Yağ Yakıcı Özelliği Olan En İyi 7 İçecek

Bu yağ yakıcı içecekler hakkındaki en iyi şey, doyurucu ve kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra, toksinleri atmaya ve susuz kalmamanıza yardım ediyor olmalarıdır.
Yağ Yakıcı Özelliği Olan En İyi 7 İçecek

Tarafından yazılmıştır Yamila Papa Pintor

Son Güncelleme: 25 Mayıs, 2022

Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız, sağlıklı bir diyet uygulamanın ve egzersiz yapmanın yanı sıra, aşağıdaki yağ yakıcı içecekleri de denemelisiniz!

Bu içeceklerin her biri, oldukça pratik, lezzetli ve en önemlisi çok etkili!

Sağlıklı İçeceklerle Yağları Yok Edin

Her gün en az 2 litre su tüketmenin yanı sıra, bu yağ yakıcı içeceklerden en az birini tüketmenizi öneririz.

Dengeli bir diyet uyguluyorsanız ve haftada üç kez egzersiz yapıyorsanız, sonuçları hızlı bir şekilde fark edeceksiniz.

Şunu bilmeniz de fayda var ki, mucizevi bir şekilde kilo vermenizi sağlayacak sihirli bir yöntem yoktur!

Sebze Suyu

İştahınızı ve kalori alımınızı azaltmak adına yemeklerden önce taze sebze suyu için. Sebzeler pişmediği zaman normalden çok daha fazla besin içerir.

En sevdiğiniz sebze kombinasyonlarını (ıspanak, kereviz, havuç, brokoli vs.) yapabilirsiniz.

Ayrıca, sıvı sebze püreleri öğünler arasında tüketmek için mükemmeldir. Çünkü, başka herhangi bir şey atıştırmaktan uzak durmanıza yardımcı olurlar (özellikle de yağ oranı yüksek atıştırmalıklar ve pastalardan).

Yaz aylarında, susuzluğunuzu gidermek veya yemek için ideal olabilirler.

Su ve Limon

limon suyu

Vücudunuzdaki toksinleri yok etmek için suyun hayati önemi taşıdığını biliyorsunuzdur. Suya, limon eklerseniz, karaciğerinizi toksinlerden arındırabilir, ayrıca karın ve bel bölgenizde biriken yağları metabolize edebilirsiniz.

  • Limonlu sıcak su, yağ yakmak ve daha iyi bir karaciğer fonksiyonu sağlamaktan sorumlu olan sindirim enzimlerinin üretiminizi arttırır.
  • Bu harika meyvedeki antioksidanlar daha sağlıklı ve daha güzel bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. (Örneğin, sivilcelere neden olan bakterileri yok ederler).
  • Ayrıca, ılık su kabızlığı azaltır ve kolonu temizler.

Malzemeler

  • 1 bardak ılık su (250 ml)
  • Yarım limon suyu

Hazırlanışı

  • Suyu ısıtırken, yarım limonun suyunu sıkın
  • Suyu bir bardağa boşaltın ve üzerine limon suyunu ekleyin.
  • İyice karıştırın ve bir ay boyunca, her gün aç karnına için.

Enginar Suyu

Enginar, bilinen en fazla idrar söktürücü güce sahip sebzelerden biridir.

Bu sebzenin pişirilmesiyle elde edilen su, karaciğerinizi yağlardan arındırması ve ayrıca toksinleri yok etmesi nedeniyle, hem sağlıklı hem de verimlidir.

Enginar yemenin yanı sıra, pişirdikten sonra geride kalan suyu atmamanızı öneririz… Çorba gibi için!

Yağ Yakıcı Beyaz Çay

beyaz çay

Kilo verme konusunda yeşil çayın faydaları meşhurdur, ancak beyaz çayın sağlığımız adına olan faydalarını görmezden gelmememiz gerekir.

Beyaz çay, özellikle de karın bölgesi için güçlü bir yağ yakıcı kaynaktır. Aynı zamanda, birçok faydası bulunan lezzetli bir içecektir (bu faydalar arasında, kolesterolü düşürmesi de vardır).

Günde 3 bardağa kadar içebilirsiniz. Beyaz çayı bazı marketlerde ve aktarlarda bulabilir ve balla tatlandırabilirsiniz.

Eğer bulamazsanız veya lezzetini biraz değiştirmeyi tercih ederseniz, at kuyruğu, karahindiba, ısırgan veya defne yaprağının bitki çaylarını deneyebilirsiniz.

