Uyku Sorunları ile Mücadeleye Yardımcı 7 Doğal İçecek

Yeteri kadar uyku almakta zorluk mu yaşıyorsunuz? Bu içeceklerden birini kendinizde kesinlikle deneyip ne kadar iyi olduğunu görün ve bu sorununuza veda edin.
Uyku Sorunları ile Mücadeleye Yardımcı 7 Doğal İçecek

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

İyi bir uyku çekmek veya kesintisiz şekilde günde 7 ila 8 saat uyumak, tüm insanların ihtiyaç duyduğu biyolojik aktivitelerden biridir. Bu, fiziksel ve zihinsel sağlığınızı en iyi durumda tutmanıza yardımcı olur. Birçok kişi bu günlük uygulama hakkında endişelenmiyor. Ancak, enerjinizi yenilemenin ve bedeninizi yeni güne hazırlamanın tek yolu budur. Uyku sorunları ile mücadeleye yardımcı bu içecekleri kaçırmayın!

Aslında, bu süre zarfında vücudunuz bir dizi işlev gerçekleştirir. Bu işlevler, beyninizi ve bağışıklık sisteminizi ve diğer vücut sistemi işlevlerini destekler. Bu nedenle, uyku problemlerini zamanında ele almak önemlidir. Bu, sık sık meydana gelirse özellikle yapılmalıdır.

Bununla birlikte, geleneksel tıbbı kullanmayı aklınıza düşürmeden önce, uyumanıza yardımcı olabilecek bazı doğal içecekleri hesaba katmak iyi bir fikirdir.

Bu yazımızda, sizlerle bu doğal içeceklerin en iyi 7 tanesini paylaşmak istiyoruz

Uyku Sorunları ile Mücadeleye Yardımcı 7 Doğal İçecek

1. Hindistan cevizi suyu

soyulmuş Hindistan cevizi ve suyu

Yatmadan önce Hindistan cevizi suyu içmek harika bir çözümdür. Uykusuzluk ve diğer uyku sorunları için iyi gelir.

Bu içecek yağ asitleri ve antioksidan kaynağıdır. Ayrıca kortizol seviyenizi ve yemeğin neden olduğu yoğunluğu da azaltır. Bu özellikler stresinizi kontrol eder. Ayrıca iyi uyumanıza yardımcı olan hormonların üretimini optimize ederler.

Nasıl içmelisiniz?

  • Bir fincan Hindistan cevizi suyu (226 gram) Isıtın. Isındığı zaman bekletmeden için.
  • En iyi sonuç için, yatmadan bir saat önce için.

2. Kırmızı şarap

Çok fazla alkollü içki içmek tavsiye edilmez. Ancak, bir bardak kırmızı şarap vücudunuza bazı ilginç faydalar sağlayabilir. Bu içecek antioksidanlar ve esansiyel mineraller ile doludur. Bunlar birlikte, uykuyu teşvik etmek için sinir sisteminizi rahatlatmanıza yardımcı olur.

Bu size yeterli gelmediyse, besin maddeleri vücudunuzdaki toksinleri ve sıvı birikimini atmaya yardımcı olur. Kırmızı şarap ayrıca enflamasyon sorunlarının kontrol edilmesine yardımcı olur.

Nasıl içmelisiniz?

  • Bir bardak (226 gram) kırmızı şarabı yatmadan yarım saat önce için.

3. Vişne suyu

vişne ve vişne suyu

Bu içecek uykusuzluk tedavisinde en çok tavsiye edilen doğal ilaçlardan biridir. Bunun nedeni büyük miktarda melatonin içermesidir. Bu, uyku döngüsünü düzenlemeye yardımcı olan kimyasal bir maddedir.

Nasıl içmelisiniz?

  • Yatmadan önce yarım fincan (113 gram) Vbişne suyu için.
  • İsterseniz kahvaltıda da içebilirsiniz. Ancak günde bir bardaktan daha fazla içmeyin.

4. Süt

Laktoz intoleransı olmayan kişilerde, bir fincan ılık süt ile uyku problemleri için harika bir çözüm bulabilirsiniz. Bu içecek triptofan olarak bilinen bir amino aside sahiptir. Sindirildikten sonra, melatonin, uyku hormonunun üretimi ile yardımcı olur.

Nasıl içmelisiniz?

  • Bir bardak sütü (226 gram) ısıtın ve uyumadan yarım saat önce için.

5. Yulaf

bir kase sütlü yulaf

Yulaf ezmesi için klasik tarif uyku problemleri için de etkili bir çözümdür. Bu sadece hazımsızlığı önlemez. Ayrıca, triptofan ve diğer besinleri de verir. Bunlar melatonin ve serotonin üretiminde çalışır.

Nasıl içmelisiniz?

  • Yulaf sütü yapın ve yatmadan bir saat önce keyfini çıkarın.

Ayrıca bakınız: Üç Lezzetli Yulaf Tarifi

6. Badem sütü

Badem sütü omega 3 ve doğal lifler bakımından zengindir. Ayrıca, laktoz intoleransı olan insanlar için en çok tavsiye edilen sebze içeceklerinden biri haline gelmiştir.

İçmek, vücudunuza enerji verir ve yatmadan önce biraz içtiğinizde uykunuzu destekler. Büyük triptofan kaynaklarından biridir. Bu, uykuya neden olan hormonun üretimi için gerekli olan bir amino asittir.

Nasıl içmelisiniz?

  • Bir fincan (226 gram) badem sütünü ısıtın. Uyumadan yarım saat önce için.

7. Papatya çayı

papatya ve çayı

Papatya çayının rahatlatıcı gücü, uyku sorunları ile savaşmak için kullanılabilir. Bu özellikle anksiyete ve stres ile ilgili sorunlarınız olduğunda geçerlidir. İçmek sinir sistemi aktivitenizi geliştirir. Ayrıca, vücudunuzdaki gerginliği azaltmaya da yardımcı olur.

Nasıl içmelisiniz?

  • Yatağa gitmeden yarım saat önce bir bardak papatya çayı için.

Yeterince uyumakta zorluk mu çekiyorsunuz? Ne kadar iyi olduğunu görmek ve bu soruna veda etmek için bu içeceklerden birini deneyin.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Janmejai K Srivastava, Eswar Shankar, Sanjay Gupta. Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. (2010).
  • ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/

    • David L. Watts. The Nutritional Relationships of Magnesium. (2017).

    traceelements.com/Docs/The%20Nutritional%20Relationships%20of%20Magnesium.pdf

    • Xiao Meng, Ya Li, Sha Li, Yue Zhou, et al. Dietary Sources and Bioactivities of Melatonin. (2005).

    www.mdpi.com/2072-6643/9/4/367

    • Valtonen M., Niskanen L., Kangas AP., Koskinen T. Effect of melatonin-rich night-time milk on sleep and activity in elderly institutionalized subjects. (2010).
    ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16195124
    • Wilfred R. Pigeon, Michelle Carr, Colin Gorman, Michael L. Perlis. Effects of a Tart Cherry Juice Beverage on the Sleep of Older Adults with Insomnia: A Pilot Study.
    ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3133468/
    • Iriti, M. Journal of the Science of Food and Agriculture, June 19, 2006; online “EarlyView” edition. Murphy, M. Chemistry & Industry, June 19, 2006; page 6. Franco Faoro, PhD, professor of plant pathology, University of Milan, Italy. News release, Society of Chemical Industry.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.