Kilo Vermek için Defne Yaprağı ve Tarçın Çayı
Bu yazımızda defne yaprağı ve tarçın ile yapılan, kilo vermeniz için mükemmel bir çay tarifi paylaşıyoruz. Bu “mucize” içecek, vücudunuzdaki istenmeyen inatçı yağlarla başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.
Bu doğal çay, oldukça sağlıklı iki malzeme ile yapılır. Buna rağmen, önemli bir şeyi hatırlatmalıyız: gereğinden fazla tüketmemelisiniz. Tavsiye edilen defne yaprağı tüketimini aşarsanız, hoş olmayan bazı yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.
Kilit nokta ölçülü bir şekilde tüketmektir. Doğru bir beslenme düzeni uygularsanız ve öğünlerin hemen ardından bir fincan içerseniz, bu çayın harika faydalarından yararlanabilirsiniz.
Sindirim ve genel sağlığınız için de iyi olan aromalı bir içecektir. Bu çay sayesinde kendinizi kesinlikle daha iyi hissedeceksiniz!
Defne yaprağı ve tarçın ile hazırlanan bu çayın faydalarını aşağıda bulabilirsiniz.
Eski bir gelenek olan, defne yaprağı ve tarçın
Defne ağacı, birçok özelliğe sahip olan ve özellikle Akdeniz mutfağında yaygın olan uzun ömürlü bir çalı türüdür.
Yunanlılar ve Romalılar, defne yaprağını yüzlerce yıl boyunca gelenekleriyle bütünleştirmişlerdir. Sindirim kolaylaştırıcı, balgam söktürücü, besleyici ve hatta şifalı özelliklerinden dolayı sık sık kullanırlardı.
- Aslında, defne ağacının Latin kökeni olan “laurus” güç ve erdem karakterlerini temsil eden “ödül ya da ödül sahibi” anlamına gelir.
Doğal tıp dünyasında oldukça saygı gören bu bitki, tarçın gibi harika bir baharat ile birleştiğinde denemeye değer iyi bir tedaviye dönüşüyor.
Şimdi, bu çayı beslenmenize dahil etmenizin neden iyi bir fikir olduğunu açıklayacağız.
Sindirimi kolaylaştırır
Hem tarçın hem de defne yaprağı, antiseptik, sindirim kolaylaştırıcı ve idrar söktürücü etkileri ile nitelendirilmişlerdir.
Yemeklerden hemen sonra bu çaydan sadece bir bardak içmek bile sindirime yardımcı olur, hem gazı hem de asidi önler.
- Aynı zamanda, idrar yolu enfeksiyonlarını da önlemeye yardımcı olur. Bu iki içerik, vücudunuzun e.coli bakterisiyle ya da vajinal enfeksiyonlara sebep olan Candida albicans olarak bilinen mantarla baş etmesini sağlar.
- Asya mutfağında, tarçın ve defne yapraklarının birleşimiyle çok çeşitli tariflerin oldukça yaygın olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir.
Bu malzemeler sadece olağanüstü tatlar sağlamakla kalmaz, aynı zamanda öğün aralarında sizi aç kalmaktan kurtararak tok tutarlar.
Besin değeri oldukça yüksektir
Sizin de bildiğiniz gibi çaylar genellikle yüksek besin içerikli olmaları ile tanınmazlar. Fakat bu durum, bu çay için geçerli değildir. Doğal yollarla sağlığınızı ve refahınızı dengeler ve böylece her günü en güzel şekilde karşılarsınız.
Arındırıcı, idrar söktürücü, doyurucu ve sindirimi kolaylaştırıcı bir çay olmasının yanı sıra, aşağıdaki içerikleri de çok fayda sağlayacaktır:
- A ve C vitaminleri ile B kompleks vitaminlerinden niacin, riboflavin, piridoksin, pantotenik asit ve folik asit
- Ayrıca mineral kaynağıdır (kalsiyum, potasyum, manganez, magnezyum, bakır, demir, selenyum ve çinko)
Metabolizmanızı düzenler
Tarçın ve defne yapraklarının birleşimi metabolizmanızı düzenlemek için harika bir yoldur.
