Her Sabah Elma Sirkesi ve Bal İçin
Elma sirkesi ve bal dünya çapında sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı çok sevilen doğal ürünlerdir.
Elma sirkesini de balı da doğal ve işlenmemiş halde kullandığınızda sağlığa faydaları artar. Bu iki doğal ürün çeşitli tedavilerde ve bazı hastalıkların önlenmesinde çok etkilidir.
Bu iki ürünün bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve mikroorganizmaların neden olduğu çeşitli hastalıkları önlediği pek çok kez kanıtlanmıştır.
Ancak pek çok kişi bu iki malzemeyi birlikte kullanıp etkilerini arttırarak sağlıkları için çok yararlı bir karışım hazırlayabileceklerini bilmiyor.
İlginizi çekebilir: Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirmenin 7 Yolu
Elma sirkesi ve balı birlikte kullanmanın faydası nedir?
İşlenmemiş bal ve organik elma sirkesi enfeksiyonları önlemek ve tedavi etmek de dahil olmak üzere yaşam kaliteniz üzerinde kötü etkisi olan pek çok şeye iyi gelmektedir.
Bu iki maddeyi karıştırarak enflamasyona karşı güçlü bir tedavi, etkili bir antibiyotik, sağlıklı bir antioksidan elde edersiniz. Ayrıca, pek çok yaygın ve kronik hastalığa iyi gelmektedir.
Karışımın başlıca yararları:
- Eklem ağrılarını önler ve tedavi eder. Bu yüzden artriti olan kişilere önerilir.
- Mide yanması ve karın ağrısına karşı etkili bir toniktir.
- Sindirime iyi gelir, bağırsak hareketlerini dengeler ve kabızlıkla savaşır.
- Kolesterol seviyelerini dengeler, yüksek tansiyonu önler.
- Kilo vermeye yardımcı olur.
- Boğaz ağrısı ve solunum yolu problemleri için en etkili tedavilerden birisidir.
- Enerji verir.
- Serbest radikallerle savaşma özelliği sayesinde cildinize iyi gelir.
- Ağız kokusunu yok eder.
- Enflamasyonu azaltır.
Elma sirkesi ve bal neden sabah içmelisiniz?
Günümüzün modern yaşam tarzı bedeninizin sürekli strese ve fazla miktarda yağ ve şeker içeren yiyeceklerden dolayı yüksek asiditeye maruz kalmasına neden oluyor.
Tüm bunlar bedeninizin pH dengesini bozup, mide yanmasına neden olur. Ayrıca çeşitli enfeksiyon ve hastalıklara yol açarak yaşam kalitenizi düşürecek sorunlara zemin hazırlar.
Bu karışımı sabah kahvaltıdan ve herhangi bir fiziksel aktivite yapmadan önce içmelisiniz. Böylece hem pH dengenizi düzenler hem de daha enerjik olmanızı sağlar.
Bu ana etkisi sayesinde bal ve elma sirkesi karışımı bedeninizin kendisini koruma becerisini arttıran en iyi alternatif tedavilerden birisidir.
Nasıl hazırlayabilirsiniz?
Tarifi uygulamaya başlamadan önce kullandığınız malzemelerin işlenmemiş ve %100 organik olduğundan emin olun. Piyasadaki pek çok ürünün içerisinde katkı maddeleri vardır ve bu maddeler kullandığınız ürünlerin şifalı etkilerinin azalmasına neden olur.
İşlenmiş veya organik olmayan elma sirkesi ve bal kullanırsanız bu karışımın etkisi daha az olacaktır çünkü kullandığınız malzemelerin besin değeri düşüktür.
Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı işlenmemiş bal (7.5 gr)
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi (5 ml)
- 1 bardak su (250 ml)
Hazırlanışı
Elma sirkesi ve balı bir bardak ılık su içerisinde, tamamen çözülene kadar iyicene karıştırın.
Nasıl içmelisiniz
Bu karışımın etkisini iyice arttırmak istiyorsanız, kahvaltıdan yaklaşık 20 dakika önce aç karınla içmelisiniz.
Ayrıca karışımı kendi ihtiyaç ve tercihlerinize göre, gün içerisinde de içebilirsiniz. Ancak günde 3 bardaktan fazla içmemeye özen gösterin, aksi taktirde bu sağlığınız için zararlı olabilir.
Dikkat!
Eğer bu karışımı her gün içecekseniz, yüksek miktarda elma sirkesi tüketiminin potasyum seviyelerinde azalmaya ve kemik yoğunluğu kaybına neden olduğunu unutmayın.
Bu yüzden yukarıdaki uyarılarımıza dikkat edip, bu tarz yan etkiler görürseniz kullanmayı anında bırakmalısınız.
Elma sirkesi idrar söktürücüler, laksatifler, şeker hastalığı ve kalp hastalığı ilaçlarının etkilerinde değişikliklere neden olabilir. Bu tarz ilaçlar kullanıyorsanız, bu tedaviye başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Budak, N. H., Kumbul Doguc, D., Savas, C. M., Seydim, A. C., Kok Tas, T., Ciris, M. I., & Guzel-Seydim, Z. B. (2011). Effects of apple cider vinegars produced with different techniques on blood lipids in high-cholesterol-fed rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf104912h
- Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12
- Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.