Her Gün 10 Dakikalık Çay Kaşığı Masajı

Pürüzsüz ve parlak bir cildi korumak için her gün çay kaşığı masajı yapın. Cildinizin esnekliğini ve kan dolaşımını arttıracak ve fazla sıvıları atmanıza yardımcı olacak.
Her Gün 10 Dakikalık Çay Kaşığı Masajı

Tarafından yazılmıştır Carolina Betancourth

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Yıllar geçtikçe yüzün esnekliğini ve sıkılığını kaybetmesi kaçınılmazdır, çünkü bu yaşlanma süreci için normaldir. Ancak, bundan korunabiliriz ve mümkünse yaşlanma sürecini yavaşlatabiliriz, hatta erken yaşlanmanın izlerini ortadan kaldırabiliriz. Tek ihtiyacınız olansa çay kaşığı masajı!

Genelde cilt 30 yaşından sonra zayıflamaya başlar ve yumuşaklaşır. Güneşe maruz kalma, kirlenme, diyet ve su ile ilgili problemler cildin esnekliğini ve sıkılığını erken kaybetmesine yol açabilir.

Bu yüzden, erken yaştan başlayarak cildimize özen göstermeliyiz ve güzelliğimizi daha uzun süreler korumak için en iyi şekilde bakım yapmalıyız.

Artık cilt bakımı ve erken yaşlanmanın izlerini ortadan kaldırmak için çeşitli yöntemler var. Gençlik görünümünü ve sıkılığı koruma arayışımızda günlük bakım rutininize katabileceğiniz harika bir tedavi yöntemi bulduk. Alman kozmetikçi René Koch’un önerdiği kaşık veya çay kaşığı masajı.

Çay kaşığı ile masaj nelerden oluşur?

Çay kaşığı masaj tekniği çok kolaydır ve başlıkta da belirttiğimiz gibi günde 10 dakikanızı alır. Bir kaç kaşığa, buzlu bir bardak suya ve bir kap sıcak zeytinyağı, keten tohumu yağı veya ayçiçek yağına ihtiyacınız olacak.

1.Adım: Tüm makyajınızı çıkarın, normalde yaptığınız gibi cildinizi temizleyin ve son olarak nemlendirici krem sürün. Bu arada kaşıkları biraz alkolle dezenfekte edin ve buzlu suyun içine koyun.

2.Adım: Soğuk kaşıkları göz kapaklarınızın yakınına yerleştirin ve orada bir kaç dakika tutun. Bunu 5 kere tekrarlayın. Her seferinde kaşıklar ısındıkça değiştirin. Aynı şeyi aşağı göz kapaklarınıza da uygulayın ve şişkin, morluklu gözlerinizin düzeldiğini göreceksiniz.

3.Adım: Ardından kaşıkları sıcak yağın içine koyun, cildinizi yakmayacağından emin olun ve yüzünüze kaşıkları bastırarak hafifçe masaj yapın.

Daha sıkı ve genç bir cilt için çay kaşığı masajının temel çizgileri

çay kaşığı masajı
  • Burnun üst kısmında şakak ve saç çizgisine doğru.
  • Göz kapaklarında içeriden dışarıya dairesel biçimde.
  • Yanaklarda burundan aşağı ve yanlara doğru.
  • Çeneden yukarı doğru.
  • Boyundan çeneye doğru.

Her hareket bu çizgilerde 10 kere uygulanmalıdır. 

Kaşık kaymadığı zaman yeniden yağa batırın.

Masajı bitirdikten sonra cildinizi ılık suyla yıkamalısınız.

İdeal masaj günde 10 dakikadır, ama daha az sürelerde başlayabilir ve zamanla 10 dakikaya çıkabilirsiniz. Çok az masrafla 10 günün ardından değişiklikleri görmeye başlayacaksınız.

Çay kaşığı masajı neden bu kadar muhteşem?

Bu harika masaj cildin sıkılığını, parlaklığını ve gençliğini uzun süre korumak için çok etkilidir. En büyük avantajlarından biri çok ucuza mal olması ve günde en fazla 10 dakikanızı alması. Bu tür bir masaj size şu konularda yardımcı olacak:

  • Dokularda tutulmuş fazla sıvıları atmak.
  • Kan dolaşımını arttırmak.
  • Birikmiş toksinlerden kurtulmak.
  • Cildin esnekliğini ve sıkılığını arttırmak.
  • Kırışıklıklarla savaşmak veya onlardan korunmak.
  • Yüz kontürlerini ve ifadelerini yenilemek.

En önemlisi bunu her gün yapmak için kararlı olmanız gerekir. Eğer 10 gün art arda yapabilirseniz, 10 gün bekleyin ve yeniden başlayın. Ancak en iyi sonuçları bu masajı günlük güzellik bakım rutininize alırsanız göreceksiniz, özellikle 30 yaş ve üstü kadınlarda. 

Bu tedavi yöntemi sıkı ve genç bir cilt için büyük paralar harcamaya gerek olmadığını gösteriyor. Sadece evde bir kere bu rutini uygulamanız yeterli.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.