Bebekle Uzun Mesafe Yolculuğu İçin İpuçları
Bebekle uzak mesafeleri seyahat etmeyi düşünmek, ebeveynleri çok endişelendiriyor. Hiç de şaşırtıcı değil: ulaşım şekli ne olursa olsun, bir bebekle seyahat etmek kolay değildir. Ancak, imkansız da değildir.
Bunu akılda tutarak, bugün size bebeğinizle gerçekleştireceğiniz bir aile seyahatini biraz daha zevkli hale getirmek için birkaç ipucu vermek istiyoruz. Öyleyse derin bir nefes alın, bu endişeyi giderin ve okumaya devam edin.
Bebekle Havayolu Vasıtasıyla Yapılan Uzun Mesafe Yolculuğu
Küçük çocuğunuzla olabildiğince keyifli bir yolculuk yapmak için hazırlıklı olmanız gerekir. Sonuçta, geziler tamamen hazırlık ve planlama ile ilgilidir. Ayrıca, olabildiğince her şeyi kontrol altında tutmakta fayda var. (Ancak, çocuklar söz konusu olduğunda birçok şeyin kontrolünüzün ötesinde olacağının farkındayız.)
Bu yüzden seyahatinizi planlarken, şu iki faktörü göz önünde bulundurun: bebeğin yaşı ve taşıma şekli. Garip gözükse de, bunlar planınızı destekleyecek iki ana parametre.
Gelin birlikte, birkaç ipucuna göz atalım.
1. Bebek Nerede Uyuyacak?
Çocuğunuzun yaşına bağlı olarak, hava yoluyla seyahat ederken beşik isteme seçeneğiniz bulunur. Bebeğiniz yenidoğan veya 8 aylıktan küçükse, Transatlantik uçuşlar beşik hizmeti sunmaktadır.
Beşik için önceden rezervasyon yapın, çünkü son dakikada sorun yaşamanız söz konusu olabilir. Beşik isteğinde bulunurken, yaş ve maksimum gereklilikler için havayolunun web sitesini kontrol edin.
Beşik kullanma hakkınız yoksa, koltuğunuzun yanına seyahat etmeleri için daha fazla (biletin% 50-100’ü) ödemek istemediğiniz sürece, bebek sizinle oturmalıdır.
Uçuş süresi boyunca bebeğinizi kollarınızda tutmayı seçerseniz, boynunuz için ergonomik bir minderin yanınızda bulunması iyi olacaktır. Bu sayede biraz dinlenmeniz mümkün olabilir.
2. Bebekle Uzun Mesafe Seyahat: Bebek maması
Emzirme dönemindeki bebekler kolaydır, çünkü onlar için özel bir yiyecek paketlemeniz gerekmez. Ancak biberonla beslerseniz, süt tozunu önceden ekleyin ve ihtiyacınız olduğunda uçuş görevlisinden su isteyin. Ayrıca çoğu uçuşlarda küçük porsiyonlarda süt de bulunur.
Bebek maması kavanozlarına izin verildiğini bilin, ve yanınıza bir kaç tane alın.
3. Küçük Bir Ekstra Bavul ve Çocuk Bezi Çantasına İhtiyacınız Olacak
Tüm uçuşunuz için çantanızda ekstra bebek bezi bulundurmalısınız. Ayrıca valizinize bir bebek battaniyesi ve en az iki kıyafet ilave etmeyi de unutmayın. Ayrıca kendiniz için de bir tane daha ekleyin.
Ayrıca bebeğinizin ihtiyaç duyabileceği her türlü tıbbi tedaviyi ve ihtiyaç durumunda bir adet termometreyi de yanınızda bulundurmanızda fayda var. Bebeğin yiyecekleri, bir şişe su ve çocuğu eğlendirmek için bir tür oyuncak da elinizin altında olmalıdır.
Başka bir ipucu: elbisenizin lekelenmesi durumunda, çantanızda en az iki büyük plastik poşet bulundurun, böylece gideceğiniz yere kadar onları saklayabilirsiniz.
4. Bebekle Seyahat Kıyafetleri
Bir bebekle uzun bir yolculuk yaparken, ikinizin de rahat olması önemlidir. Şık kıyafetleri unutun ve bebeğinizin en rahat pijamalarıyla seyahat etmesine izin verin.
Onları katmanlara ayırın böylece kıyafetleri uygun şekilde çıkarabilir veya ekleyebilirsiniz. Ayrıca, battaniyenizi yakınınızda tutun, çünkü bebekler bazen uçak kabininde çok üşüyebilirler.
