Buz Terapisi ile Yüzünüzü Gençleştirin
Cildimizde kirlilik, güneşe maruz kalma, dengesiz ve zayıf beslenme gibi sebeplerle zaman içerisinde belirli hasarlar oluşabilir. Cildinize için uygulayabileceğiniz alternatif bir bakım olan buz terapisi ile ilgili detaylı bilgi almak için makalemizi okuyun.
Kozmetik endüstrisinde yüzünüzü yenileyecek ve gençleştirecek bir çok ürün bulunmaktadır. Fakat bu ürünlerin çoğu çok pahalıdır ve insanlar bunlara ulaşamamaktadır.
Üstelik bu ürünlerin etkisinin görülmesi için her gün kullanmak gereklidir. Şanslıyız ki, bütün paramızı bu ürünlere yatırmadan da kullanabileceğiniz, cildinizi yenilemeye ve gençleştirmeye yarayan alternatifler vardır.
Cildinizi Gençleştiren Buz Terapisinin Faydaları
Buz ile sabah ve akşamları cildi ovarak nemlendirmek, Orta Doğu’dan gelen bir tekniktir. Cildin rengini dengeler, ince çizgilerin ve kırışıklıkların erken oluşmasını engeller.
Spalarda ve güzellik merkezlerinde bu tür terapiler bir rutin haline gelmiştir. Cilde bakım yapmak ve gençleştirmek için çok etkilidir. Genel olarak, buzun ideal olduğu noktalar şunlardır:
- Güneşe maruz kalındıktan sonra ve hormonal dengelerin değişiminden dolayı oluşan akne ve lekeler ile savaşır.
- Kan akışını dengeleyerek cildin gençleşmesine yardımcı olur.
- Yan etkiler olmadan cildi yeniler ve sıkılaştırır.
- Erken oluşan kırışıklıklarla savaşırken, bazılarının oluşmasını da önler.
- Gözenekleri kapatarak siyah noktaların oluşmasını engeller.
- Gözün çevresindeki enflamasyonu azaltır, göz altı torbalarının görünürlüğünü azaltır.
Bu yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz: Kilo Vermek İçin Olan Bu Harika Su Terapisini Keşfedin
Buz Terapisi Nasıl Uygulanır?
Yüz için yapılan buz terapisi hem çok ekonomiktir; hem de çok fazla efor gerektirmemektedir. Bu tip terapileri devamlı olarak uygulamak çok önemlidir. Buz terapisini her gün uygulamak için aşağıdaki adımları izleyin:
- Başlamadan önce, yüzünüzü derinlemesine temizleyin ve makyajdan arındırdığınıza emin olun.
- Buz, pamuklu bir beze veya havluya sarılmalıdır; doğrudan cilde uygulamayın.
- Bezi yüzünüzün farklı bölgelerine sürerek ovun, her bölgeye 1-2 dakika boyunca uygulayın.
- Çenelerden başlayarak yanak, alın, elmacık kemikleri ve burnun etrafına küçük, dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapın. Gözlerin çevresinde dikkatli olun.
- Terapiyi doğal bir tonikle ve akne önleyici bir ürünle sonlandırın.
Ayrıca bunu da okumak isteyebilirsiniz: Cilt Bakımında 7 Büyük Hata
Akneli, Kabartılı ve Sivilceli Cilde Buz Terapisi Nasıl Uygulanır?
Akne ve istenmeyen sivilcelerle savaşmak için problemin sebebini belirlemek ve cilt tipinize uygun bir tedavi uygulamak çok önemlidir. Buz, cildinizi yenileyerek bu probleme sebep olan aşırı yağ birikimini engeller. Bunu yapmak için şu adımları takip edin:
- Etkilenmiş bölgeleri buzla 2-3 dakika boyunca, soğukluğu iyice hissedene kadar ovun.
- Buzu cildinizde önerilen zamandan daha fazla tutmayın; çünkü bu acıya sebep olabilir.
- Buz terapisinden sonra, akne ve cilt lekeleri ile doğal yoldan savaşan tedavileri uygulayın.
Aklınızda bulunsun…
Bu tedaviyi maksimum 15 dakika uygulamalısınız. En iyi sonuçları almak için ise hem sabah hem de akşam uygulamalısınız. Cildinizi gençleştirmenin ekstra faydalarını görebilmek için, buz küplerini limon, gül suyu, yeşil çay, salatalık suyu veya papatya çayı ile hazırlayabilirsiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Orozco, B., Campo, M., Anaya, L., Atuesta, J., Ávila, M., Balcázar, L., & Al, E. (2011).Guías colombianas para el manejo del acné: una revisión basada en la evidencia por el Grupo Colombiano de Estudio en Acné. Revista de la Asociación Colombiana de Dermatología y Cirugía Dermatológica, 19(2), 129-157. https://revista.asocolderma.org.co/index.php/asocolderma/article/view/373
- Apt, D. P., Saavedra, R. D., & Waissbluth, M. (2010). Rejuvenecimiento no ablativo. Revista Médica Clínica Las Condes, 21(1), 87-96. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0716864010705101
- Arenas, M. A., Ramos, T. C., & Fernández-Argëlles, E. L. (2005). Utilización de la crioterapia en el ámbito deportivo. E-balonmano. com: Revista de Ciencias del Deporte, 1(1), 17-23. https://www.researchgate.net/publication/43166433_Utilizacion_de_la_crioterapia_en_el_ambito_deportivo_The_use_of_cryotherapy_in_the_sport
- Espinoza, H. G., Bustamante, I. L., & Pérez, S. M. (2010). Revisión sistemática sobre el efecto analgésico de la crioterapia en el manejo del dolor de origen músculo esquelético. Revista de la Sociedad Española del Dolor, 17(5), 242-252. http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1134-80462010000500005
- EULUFÍ, A., CALDERÓN, W., CUADRA, Á., DANILLA, S., LÉNIZ, P., ROCO, H., … & EULUFÍ, C. (2006). Quemaduras por frío: Revisión de 10 Años. Revista chilena de cirugía, 58(5), 336-340. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-40262006000500005