Koltuk Altı Detoksu ile Meme Kanserine Karşı Korunun
Kanser söz konusuysa, önlem almak çok önemlidir ve bu konu hakkındaki her ayrıntı değerlidir. Rutin muayenelerin yanı sıra, kadınların meme kanserine karşı yapabilecekleri bir dizi şey vardır. Koltuk altı detoksu bunlardan biridir.
Bu veriler, İnorganik Biyokimya Dergisi (Journal of Inorganic Biochemistry)’nde yayınlanan bir çalışmaya dayanmaktadır. Araştırmacılar, mastektomi yapılan kanserli 17 hastanın göğüs numunelerini analiz ettiler.
Terleme önleyici ürünler kullanan kadınların dış göğüs dokusunda alüminyum birikintileri bulundu. Analizlerden sağlanan veriler, alüminyumun göğsün merkezine göre koltuk altına yakın dokularda yoğunlaştığını gösterdi.
Dolayısıyla bunun, alüminyum izleri taşıyan deodorant gibi maddelerin kullanılmasından kaynaklandığı sonucuna varıldı. Bu çalışmaya göre üst, dış göğüste görülen tümör vakalarının kısmen alüminyum içeren deodorantların aşırı kullanımından kaynaklandığı bulunmuştur.
Alüminyumun cilt üzerindeki etkileri
Alüminyum vücutta nörotoksin görevi görür. Ayrıca Alzheimer gibi nörolojik olan bir çok hastalığın da buna bağlı olduğu ortaya konmuştur.
Gördüğümüz gibi, bir çok deodorantta bulunan alüminyum tuzları, batı toplumlarında görülen meme kanseri oranları ile ilişkilidir. Bu nedenle koltuk altında bir detoks yapmak çok önemlidir.
Koltuk altı detoksu cildi nasıl etkiler?
Alüminyum kalıntıları, insanın göğüs dokusuna tutunur. Bu, kistik sıvıda, plazma ya da anne sütünde bulunan seviyelerden çok daha fazla bir artışa neden olur. Deodorantlar da bu anlamda en az önerilen bileşenlerden birini içerir: Triclosan.
Toksikolojide Kimyasal Araştırmalar Dergisi (Chemical Research in Toxicology)’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, bu kimyasal ürün kanserli hücrelerin büyümesini destekler. Haliyle, bu maddeden kaçınmanın öneminden bahsetmeye gerek yoktur.
Koltuk altı detoksu ile meme kanseri nasıl engellenir?
Koltuk altı detoksu yapmak kanserden korunmak için hayati önem taşır. Bu şekilde, kan dolaşımımıza ve derimize girebilecek zehirli maddelerin birikiminden uzak durabiliriz. Bunu yapmak için, terlemek iyi bir yoldur; çünkü terleyerek vücuttan toksinleri atarız.
Bağışıklık işlevlerine dikkat etmek ve aşırı toksine bağlı hastalıkları önlemek de önemlidir. Bunun için banyo ve egzersiz yapmaktan daha iyisi yoktur. Böylece tüm bu hastalıkları ortadan kaldırabilirsiniz.
Koltuk altı detoksu için evde hazırlayabileceğiniz bir tarif
Koltuk altı bölgesini detokslamanın diğer bir yolu da, verdiğimiz bu basit tarifi evde çabucak hazırlayıp uygulamanızdır.
Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı organik elma sirkesi (10 ml)
- 3 damla biberiye esansı yağı
- 5 damla kişniş yağı
- 1 tatlı kaşığı bentonit kil (10 g)
Hazırlık
- Sirkeyi ve kili cam bir kapta karıştırın.
- Metal, kili bozabileceği için ahşap malzemeler kullanmayı unutmayın.
- Sonra uçucu yağları ekleyin ve krem kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Bu karışımı ince bir katman halinde koltuk altınıza uygulayın ve birkaç dakika bekletin.
- Beklettikten sonra durulayın ve bunu her gün tekrar edin.
- Ayrıca vücudunuzun bu toksinleri yok etmesine yardımcı olmak için bolca su tüketin.
Bununla birlikte, toksin birikimini önlemenin en iyi yolunun bu ürünleri daha az kullanmak ve % 100 doğal ürünler kullanmak olduğunu unutmayın.
Okumadan gitmeyin: Parlak Saçlar İçin 5 İpucu
Doğal deodorant
Ayrıca evde kendi doğal deodorantınızı hazırlayabilirsiniz. Böylece toksik maddelere maruz kalmamış olursunuz.
Malzemeler
- 1 çay kaşığı karbonat (10 g)
- 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı (15 g)
Hazırlanışı
- Malzemeleri kıvama gelene kadar karıştırın.
- Böylece koltuk altınıza daha kolay uygulayabilirsiniz.
- Bu tarif yapışkan olmaz ve çok etkili bir deodoranttır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Darbre, P. D. (2005). Aluminium, antiperspirants and breast cancer. In Journal of Inorganic Biochemistry (Vol. 99, pp. 1912–1919). https://doi.org/10.1016/j.jinorgbio.2005.06.001
- (2014) What is the risk of aluminium as a neurotoxin?, Expert Review of Neurotherapeutics, 14:6, 589-591, DOI: 10.1586/14737175.2014.915745
- Lee, H. R., Hwang, K. A., Nam, K. H., Kim, H. C., & Choi, K. C. (2014). Progression of breast cancer cells was enhanced by endocrine-disrupting chemicals, triclosan and octylphenol, via an estrogen receptor-dependent signaling pathway in cellular and mouse xenograft models. Chemical Research in Toxicology, 27(5), 834–842. https://doi.org/10.1021/tx5000156