Helikobakter Pilori Bakterisiyle Savaşmak

Helikobakter pilori mide ülserlerinin, gastritin ve diğer mide enfeksiyonların sebebi olarak bilinir.
Helikobakter Pilori Bakterisiyle Savaşmak

Son Güncelleme: 24 Şubat, 2022

Araştırmalara göre, dünyanın üçte ikisi Helikobakter pilori (H. pilori) taşımaktadır. B akterinin yayılması çok kolaydır, ancak bakterinin bulaştığı herkes semptomlarını göstermeyebilir. Neyse ki H. pilori bakterisiyle savaşıp yol açtığı sağlık problemlerini ortadan kaldırmanın birçok yolu var.

Helikobakter pilori bakterisi yüzünden mide ülseri veya gastrit yaşıyorsanız, sizlere sağlığınızı düzeltmek için aşağıdaki doğal tedavi yöntemlerini öneriyoruz.

Yalancı Melisa Yağı

Yalancı Melisa (Verbena) yağı Gramineae ailesinden gelen bir bitkinin yağıdır. Gaz giderici ve sindirim özellikleriyle bilinir, ayrıca mide gazını da tedavi eder. Araştırmalara göre, yalancı melisa yağı H. pilori’den kurtulmaya yardımcı olur çünkü bu bakteri, yağın içerisindeki maddelere karşı dayanıklı değildir.

Arı reçinesi

Arı reçinesi doğal bir antibiyotik ve bakterisit olarak bilinir. Bağışıklığı güçlendirir, enfeksiyonlarla savaşır ve gastrit gibi problemleri giderir. Arı reçinesi, arıların kovanlarını enfeksiyondan korumak için kullandığı bir maddedir. Sizlere garanti veriyoruz, reçine sayesinde Helikobakter pilori  bakterisinden kurtulacaksınız.

Zencefil

helikobakter pilori tedavi

Bu bitki, sindirim sistemine olan faydası başta olmak üzere dünya çapında şifalı özellikleriyle bilinir. Mide asidi, mide bulantısı, baş dönmesi, ülser ve benzeri problemler için zencefil yemenizi öneriyoruz. Bakterisit özellikleri taşımasının yanı sıra, bazı uzmanlara göre kötü H. pilori bakterisini de ortadan kaldırır.

Beyaz Lahana

Bu sebze H. pilori’yi yok edecek özellikler taşır, ancak işe yaraması için çiğ tüketilmesi gerekir. Brokoli gibi bu sebze de mide gazına neden olabilir; ne kadar kaldırabileceğinizi görmek için az az yiyerek denemeye başlayın.

Yemek için yapraklarını ince ince dilimleyip tatlandırması için üzerine biraz sirke veya limon ekleyerek salata yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise sulandırıp suyunu sıkmak.

Brokoli

Bu sebze, içeriğindeki sülforafan adlı yüksek oranda fitobesleyiciler sayesinde Helikobakter Pilori  bakterisini vücuttan atmaya yardımcı olur. Bazı araştırmalara göre sık sık brokoli tüketmek bakteriyi ortadan kaldırır.

Bu sebze gastrik kansere karşı da önerilir. Ancak brokoli tüketimi fazla gaza yol açabilir. Bu olası etkiyi ortadan kaldırmak için pişirip kimyon ve zencefille yiyebilirsiniz.

Zerdeçal

Kökenleri Asya’ya dayanan zerdeçalın, son yıllarda birçok araştırmaya konu olmuş tedavi edici özellikleri vardır. Mide problemleri halinde, dispepsi tedavisinde kullanılır. Bu hastalık şişkinlik, mide bulantısı, gaz ve benzeri sindirim sorunlarıyla kendini gösteren bir hastalıktır.

Zerdeçal, mide öz sıvılarını H. pilori bakterisinden korumaya yardımcı gastrik asit üretimini tetikler. Ancak uzmanlar, zerdeçalı fazla tüketmemenizi söylüyor.

İlginizi çekebilir: Mide Gazına İyi Gelen 5 Çay

Tedaviye yardımcı olacak başka yöntemler

  • Bakteriyle savaşmak için, antibakteriyel özellikler taşıyan yiyeceklerin tüketimini arttırabilirsiniz. Mesela sarımsak, soğan, ekinezya, zencefil, dağ kekiği, biberiye, nane, bal…
  • Yardımcı olabilecek diğer gıdalar ise laktofilus ve bifidus içeren probiyotiklerdir. Bu gıdalar bakterinin kendisini yok etmeseler de, semptomlarıyla mücadeleye yardım ederek baş ağrıları, sabah kusmaları, mide bulantıları ve dispepsiyayı iyileştirirler.
  • Mide ülseri veya gastrit yaşamayan ama bakteriyi taşıyan insanlar limon veya ananas suyu ile doğal elma sirkesi içebilir.
  • H. pilori sıkıntısı yaşayan insanlar yemeklerinde şeker, rafine un ve pirinç kullanmamalıdır. Bunun yerine daha fazla meyve, sebze ve su tüketmelisiniz.
  • Son olarak, Helikobakter pilori ile savaşmak için bir alkalin içeceği yapabilirsiniz. Çiğ patates, kereviz ve havuçtan hazırlayacağınız bu içeceği her öğün öncesi tüketebilirsiniz.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.