Bu çayların hepsi sadece sıvıların değil, yağların da yok edilmesine yardımcı olan idrar söktürücü özelliğe sahiptir.

Yaban Mersini Suyu

Bu küçük, koyu renkli meyve, sitrik, kinik ve malik gibi faydalı asitlerin mükemmel bir kaynağıdır. Bütün bu asitler, lenfatik sistemdeki yağ birikintilerini parçalayan sindirim enzimleri olarak çalışırlar.

Kısacası, karaciğerin işleyemediği atıklardan sorumludurlar.

Ayrıca, yüksek kolesterol veya şeker hastalığı olan insanlar için de mükemmeldir. Çünkü kan kalitesini arttırır. Günde bir bardak içmenizi tavsiye ederiz (tercihen kahvaltı sırasında).

Hindistan Cevizi Suyu

hindistan cevizi suyu

Serinletici, lezzetli ve ÇOK besleyici. Hindistan cevizi suyu bulmak için Karayipler’e gitmenize gerek yok (her ne kadar gitmek için iyi bir bahane olsa da!), çünkü birçok dükkanda bulunmaktadır.

Hindistan cevizi suyu, atletler için çok ideal bir içecektir çünkü bilinen “izotonik içecekler” den 5 kat daha fazla potasyum içerir ve bu nedenle antrenman sonrası meydana gelen tipik kas kramplarının önlenmesine yardımcı olur.

Hindistan cevizi suyu, yoğun fiziksel aktivite yapmayan insanlar için de bir harikadır, çünkü toksinlerin yok edilmesini sağlar, güçlü bir antioksidandır, sindirimi geliştirir ve vücudunu nemlendirir.

Yağ Yakıcı Zencefil Çayı

Zencefil çayı mükemmel bir yağ yakıcı bir içecektir. Termojenik içeriği, karında biriken fazladan kalıntıların tümünü ortadan kaldırmaya yardımcı olur (bu bölgedeki yağ, yerleşik yaşam tarzı, stres veya hormona ait sorunlardan kaynaklanabilir).

Buna ek olarak, zencefil çayı kortizol üretimini kontrol altına alır.

İş yerinde kötü bir gün geçiriyorsanız ya da bilgisayar başında oturmaktan ötürü kilo aldığınızı fark ettiyseniz, bu demlenmiş içeceği içmenizi öneririz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı su (250 ml)
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil (2 gr)

Hazırlanışı

  • Suyu ısıtın ve kaynadığı zaman ısı kaynağından uzaklaştırın.
  • Rendelenmiş zencefili ekleyin ve 5 dakika boyunca demlenmesine izin verin.
  • Tatlandırmak için bal ekleyebilirsiniz.
  • Bekletmeden için.

Tarçın ve Elma Suyu

elma ve tarçın

Bu, kilo vermek ve aynı zamanda vücuttaki toksinleri ortadan kaldırmak isteyen insanlara yardımcı olan, lezzetli ve besleyici bir seçenektir.

Günde 1 litreye kadar içebilirsiniz ve bunun iyi yanı hem elma hem de tarçının tekrar tekrar kullanılabilir olmasıdır.

Malzemeler

  • 1 elma
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 su bardağı bardağı buz
  • 2 bardak su (500 ml)

Hazırlanışı

  • Elmayı soyup ince dilimler halinde kesin.
  • Tarçın çubuğuyla birlikte cam kavanoza koyun.
  • Buz ekleyin ve son olarak suyunu ekleyin.
  • Birkaç dakika veya buz eriyinceye kadar bekletin.
  • Gün boyunca içebilirsiniz.

Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Manuel Moreno, G. (2012). Definición y clasificación de la obesidad. Revista Médica Clínica Las Condes. https://doi.org/10.1016/S0716-8640(12)70288-2
  • Godínez Gutiérrez, S. A., Marmolejo Orozco, G. E., Márquez Rodríguez, E., Siordia Vázquez, J. de J., & Baeza Camacho, R. (2002). La grasa visceral y su importancia en obesidad. Revista de Endocrinología y Nutrición.
  • Cañete Estrada, R., & Gil Campos, M. (2007). Obesidad. Pediatria Integral. https://doi.org/10.1016/S1696-2818(06)73637-X
  • Organización Mundial de la Salud. (2015). OMS | Obesidad y sobrepeso. Nota descriptiva No, 311. https://doi.org/http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs311/es/

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.