Örneğin, defne yaprakları, sadece toksinleri atmanıza yardımcı olmakla kalmaz; aynı zamanda vücudunuzun ürik asit seviyelerini düşürür ve yüksek kan şekeri seviyelerinizi kontrol etmenize yardımcı olur.
- Hem defne yaprağı hem de tarçın dolaşımınızı düzenler, karaciğerinize iyi gelir, metabolizmanızı hızlandırır ve böylece daha kolay yağ yakabilirsiniz.
- Dikkate değer diğer bir nokta ise, bu içecek şeker hastaları için de çok uygun olmasıdır.
Bununla birlikte, defne yapraklarını direkt olarak tüketmemeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayın: yemeklerinizi servis etmeden önce ya da çayınızı içmeden önce onları çıkarmayı unutmayın.
Ayrıca bakınız: Aknelere Karşı Yeşil Çay Tedavisi
Defne yaprağı ve tarçın kürü nasıl yapılır?
İçindekiler
- 1 litre su
- 2 adet çubuk tarçın
- 5 adet defne yaprağı
Hazırlanışı
Defne yaprağı ve tarçını herhangi bir aktarda kolayca bulabilirsiniz. Defne yapraklarını kurutulmuş ve tarçını da toz değil çubuk olanını isteyin. Bu, çayın maksimum fayda sağlamasına yardımcı olacaktır.
- Çayı hazırlaması çok kolaydır. Tek yapmanız gereken bir kapta bir litre suyu kaynatmaktır. Kaynamaya başladığında tarçın ve defne yapraklarını ekleyin. Çayı 20 dakika bu şekilde demleyin. Bu süreden sonra, ocaktan alın ve en az yarım saat dinlenmesine izin verin.
- Sonra tek yapmanız gereken sıvıyı süzmektir. İsterseniz daha sonra içmek için cam bir şişede saklayabilirsiniz.
- Bu çayı gün boyu tüketin. Sabahları aç karnına ve yemeklerden sonra bir fincan içebilirsiniz. Nasıl hissettiğinizi görmek için haftada iki ya da üç kez bu kürü tekrarlayabilirsiniz.
Eğer sağlıklı bir beslenme programı uygular ve biraz egzersiz yaparsanız, bu çay daha kolay kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Denemeye değer!
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Batool S, Khera R. A, et al. Bay leaf. Medicinal Plants of South Asia. 2020: 63-74.
- Bay leaf (herb). (n.d.). britannica.com/EBchecked/topic/56673/bay-leaf
- Biglar M, Sufi H, et al. Screening of 20 Commonly Used Iranian Traditional Medicinal Plants Against Urease. Iranian Journal of Pharmaceutical Research. 2014. 13 (Suppl): 195-198. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3977070/#__ffn_sectitle
- Fittall, K. Herbs that heal. Good Health. (2014). 80-81
connection.ebscohost.com/c/articles/97507653/herbs-that-heal. - Kawatra P, Rajagopalan R, et al. Cinnamon; mystic powers of a minute ingredient. Pharmacognosy Research. Junio 2015. 7 (Suppl 1): S1-S6.
- Khan, A., Zaman, G., Anderson, R. Bay Leaves Improve Glucose and Lipid Profile of People with Type 2 Diabetes. 2008.
ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613499/ – __abstractid549508title. - Kirkham S, Akilen R, et al. The potential of cinnamon to reduce blood glucose levels in patients with type 2 diabetes and insulin resistance. Diabetes, Obesity and Metabolism. Diciembre 2009. 11 (12): 1100-13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19930003.
- National Center for Complementary and Integrative Medicine. Cinnamon. Mayo 2020.
- Rao P. V, Gn S. H. Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant. Evidence based Complementary and Alternative Medicine. 2014: 642942. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003790/