Esansiyel Yağlar ile Gözlerin Altındaki Koyu Renk Nasıl Giderilir

Gözlerinizin etrafındaki bölüm özel bakım gerektirir çünkü yüzünüzün en hassas kısmıdır. Aslında gözlerinizin altındaki koyu renkleri açmak için esansiyel yağları kullanabilirsiniz, bu yüzden bu yazıyı okuyun ve esansiyel yağlarla gözlerin altındaki koyu rengin nasıl giderileceğini öğrenin.
Esansiyel Yağlar ile Gözlerin Altındaki Koyu Renk Nasıl Giderilir
Karla Henríquez

Yazan ve doğrulayan Doktor Karla Henríquez.

Son Güncelleme: 25 Ağustos, 2022

Gözlerinizin altında koyu halkalar mı var? Bu görüntüden rahatsız oluyor ve bu koyuluktan dolayı daha yorgun ve daha yaşlı mı görünüyorsunuz? O halde koyu renkleri kısa zamanda hafifletme gücüne sahip olan altı esansiyel yağın bu koyulukları nasıl yok ettiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Belki de düzenli ve yeterli bir uyku düzeniniz var ama hala gözlerinizin etrafında koyuluklar var, eğer durum böyleyse cildiniz normalden daha fazla hassas olabilir. Doğal ilaçlar bu sorunu çözebilir ve cildinizi, özellikle de gözlerinizin altındaki cildin nemlenmesine yardımcı olabilir.

Gözlerinizin altında koyu halkalar oluşur, çünkü bu bölgede az sayıda yağ bezi vardır, bu yüzden gözün altındaki cildin kurumasına neden olur. Bu cildi daha hassas hale getirir ve bu alan güneşe maruz kaldığında, göz altı torbaları oluşur ve aşırı melanin üretimine bağlı olarak cilt koyulaşır.

1. Badem yağı

Badem son derece besleyici, aynı zamanda şifalı bir kuru yemiştir. Oleik asit içerirler, bu da tüm yemişler gibi kalbinize iyi gelir. Acı badem ve tatlı badem vardır; tatlı badem mutfak ve cilt bakım ürünlerinde en sık kullandığımız şeylerden bir tanesidir.

Badem yağı cildi nemlendirir ve aydınlatır. Yağ asitleri, su, protein, lif, demir, potasyum ve vitaminler (A, B, C, D ve E) içerir. Tüm bunlara bağlı olarak, badem yağı gözlerin altındaki koyu renk ve halkaları gidermek için mükemmel bir yağdır.

Badem yağını nasıl kullanabilirim?

  • Parmak ucunuza iki veya üç damla badem yağı sürün ve ardından parmağınızla gözlerinizin altındaki koyu halkaları ovalayın.
  • Her gece yatağa gitmeden önce bunu tekrarlayın ve her sabah olduğu gibi yüzünüzü yıkayın.
  • Bu doğal ilacın sonucunu daha hızlı görmek istiyorsanız istikrarlı bir şekilde bunu uygulayın.
şişedeki badem yağı

2. Argan yağı

Argan yağı, antioksidanlarla dolu, yenileyen, mikrop barındırmayan ve mantar önleyici bir yağdır. C vitamini ve omega 3, 6 ve 9 yağ asitleri içerdiğinden, cildinizi ve saçınızı nemlendirir ve aynı zamanda yumuşatır. Argan yağı gözlerinizin altındaki koyu halkaları gidermek için mükemmel bir yoldur.

Argan yağını nasıl kullanabilirim?

  • Tıpkı badem yağında olduğu gibi, her gece yatmadan önce üç damla argan yağını parmak ucunuzla göz altı bölgenize uygulayın.
  • Yağı göz altınıza uygulamadan önce, makyaj ya da herhangi bir şey olmadığından emin olmak için yüzünüzü iyice yıkayın.

