Doğal Gıdalarla Üzüntünün Üstesinden Gelebilirsiniz
Diyet ve Bach çiçekleri ya da esansiyel yağlar gibi bazı doğal tedavilerle doğal olarak üzüntüyü yenebileceğinizi biliyor muydunuz?
İlaç almaya gerek kalmadan nasıl tekrar neşe, enerji ve iyimserlik hissedeceğinizi bu yazımızda keşfedin.
Üzüntüyü doğal yollarla yenebilir misiniz?
Hüzün, belirli bir olaydan sonra zaman zaman hissedebileceğimiz olumsuz bir ruh halidir. Örneğin, ölen sevdiklerimize veya kendimiz için koyduğumuz bir hedefe ulaşamamaktan dolayı üzülmüş olabiliriz.
Bununla birlikte, sorun gerçek anlamda, üzüntü içimizde sürüp gittiğinde ve kişisel ve sosyal ilişkilerimizi karmaşıklaştırmanın yanı sıra, fiziksel düzeyde bile bize zarar veren bir tür kronik duruma dönüştüğünde başlar.
Ayrıca bakınız: Üzüntü İle Depresyon Arasındaki Farklar Nelerdir
Depresyona girmeden önce, sinir sistemimizi ve duygularımızı dengeleyen bazı gıdalar ve takviyeler kullanarak herhangi bir yan etki olmadan doğal olarak üzüntünün üstesinden gelmek mümkündür.
Seçtiğimiz beslenme sayesinde ve zaman içinde kendimizi daha iyi hissedeceğiz ve istediğimiz zaman ilaçları durdurabileceğiz.
Doğal ilaçlar
1. Bach çiçekleri
Bach çiçekleri farklı bitkilerden elde edilen esanslardır. Korku, öfke, kıskançlık, ilgisizlik, kaygı, stres, suçluluk gibi her türlü duygusal bozukluğu tedavi etmek için enerji ile çalışırlar.
Bu terapinin en büyük avantajı, diğer çözüm yollarının aksine, kontrendikasyonları veya yan etkileri bulunmaması ve bağımlılığa yol açmamasıdır.
Üzüntünün üstesinden gelmek için aşağıdakileri seçebilirsiniz:
Gentian: Kişinin üzüntüsüne neyin neden olduğunu bildiği durumlar için. Aile, iş vb. İle ilgili sebepler olabilir.
Hardal: Üzüntünün bilinen bir nedeni olmadığında kullanılır.
Yabani Gül: Üzüntüye ek olarak, kişi motivasyondan yoksun kaldığında ve iş yapma konusundaki ilgisini kaybettiğinde etkilidir.
Gorse: Üzüntünün kronik hale geldiği ve kişinin kendini umutsuz hissettiği durumlar için iyidir.
Tatlı Kestane: Kişinin kolayca ağladığı derin acı ve umutsuzluk durumlarında yardımcı olabilir.
En çok ihtiyaç duyduğumuz özleri birleştirip her gün 4 damla olacak şekilde 4 kez kullanabiliriz.
2. Esansiyel sitrik yağlar
Bu yağlar, güçlü aromasıyla bizi etkileyen iyileştirici etkileri sayesinde bir dizi fiziksel ve zihinsel sorunu iyileştirmek için harikadır.
Limon, portakal ve greyfurt kabuğundan elde edilen esansiyel sitrik yağlar neşe, enerji, canlılık ve yaratıcılık sağlayabilir.
Aynı zamanda, depresyon ile mücadele etmek ve genel ruh halimizi iyileştirmek için de faydalıdırlar.
Bunları aroma difüzörlerinde, parfüm olarak, makyajımıza karıştırılmış şekilde, hatta evimiz için deterjan veya temizlik ürünü olarak kullanabiliriz. Önemli olan kokularının içimizi doldurması.
3. Yulaf
Yulaf, üzüntünün bir parçası olarak acı çeken insanların diyetlerinde eksik kalmaması gereken bir besindir. Sinir sistemi düzenleyicisi olarak hareket ederler.
Ayrıca kasvetli zamanlarda ruh halini ve enerjiyi artırma yeteneğine de sahiptirler. Yulaf ayrıca sinirlilik ve endişe dönemlerinde sizi yatıştırır.
Ek olarak, yulaf bağırsak aktivitesini düzenleyen ve kan şekeri seviyesini azaltan yüksek bir lif içeriğine sahiptir. Kilo vermek için yapılan diyetlerde de mükemmeldirler, çünkü hem sizi tok tutar hem de tatlılara karşı olan açlığınızı bastırırlar.
Onları granola, kek ve kurabiyelerle, hatta çorba gibi lezzetli yemeklerle tüketebilirsiniz.
4. Bira mayası
Ekmek veya bira mayası, genellikle toz halinde veya pul halinde satılan takviyelerdir. Daha fazla vitamin ve mineralle zenginleştirmek için bunları her türlü içecek veya yiyeceğe karıştırılabilirsiniz.
Bira mayası, hüzün ve diğer sinir sistemi rahatsızlıklarına karşı doğal olarak savaşmamıza yardımcı olurken aynı zamanda cildimiz, saçlarımız ve tırnaklarımızın güzelliği için güçlü bir etkiye sahiptir.
5. Doğal Kakao
Saf kakao, yağ ve şeker bakımından zengin olan çikolatanın aksine, acıyı, üzüntüyü ve kaygıyı azaltan tıbbi bir besindir. Hemen bir mutluluk hissi ile bizi şaşırtabilir.
Bize zevk ve huzur veren endorfin üretimimizi teşvik eder.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Nehlig A. (2013). The neuroprotective effects of cocoa flavanol and its influence on cognitive performance. British journal of clinical pharmacology, 75(3), 716-27.
- Katz, D. L., Doughty, K., & Ali, A. (2011). Cocoa and chocolate in human health and disease. Antioxidants & redox signaling, 15(10), 2779-811.
-
Effects of chocolate on cognitive function and mood: a systematic review (2013). Andrew Scholey and Lauren Owen.
- Al Sunni, A., & Latif, R. (2014). Effects of chocolate intake on Perceived Stress; a Controlled Clinical Study. International journal of health sciences, 8(4), 393-401.
- Kringelbach, M. L., & Berridge, K. C. (2010). The Neuroscience of Happiness and Pleasure. Social research, 77(2), 659-678.
- Sánchez-Vidaña, D. I., Ngai, S. P., He, W., Chow, J. K., Lau, B. W., & Tsang, H. W. (2017). The Effectiveness of Aromatherapy for Depressive Symptoms: A Systematic Review. Evidence-based complementary and alternative medicine : eCAM, 2017, 5869315.