5. Seyahatlerde Bebeklerin Biraz Ağlaması Normaldir
Bu hayatın bir gerçeği: bebekler ağlar. Çocuğunuz ağlarsa endişelenmeyin.
Minik sümüklü hanımı ve huysuz oğlanı unutun ve sakin olun. Sonra derin bir nefes alın ve yavaşça bebeğinizi sakinleştirmeye çalışın.
Odak noktanızı çocuğunuza yönlendirin ve o anda ihtiyaç duydukları şeye odaklanın.
6. Kulak Rahatsızlığını Önlemek İçin Emme
Kalkış ve iniş sırasında, bebeğin kulak rahatsızlıklarını azaltacağı için süt emmesine veya bir biberon veya emzik emmesine izin verin.
Eğer onları biberonla besliyorsanız, kalkış ve iniş anları için bir biberon hazırlayın.
Bebekle Karayolu Vasıtasıyla Uzak Mesafeleri Gezmek
Kara yoluyla seyahat etmenin en büyük avantajı, seyahatinizin hızını kontrol altında tutmanızdır. Sadece bu değil, aynı zamanda sıcaklığı kontrol edebilir ve istediğiniz kadar ara verebilirsiniz. Sizin ve ailenizin rahatlığı için bir çok olanak sağlar.
Ayrıca bakınız: Araba Sürerken Uyanık Kalmak için 9 Öneri
1. Günün En İyi Zamanını Seçin
İdeal olarak, bebek uykuda iken arabayla seyahat edin. Böylece rahatsızlıklarından endişe duymadan seyahat edebilirsiniz.
Eğer geceleri araba kullanmanızda sakınca yoksa, o zaman bu sizin için harika bir seçenek olacaktır.
2. Bebeğin Rahat Bir Oturuşta Olduğundan Emin Olun
Araba koltuğu bebeğin yaşına ve boyutuna göre uyarlanmalıdır. Yola çıkmadan önce, uygun şekilde ayarlandığından ve çocuğun orada rahat olduğundan emin olun. Ayrıca üç noktalı kemerin doğru şekilde yerleştirildiğinden emin olmanız da oldukça önemli.
3. İhtiyacınız Kadar Mola Verin
Çocuğunuzun ne zaman aç kalacağını hesaplayın ve oturdukları yerden mola vermeleri, yemek yemeleri ve sizinle fiziksel bir temas kurmaları için bu zaman aralarında molalar düzenlemeye çalışın.
Bir bebeğin araba koltuğunda uzun süre oturtulmasının tavsiye edilmediğini unutmayın.
4. Yedek Lastik ve Havaya Uygun Kıyafet Aldığınızdan Emin Olun
Tıpkı havayolu ile seyahat ederken olduğu gibi, yeterli giysi ve yeterli çocuk bezi getirmeniz ve onları kullanışlı bir yerde tutmanız şarttır. İhtiyacınız olduğunda bir yerlerden alabileceğinizi düşünmek kolay olsa da, bez yoksunluğu kesinlikle kendinizi bir bebekte bulacağız en rahat durum değildir.
Buna ek olarak, patlamış olması durumunda yedek lastik bulundurduğunuzdan da mutlaka emin olun.
5. Rahat Giysiler ile Uzun Mesafeler Seyahat
Bebeğinizin rahat etmesini sağlamak için seyahat boyunca konforlu ve uygun kıyafetler gereklidir. Yün kıyafetlerden ve fazla kalın ya da ince katlardan kaçının. Çocuğunuzun çok fazla ısınabileceğini veya çok üşebileceğini ve koltuk kayışının derisi üzerinde sürtünmesinden rahatsız olabileceğini unutmayın.
Genel olarak, bebekle uzun mesafeler seyahat etmek, seyahat öncesinde ve sırasında sabır ve dikkatli planlama gerektirir. Derin bir nefes alın ve maceranızın tadını çıkarın. Olumlu olun: Tahmin edebileceğinizden daha kolay olacak!
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Iberia. Niños y bebés. https://www.iberia.com/es/viajar-con-iberia/ninos-y-bebes/
- KidsHealth. (n.d.). Viajar en avión y los oídos de su hijo. KidsHealth. https://kidshealth.org/es/parents/flying-ears-esp.html
- Dirección General Tráfico. (2015). Sistemas de retención infantil. Extraído de: http://www.dgt.es/Galerias/seguridad-vial/educacion-vial/recursos-didacticos/infancia/2015/Sistemas-de-Retencion-Infantil-DGT.pdf