Cam Şişe ile Meze Tabağı Yapmak

Mükemmel meze tabağını yapmak için biraz sabır ve bir cam şişe gerekir. Fırını çok erken açmamaya çok dikkat etmelisiniz- eğer fırını erken açarsanız, tüm süreci mahvedebilirsiniz.
Cam Şişe ile Meze Tabağı Yapmak

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Çevre kirliliğinin azaltılmasının önemli olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Yeniden kullanım veya geri dönüşüm için öne atılan her düşünce ilgiyle karşılanıyor.İşte bu yüzden, bugün sizlerle eski cam şişelerle meze tabağı yapacağız

Cam yüzlerce yıldır kullanılıyor, çünkü pratik olmasının yanında, aynı zamanda % 100 tekrar kullanılma avantajına sahiptir.

Yani, geri dönüştürülen her parça ile geri dönüşümden sonra aynı miktarda malzeme elde edilir ve bu malzemeler hala mükemmel durumda olur.

Haydi ne duruyorsunuz? Başlayın!

Adım Adım: Cam Şişe ile Meze Tabağı Yapmak

Biraz sabır ve zaman gerektirse de, cam şişeden meze tabağı yapmak için kullanacağız bu yöntem oldukça kolaydır. Sonuçlar oldukça ilginç olacak. Partilerde veya toplantılarda ilgi çekici dekoratif bir ürün olarak kullanabileceksiniz.

Malzemeler

  • Boş cam şişe
  • Doğal sabun veya deterjan
  • Elektrikli fırın
  • Metal sünger
  • Tel ve pense
  • Yağlı veya lifli kağıt

Adım 1

cam şişe

İlk olarak tabağın tek renkli çıkması için cam şişeyi iyice temizleyin, üzerindeki etiketleri çıkarın (bazıları etiketleri bırakmayı da tercih ediyor).

Elinizle çıkarabiliyorsanız harika! Ancak neredeyse çoğu zaman etiketin bir kısmı zor çıkar ve şişeye yapışık kalır. Bu yüzden bir kaba ılık su ve deterjan koyup şişeyi içine bırakın. Bu yapışkan malzemeyi yumuşatır ve metal bir süngerle etiketi kolayca çıkarabilirsiniz.

Ama çok dikkatli olun! Metal süngerle temizleme işlemini aşırı agresif biçimde yapmamaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde şişede çiziklere yol açabilirsiniz.

Adım 2

Şişenin içini bol soğuk su ile durulayın. İçinde kötü koku kalmadığına emin olun. Tamamen kurumaya bırakın.

Adım 3

geri dönüşüm

Bir diğer seçenek de, tel ve pense yardımıyla meze tabağı için bir askı yapmaktır. Özellikle tabağı mutfak duvarınıza asmayı planlıyorsanız çok işe yarayacaktır. Bunun için teli bükün ve şişenin ağzına olabildiğince sıkı ve düz biçimde yerleştirin.

Adım 4

cam düzleştirmek

Şimdi tüm dikkatinizi yoğunlaştırmanız gerekiyor, çünkü bu adım camı düzleştirdiğimiz adımdır. Lifli kağıdı veya yağlı kağıdı bir fırın tepsisine yatırın. Şişeyi tepsi üzerine yatay olarak yerleştirin.

Ardından fırını en düşük seviyeye getirin ve şişeyi bir saat pişirin. Bu zamandan sonra, sıcaklığı fırının üretebileceği sıcaklığın yarısı kadar arttırın ve 20 dakika daha pişirin.

Sonra, sıcaklığı mümkün olduğunca yüksek (650 °C ila 800 °C) hale getirip bir yarım saat daha pişirin. Yarım saatin sonunda fırını kapatın. Bu noktada fırını açmayın, şişe 24 saat daha fırında durmalı.

Adım 5

Belirtilen süre geçtikten sonra, şişe soğumuş olacaktır. Artık onu dışarı alabilirsiniz. Meze tabağı artık kullanıma hazır!

Adım 6

meze tabağı

Kullanmadan önce hayal gücünüzü kullanarak tabağınıza dekoratif özel bir dokunuş katın. Kurdele, ip veya boya ile meze tabağınızı kişiselleştirin. Biraz daha zarif hale getirmek isterseniz, şişenin ağzına mantarı takın ve etrafına bir kurdele bağlayın.

Aslında, minimalist tasarımlar ile bu meze tabağı düğünler, doğum günleri veya diğer aile toplantıları için mükemmel bir seçenektir.

Elbette, bundan sonra ihtiyacınız olacak tek şey mezelerdir: çerezler, bisküvi, ekmek, peynir… ne isterseniz koyun ve servis edin!

Deneyin!

Gördüğünüz gibi bu harika bir fikir! Cam şişeleri geri dönüştürmek çok kolay ve eviniz için de harika bir dekor. Bu ve benzeri zanaatler hem eğlencelidir hem de size yeteneklerinizi ve yaratıcılığınızı ortaya koyma şansı verir.

En önemli olan ise, çevreye katkı sağlamanızdır. Çok büyük bir şey yapıyormuşsunuz gibi gelmese de, yıllarca süren cam kullanımının çevreye olumsuz etkilerini önlemekte bir adım atmış olacaksınız. 


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.