Siğiller İçin Ev Yapımı 10 Çare

Siğiller İçin Ev Yapımı 10 Çare
Eliana Delgado Villanueva

tarafından incelendi ve onaylandı. beslenme uzmanı Eliana Delgado Villanueva.

Tarafından yazılmıştır Ekhiñe Graell

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Büyük ihtimalle, siğiller hakkında duyduğunuz çoğu şey yanlış. Siğiller aslında tehlikeli değil ve en temiz insan bile bir, hatta daha fazla siğil çıkarabilir. Bunları üreten vücudunuz, kendinizi suçlamayın. Bu yazımızda, siğiller için evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal çarelere yer vereceğiz.

Siğiller, genellikle ellerde, dizlerde ve dirseklerde ortaya çıkan iyi huylu kabartılardır ve kanserli değillerdir. HPV olarak bilinen İnsan Papiloma Virüsünün, genellikle bir kesik ya da sıyrık nedeniyle, cildin üst tabakasına yerleşmesiyle oluşurlar. Çocuklarda, yetişkinlerden daha sık görülürler (bağışıklık sistemleri tam gelişmediği için) ancak her yaşta oluşabilirler.

Ne yazık ki, siğilden kurtulmak genellikle çok da kolay değildir. Ancak, bu 10 ev yapımı çareyle siğillere savaş açabilirsiniz.

1. Toz Maya

Toz maya ve hint yağını karıştırarak bir macun elde edin ve bunu siğilin üzerine sürerek gece boyunca bekletin. En iyisi üzerini bir bandajla sarmaktır. Sabah bandajı açın ve gerekiyorsa bir sonraki gece tekrarlayın.

2. Karbonat

Siğili karbonatta bekletmeyi deneyebilirsiniz. Karbonatı suda çözündürün ve siğilin olduğu bölgeyi bu suyla yıkayıp doğal olarak kurumasını bekleyin, böylece karbonat üzerinde kalacaktır. Siğil kaybolana kadar sık sık tekrarlayın.

Daha fazlasını öğrenmek ister misiniz? Okuyun: Karbonat ile Hazırlanan 4 Doğal Tedavi

3. Beslenme

Beslenme şekliniz siğillere neden olabilir. Sarımsak, tatlı patates, tam tahıllı ekmek, ayçiçeği çekirdeği ve pirinç gibi bağışıklık sisteminizi güçlendirecek gıdalar tüketmeye özen gösterin.

4. Sarımsak

sarımsak-2
Sarımsak içerdiği pek çok maddenin yanı sıra sağlığınız için yararlı iki ana bileşene sahiptir: allisin ve dialil sülfit.

Siğilinizin üzerine ince doğranmış sarımsak ya da soğan koyun. Ya da taze sarımsak yiyin. Eğer İtalyan mutfağı gibi kokmak istemiyorsanız, bunun yerine günde üç kere üç adet sarımsak kapsülü içmeyi deneyin. Veya sarımsağı yedikten sonra nefesinizi ferahlatmak için maydanoz yaprağı çiğneyin.

5. Sıcak Su

Yapılan bir araştırma, sıcak su siğilleri yumuşattığı ve virüsü öldürdüğü için, siğili sıcak suda bekletmenin yararlı olduğunu göstermiştir. Suyun derinizi yakmayacak sıcaklıkta olmasına dikkat edin.

6. C Vitamini

Siğilleri C vitaminiyle kaplayın. Bir C vitamini tabletini biraz suyla ezerek koyu macun kıvamına getirin. Bu macunu siğilin üzerine uygulayın ve üzerini sarın. C vitamini hafif asitli olduğu için, siğilin yok olmasına yardım edecektir.

7. E Vitamini

Siğilleri E vitaminine sarın. Bir E vitamini tabletini ya da kapsülünü kırın ve içeriğini siğilin üzerine sürün. Üzerini yapışkan bir bandajla kapatın. Bunu günde üç kere tekrar edin. Nefes almasını sağlamak için gece bandajı çıkarın ve sabah yeniden uygulayın.

8. Hint Yağı

Hint yağında bulunan asit, siğili tahriş edecektir. Yağ tedavisi özellikle eldeki küçük ve düz siğillerde daha iyi sonuç verir. Hint yağını bir parça pamuk yardımıyla günde iki kere siğilin üzerine uygulayın.

9. Havuç

havuç

Havuçları soyup, küçük küçük doğrayın. Macun kıvamına getirmek için zeytinyağı ilave edin. Elde ettiğiniz macunu günde iki kere, 30 dakika boyunca siğilin üzerine sürün. Bunu iki üç hafta boyunca tekrar edin.

10. Limon Suyu

Siğilin üzerine biraz limon suyu sıkın ve doğranmış soğanla kapatın. Günde bir kere 30 dakika boyunca uygulayın. İki üç hafta uygulamaya devam edin.

11. Aloe Vera

Aloe vera da, siğiller için iyi bir çözüm olabilir. Bir aloe vera yaprağını ikiye ayırın ve içinden çıkan suyu bir parça pamuğun üzerine sürün. Pamuğu siğilin üzerine koyun ve bir bandajla sarın. Siğil yok olana kadar her gün tekrar edin.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.