Karaciğere Detoks Yapan ve Sağlığınızı Geliştiren Gıdalar
Karaciğer vücudumuzun temel bir parçasıdır ve sağlığımızı korumak için anahtar değerindedir. Bu nedenle, karaciğere bakmak için, ara sıra sağlığı korumaya yardımcı olacak bir detoksa ihtiyaç vardır.
Avokado
Lezzetli olmasının yanı sıra avokado, içeriğindeki glutatyon sayesinde hepatik sağlığımız için önerilmektedir. Bu vücudun ürettiği en güçlü antioksidandır ve bunu avokadodan edinmemiz mümkündür.
Ayrıca okumanızı öneriyoruz: Avokado çekirdeği ile selülite son
Aloe vera
Aloe vera sadece cilt için iyi değil, karaciğeri aktive etme ve glutatyon üretme konusunda da çok etkilidir. İçeriğindeki yüksek miktarda polisakkaritler sayesinde vücutta toksinlerin yok edilmesinde yardımcı olur.
Bunun dışında, yaşlanmayı yavaşlatmak için ideal bir bitki besinidir. En iyi fikir, aloe veranın jelini direk bitkiden elde etmektir.
Mağazalardan aloe vera jeli satın alırken dikkatli olmanız gerekir. Bitkiden elde edilen jel oldukça yararlı olsa da, mağazalarda satılan aloe vera, türün kendisi kadar etkili olmayabilir.
Sarımsak
Sarımsak kükürt açısından zengindir ve karaciğerde biriken ağır metalleri gidermek için mükemmel bir besindir. Bu, özellikle de hücrelerde birikme eğiliminde olan cıva için önemlidir.
Ayrıca, sarımsak, karaciğerdeki enzimleri aktive etmeye yardımcı olan bir besindir. Bu, vücudun aşırı aldığı ağır metalleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
Greyfurt ve elma
Greyfurt, glutatyon açısından zengindir. Sadece bir bardak greyfurt suyu, karaciğerde biriken kanserojen maddeleri ve toksinleri ortadan kaldırmakla görevli enzimler üretmeye yardımcı olur.
Şüphesiz, karaciğere detoks yapmanın en iyi yoludur. Elma ise, içeriğindeki malik asit sayesinde, böbrek, safra kesesi ve mesane taşlarının boyutunu azaltmaya yardımcı olur.
Limon ve misket limonu
Limon ve misket limonu, C vitamini bakımından zengin iki çeşit narenciyedir. Çözünür toksik maddelerin sindirilebilir forma dönüştürülmesine yardımcı olurlar.
Sitrik asit aynı zamanda daha derin bir temizlenmeye yol açan sindirim astarını temizler. Limon satın aldığınızda tohumları olan limonları almaya dikkat edin. Tohumları olmayanların genetiği değiştirilmiştir ve aynı şifa özelliklerine sahip değildir.
Kuruyemişler
Yemişler yüksek oranda amino asit arginin içerirler, bu yüzden karaciğer detoksu için çok faydalıdırlar. Buna ek olarak, fındık fıstıklar glutatyon ve omega 3 yağ asitleri açısından zengindir. Bunların her ikisi de karaciğeri temizlemeye yardımcı olur.
Zeytinyağı
Zeytinyağı yüksek miktarda fito-besin maddeleri içerir. Bunlar, toksinlerin yol açabileceği yorgunluğa karşı karaciğeri korur. Zeytinyağı, safra kesesini çalıştırmaya yardımcı olur ve safranın karaciğer kanalından rahatça akmasını sağlar.
Bu basit süreçle karaciğer tüm toksinleri boşaltabilir ve kanallarını koruyabilir.
Pancar suyu
Karaciğer detoksu yapmak istiyorsanız, pancar da en iyi besinler arasındadır. Detoks özelliği, pancarın sağladığı metil miktarından kaynaklanmaktadır. Bu cıva ve diğer toksinleri insan vücudundan atmak için gereklidir.
Ayrıca şunu okuyun: Neden Pancar Tüketmeliyiz
Havuç
Havuç beta keroten açısından zengindir. Bu madde organları iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca yüksek orandaki biyoflavonoidleri kanser dokularına saldırır. Bu kanser dokuları arasında karaciğere zarar verenlerde bulunmaktadır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Calderón, M., Quiñones, M. A., & Pedraza, J. (2011). Efectos Benéficos del Aloe en la Salud. Vertienter, Revista Especializada En Ciencias de La Salud, 14(2), 53–73. Retrieved from http://www.medigraphic.com/pdfs/vertientes/vre-2011/vre112a.pdf
- Rana, SV, Pal, R., Vaiphei, K., Sharma, SK y Ola, RP (2011). El ajo en la salud y la enfermedad. Revisiones de investigación de nutrición . Prensa de la Universidad de Cambridge. https://doi.org/10.1017/S0954422410000338
- Londoño Franco, L. F., Londoño Muñoz, P. T., & Muñoz Garcia, F. G. (2016). LOS RIESGOS DE LOS METALES PESADOS EN LA SALUD HUMANA Y ANIMAL. Biotecnoloía En El Sector Agropecuario y Agroindustrial, 14(2), 145. https://doi.org/10.18684/BSAA(14)145-153