Yaşlandıkça Kilo Almayı Önlemek İçin 7 İpucu
Yaşlandıkça hepimiz birkaç kilo almaya meyilli hale geliriz ancak bu sağlıklı değildir. Eğer belirli tavsiyelere uyarsanız bu durumu önleyebilirsiniz. Yaşlandıkça kilo aldığınızı fark ediyorsanız, bu ipuçlarının faydasını kesinlikle göreceksiniz.
Buna ek olarak, kilo almaya yaşlılığın değil yaşam tarzınızdaki değişikliğin neden olduğunu da bilmekte fayda vardır.
1. Yaşlandıkça kilo almaktan kaçınmak için egzersiz yapın
Hareket halinde olmak çok önemlidir. Yıllar geçtikçe metabolizmanızın yavaşladığını böylece de kilo almanızın kolaylaştığını unutmayın. Bundan kaçınmak için, hareket halinde olmak ve düzenli olarak egzersiz yapmak çok önemlidir.
Ayrıca okumanızı öneririz: Yaşlılıkta Dikkat Edilmesi Gereken 8 Semptom
Bu basit ve sağlıklı alışkanlıkla birlikte, kaslarınızı ve eklemlerinizi güçlendireceksiniz bu da vücudunuzdaki yaşlanma etkilerini azaltacak. Çok fazla vakit alacağını düşünmeyin, günde 10 dakikalık 3 seans sizin için yeterli olacaktır.
Az bir çaba sarf ederek muhteşem sonuçlar elde edebilirsiniz. Bir deneyin, farkı mutlaka göreceksiniz.
2. Zihninizi aktif tutun
Ayrıca, bedeniniz kadar zihninizi de aktif tutmalısınız. Her gün bir şeyler okumak ya da aşağıdaki zihin çalıştıran oyunları oynamak size yardımcı olacaktır:
- Bulmaca
- Satranç
- Sudoku
Bu aktiviteler zihninizin farklı bölgelerini çalıştıracak, hafızanızı geliştirecek ve konsantrasyonunuzu artıracaktır. Bütün bunlar stres ve depresyondan uzak durmanızı sağlayarak yaşam kalitenizi iyileştirecektir. Ayrıca, stres kaynaklı fazla yeme probleminizi de azaltacaktır.
3. Düşük kalorili besinler hakkında bilgi sahibi olun
Pek çok düşük kalorili diyet metabolizmanızı kalıcı olarak yavaşlatabilir. Bu nedenle vücudunuz daha az kalori alarak enerjiyi korumaya çalışacaktır. Eğer sık sık katı diyetler uygularsanız bu durum metabolizma hızınızda kalıcı bir düşüşle sonuçlanabilir.
Ayrıca, 1200 kaloriden az bir diyet uygularsanız, yağ değil kas kaybedebilirsiniz. Bu nedenle çok dikkatli olmalısınız. Sağlıklı ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinler içeren bir diyet uygulayın.
4. Flavanoid içeren besinler tüketin
Flavanoid bakımından zengin olan gıdalar, dengeli ve sağlıklı bir beslenmede en büyük dostlarınızdır. Aslında, flavanoid tüketiminizi artırarak kilonuzu koruyabilir ya da kilo verebilirsiniz. Aşağıdaki besinleri tüketerek kilo verebilirsiniz:
- Yaban mersini, çilek, kiraz
- Çay
- Elma
- Soğan
- Pırasa
- Brokoli
Sağlığınız için faydalı olmalarını istiyorsanız yukarıda listelenen meyveleri günlük beslenmenize eklemelisiniz.
5. Sağlığınızı ihmal etmeyin
Geçen zaman ve yaşlılık, beraberinde fiziksel aktivitelerinizin kısıtlanmasına neden olacak yüksek tansiyon ve kemik erimesi gibi problemler getirebilir. Sağlığınıza yeterli özeni gösterdiğinizde daha enerjik olursunuz ve hayatın tadını daha çok çıkarırsınız.
Bu sizin için güzel bir döngü oluşturacaktır. Sonuçta, sağlığınızın kontrol altında olması size egzersiz yapmak için daha fazla enerji verecektir ve bunun karşılığında da daha sağlıklı hissedeceksiniz. Ayrıca, dengeli bir beslenme düzeninizin olmasına da fayda sağlayacaktır.
6. Ne kadar kilo aldığınızın farkında olun
Başından beri ne kadar kilo aldığınızı izlemelisiniz. Aldığınız kilonun farkında olun ve kilolardan hemen kurtulmaya çalışın çünkü zaman geçtikçe bu kiloları vermeniz zorlaşır ve sizi duygusal olarak da zorlar. Mümkün olan en kısa sürede sağlıklı alışkanlıklar edinmeye ve yıllar geçtikçe kilo almanızı engellemeye çalışın.
7. Yemek için zaman çizelgesi oluşturun
Yemek için belirli saat aralıkları koyun. Bu sizi daha sağlıklı yapacaktır. Aslında, bu basit alışkanlık kilo vermenizi kolaylaştırır ve metabolizmanızı hızlandırır.
Bu, 8 ila 12 saat aralığında yemek yiyen bireylerin vücutlarında herhangi bir zamanda aynı miktarda kalori alanlara oranla daha sağlıklı değişimler yaşadıklarını ortaya koyan çeşitli araştırmalar tarafından desteklenmiştir.
Öne çıkarılmış görsel wikiHow.com’dan alınmıştır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Bertoia, M. L., Rimm, E. B., Mukamal, K. J., Hu, F. B., Willett, W. C., & Cassidy, A. (2016). Dietary flavonoid intake and weight maintenance: Three prospective cohorts of 124 086 US men and women followed for up to 24 years. BMJ (Online). https://doi.org/10.1136/bmj.i17
- Frontiers in Public Research. Breakfast: to skip or not to skip?. (2014). Recuperado el 1 de junio de 2020. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpubh.2014.00059/full