3. Rezene tohumu yağı

Rezene zehirden arındırmak ve idrar söktürmek gibi özelliklere sahiptir. Buna ek olarak, rezene tohumu sindirim sistemin iyileştirme, düzgün kan dolaşımı ve cildi esnek tutma gibi özelliklere de sahiptir. Rezene tohumu yağı protein ve A, B ve C vitaminleri bakımından zengindir.

Rezene tohumu yağını nasıl kullanabilirim?

Rezene tohumu yağı sağlığınız için çok yararlı olsa da, çok fazla kullanmak iyi değildir. Rezene tohumunun yağının çok fazla kullanımı, toksik etki oluşturabilir, bu yüzden dikkatli kullanın.

  • Parmak ucunuza üç damla rezene tohumu yağı sürün ve yumuşak bir şekilde gözünüzün altındaki halkalara uygulayın.
  • Rezene tohumu yağını geceleri haftada en fazla 3 kez kullanmanızı öneririz.

4. Zeytinyağı

Zeytinyağı antioksidan madde içerir. Zeytinyağı tüketimi kardiyovasküler problemleri önlemeye yardımcı olur, kabızlığı azaltır ve diyabet hastalarının komplikasyon riskini azaltır. Bölgesel olarak kullanıldığında, çok nemlendirici ve yenileyici özelliklere sahiptir. Yüksek düzeyde oleik asit içerir. O nedenle zeytinyağı gözlerin altındaki koyu renk ve halkaları gidermek için iyi bir seçenektir.

Zeytinyağını nasıl kullanabilirim?

  • Zeytinyağına batırdığınız pamuğu, göz bölgenize birkaç dakika boyunca uygulayın.
  • Ardından zeytinyağlı pamuğu alın ve yüzünüzü gece boyu yıkamayın.
  • Sabah, yüzünüzü her zaman olduğu gibi yıkayın.

5. Kuşburnu yağı

Kuşburnu yağı, güzellik ve cilt bakım ürünlerinde en çok kullanılan yağlardan biridir. Bunun bir nedeni, yağ asitleri, antioksidanlar ve vitaminler açısından zengin olmasıdır.

Yaşlanma sürecini yavaşlatır, güneş lekelerini hafifletir, cildinizi nemlendirir, dolaşımınızı uyarır ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Böylece gözlerinizin altındaki koyu halkalar kuşburnu yağı ile giderilebilir.

Kuşburnu yağını nasıl kullanabilirim?

  • Yağın daha iyi emilmesini sağlamak için yüzünüzü iyice temizleyin.
  • Parmak ucunuza iki veya üç damla kuşburnu yağı damlatın ve gözünüzün altındaki bölüme hafifçe uygulayın.

6. Lavanta esansiyel yağı

Lavanta yağı inanılmazdır: iltihap önleyici, mantar önleyici, antidepresan, idrar söktürücü ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Aynı zamanda doğal bir ağrı kesici ve detoks aracıdır ve kan dolaşımınızı geliştirme ve cildinizi iyileştirme gücüne sahiptir.

Lavanta yağını nasıl kullanabilirim?

  • Gözlerinizin altındaki koyu halkaları doğal bir yolla ortadan kaldırmak için iki damla lavanta yağını bir miktar suyla karıştırın.
  • Her gece yatmadan önce bu karışımı göz altlarınıza uygulayın ve sabahları iyice durulayın.
lavanta çiçekleri

Yukarıdaki esansiyel yağlardan herhangi biri, gözlerin altındaki koyu renk ve koyu halkaları hafifletmek için mükemmel bir yoldur. En iyi sonuca ulaşmak için bu yağları istikrarlı bir şekilde göz altlarınıza uygulayın. Yüzünüz ve boynunuz için her zaman güneş kremi kullanmanız gerektiğini de unutmayın. Gözlerin etrafındaki deri, yüzünüzün geri kalanından daha ince ve hassastır, bu yüzden göz altlarınıza özel ilgi gösterin.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.