Yüzünüze Canlılık Katacak 5 Ev Yapımı Yüz Toniği
Günümüzde cilt sağlığınızı bozabilecek ve cilt görünümünü olumsuz yönde etkileyebilecek birçok etken mevcuttur: Sağlıksız beslenme, hava kirliliği, güneş ışınlarına maruz kalma, susuzluk, ticari kozmetik ürünler ve daha nicesi.
Bugünkü yazımızda, kimyasal içermeyen, havuç, salatalık, limon veya sirke gibi doğal malzemelerden hazırlanmış ev yapımı yüz toniği ile yaşlanma, cilt sarkması ve diğer cilt problemlerine karşı nasıl mücadele edebileceğinizden bahsedeceğiz.
Neden yüz toniği kullanmalısınız?
Eğer cansız, kırışık, sarkık veya bozulmuş bir cilde sahip olmak istemiyorsanız, yıllar geçtikçe cilt bakımınıza daha büyük bir özen göstermeniz gerekir.
Her ne kadar çoğu kişi günlük olarak cilt nemlendiricisi kullanıyor olsa da, birçok kişi o önemli ilk adımı uygulamayı gözden kaçırır: Yüz toniği.
Günde iki kez yüz toniği kullanmalısınız:
- Nemlendirici kullanmadan önce, yüzünüzü soğuk suyla yıkadıktan sonra.
- Geceleri yatmadan önce. Önce makyajınızı silin ve sonrasında yüz toniğini uygulayın. Dilerseniz cildiniz için ikinci bir nemlendirici de kullanabilirsiniz.
Alkol ve cilde zararlı diğer maddeleri içermeyen doğal bir tonik kullanmanız çok önemlidir. Bu maddeler doğal pH dengenizi bozabilir, toksik maddelerin cilt gözeneklerinden cildinize nüfuz etmesine sebep olabilir ve cildinizde istenmeyen bir görüntüye neden olabilirler.
Bunu da okuyun:
Havuç
Güneş altında sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak isterseniz, cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından koruyacak olan havuçtan yapılmış bir yüz toniği kullanabilirsiniz. Aynı zamanda size beta karoten sağlayarak daha güzel ve homojen bir cilt görünümüne kavuşmanızı sağlayacaktır.
Havucu hem iç organlarınızın sağlığı hem de dış görünüşünüz için “çift” yönlü kullanmak sizin için en iyi tercih olacaktır.
Her sabah kahvaltıdan önce kendinize bir havuçlu smoothie hazırlamalı ve arta kalan havuç suyunu cildinize uygulamalısınız.
Salatalık ve limon
Bu yüzde yüz doğal ev yapımı tonik oral ve lokal tedavi için birebirdir. Böylece cildiniz için maksimum yararı elde etmiş olursunuz.
Orta boy bir salatalığı yarım limonla karıştırın. Organiklerse ikisinin de kabuğunu soymanıza gerek yok.
Yüksek miktarda su içeren salatalık, tazelik hissi verir ve yüzünüzü arındırıp pürüzsüzleştirir. Eğer göz torbası veya ciltte şişkinlik ile uyanıyorsanız bu karışım sizin için idealdir.
Limon harika bir doğal arındırıcıdır; sivilce, siyah nokta ve cilt lekelenmesi sorunu olan kişiler için birebirdir.
Elma sirkesi
Bu basit tonik kadınlar tarafından onlarca yıldır kullanılan bir sırdır.
Tek ihtiyacınız olan pastörize edilmemiş ve organik yüksek kaliteli bir elma sirkesidir. Elma sirkesinin içindeki mineraller ve vitaminler korunmuş olmalıdır. Bu tonik sadece ucuz olmakla kalmaz, aynı zamanda cildiniz için inanılmaz besleyicidir.
Sirke asidik bir maddedir ve yüzünüz de hafif miktarda asidik pH değerine sahiptir (4.2 ve 5.6 arasında). Eğer kuru ve cansız bir cilde sahip olmak istemiyorsanız, bu asidite değerini korumalısınız.
Hazırlanışı
- Bir ölçek elma sirkesi ile dört ölçek suyu karıştırın.
- Sirke kokusu birkaç dakika içerisinde ortadan kalkacaktır.
Gül suyu
Gül suyu, gül yapraklarının özünden elde edilmiş damıtık bir sıvıdır. Aroması sarhoş edici, çok romantik ve kadınsıdır. Ayrıca cildinizi sıkılaştırır ve ona canlılık katar!
Gül suyunun büzücü etkisi gözeneklerinizi daraltır, fazla yağı uzaklaştırır ve her türlü kızarıklığı azaltır. Bu tonik aynı zamanda cildinizi tazeler, dengeler ve yumuşatır.
Gül suyunu hemen her markette kolayca bulabilirsiniz.
Bunu da okuyun:
Biberiye
Biberiye bitkisinden yapılan tonik antik bir güzellik ürünüdür. Bu şifalı bitki dolaşımı artırır ve cildin görüntüsünü güzelleştirir.
Bu toniği iki farklı şekilde hazırlayabilirsiniz:
- Taze biberiyeyi doğrayın ve eşit miktarda elma sirkesi ve suyla karıştırın.
- İki çay kaşığı (10 ml) suyu 15 damla biberiye özü yağı ile karıştırın.
Uygulamadan önce karışımı iyice karıştırın. Unutmayın, sprey şişesi kullanmak size her zaman kolaylık sağlayacaktır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Navarrete Franco, G. (2003). Histología de la piel. Rev Fac Med UNAM.
- Consalvo, L., Dabhar, M., Santiesteban, M. M., Stengel, F. M., & Femando, D. (2006). Envejecimiento cutáneo ¡La expectativa de vida no deja de aumentar… el envejecimiento tampoco! Arch Argent Dermatol.
- Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.
- González Minero, F. J., & Bravo Díaz, L. (2017). Historia y actualidad de productos para la piel, cosméticos y fragancias. Especialmente los derivados de las plantas. Ars Pharmaceutica (Internet), 58(1), 5-12. http://scielo.isciii.es/pdf/ars/v58n1/2340-9894-ars-58-1-5.pdf
- Johnston, C. S., & Gaas, C. A. (2006). Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effect. Medscape General Medicine, 8(2), 61. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201/
- Lee, M. H., Nam, T. G., Lee, I., Shin, E. J., Han, A. R., Lee, P., … & Lim, T. G. (2018). Skin anti‐inflammatory activity of rose petal extract (Rosa gallica) through reduction of MAPK signaling pathway. Food science & nutrition, 6(8), 2560-2567. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6261181/
- De Oliveira, J. R., Camargo, S. E. A., & De Oliveira, L. D. (2019). Rosmarinus officinalis L.(rosemary) as therapeutic and prophylactic agent. Journal of biomedical science, 26(1), 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6325740/