Ödem Söktürücü Muzlu Smoothie
Kilo vermeyi engellediği yönündeki yaygın söylentilerden dolayı insanlar yıllardır muz ve muz ürünleri tüketmekten çekiniyor. Fakat son dönemlerde yapılan çalışmalar, muzun ödemle mücadelede anahtar bir role sahip olduğunu gösteriyor. Bu yazımızda sizlere muzlu smoothie tarifi vereceğiz.
Muz, yüksek miktarda potasyum içerdiği ve temel besinlerin çoğunu barındırdığı için her çeşit diyete mükemmel bir ek olabilir. Daha fazlası için bugün sizinle paylaştığımız makalemizi okumaya devam edin.
Muz Kilo Vermede ve Ödem Söktürmede Neden Etkilidir?
Ödem genellikle ergenlik, hamilelik ve menopoz gibi hormonel sebeplerden kaynaklanan veya doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda görülen yaygın bir problemdir.
Bunun yanı sıra, yetersiz beslenme, vücuda aşırı sodyum alımı, hipertiroid, kalp veya karaciğer rahatsızlıkları gibi nedenlerden dolayı da oluşabilir.
Ödem vücudun bir noktasının şişmesine neden olarak ağırlık hissi yaratır ve böylece organların düzgün şekilde çalışmasını engeller. Potasyum vücuttan fazla sıvının atılmasına yardım eden önemli bir mineraldir.
Bu yazımıza da göz atın:
Özellikle bu nedenden dolayı muz tüketilmesi tavsiye edilmektedir.Çünkü boyutuna göre değişmekle birlikte, bir muz 450 miligrama kadar potasyum içerebilir.
Saydığımız bu faydalarına ek olarak, ıspanak, keten tohumu, yaban mersini, zencefil gibi “yağ yakıcı” yiyeceklerle birlikte tüketildiğinde metabolizmanızın hızlanmasına da yardımcı olur.
Ayrıca bu meyve, içerdiği yüksek miktarda glikoz, fruktoz ve sakkaroz sayesinde vücut için güçlü bir enerji kaynağıdır. Hem kalsiyum, magnezyum, silis ve demir minerallerini hem de A, B, C ve E vitaminlerini içerir.
Doku ve kasların esnekliğini korumasına yardım ederek, kanı temizleyerek, yüksek kan basıncını engelleyerek ve sindirime yardımcı olarak sağlıklı şekilde kilo vermenizi sağlar ve sağlığınıza önemli faydaları dokunur.
Yağ Yaktıran ve Ödem Söktüren Muzlu Smoothie’ler
Muz, faydalı birçok özelliği sayesinde yağ yakmak ve ödemle mücadele etmek için hazırlanan smoothie’ler için mükemmel bir malzeme olarak kullanılabilir.
Muzu çeşitli malzemelerle birleştirdiğiniz zaman, günlük beslenme düzeninize ekleyebileceğiniz, yağ yakıcı ve enerji veren bir içecek elde edersiniz.
Keten tohumu ve muzlu smoothie
- 1 muz
- 1 bardak portakal suyu (200 ml)
- 2 yemek kaşığı keten tohumu (30gr)
- 2 yemek kaşığı süt (20 ml)
Hazırlanışı
- Bütün malzemeleri karıştırıcıya ekleyin ve tamamen özleşene kadar karıştırın.
- Bu smothieyi soğuk şekilde, tercihen de kahvaltıyla beraber servis etmek en iyi seçimdir.
Yaban mersini ve muzlu smoothie
- 1 muz
- 1 kap yabanmersini veya ahududu (250 gr)
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil (15 gr)
- 1 yemek kaşığı bal (25 gr)
- Yarım bardak ılık su (120ml)
Hazırlanışı
- Bütün malzemeleri karıştırıcıya koyun ve birkaç dakika boyunca karıştırın.
- Kahvaltı hazırlamak yerine bu smoothie’yi içebilirsiniz.
Ispanak ve muzlu smoothie
- 1 muz
- 200 gram taze ıspanak
- Yarım bardak yağsız yoğurt (120 gr)
- 1/3 bardak mısır gevreği (15 gr)
- 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
- Malzemelerin hepsini güzelce eriyene kadar karıştırıcıda karıştırın.
- Kahvaltı yerine geçebilecek mükemmel bir smoothie elde edeceksiniz.
Çilek ve muzlu smoothie
- 1 muz
- 5 çilek
- Yarım bardak yağsız yoğurt (120 gr)
- 2 bardak yağsız süt (480 gr)
- Buz küpleri
Hazırlanışı
- Bütün malzemeleri birkaç dakika karıştırın ve smoothie’niz henüz soğukken için.
- Bu harika karışımı sıcak yaz günlerinde, kahvaltıda veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.
Yulaf, chia tohumu ve muzlu smoothie
- Olgun 1 muz
- Çeyrek bardak çiğ yulaf (22 gr)
- Yarım bardak badem sütü (125 gr)
- Bir buçuk yemek kaşığı chia tohumu (22 gr)
- 5 damla vanilya özütü
- Bir tutam öğütülmüş tarçın
- 1 bardak buz
Hazırlanışı
- Krem kıvamına gelene kadar bütün malzemeleri karıştırıcıda karıştırın.
- Ödeme karşı mücadele etmesinin yanında sindirimi kolaylaştıran, metabolizmanızı hareketlendiren ve tokluk hissi vererek, tüm gün boyunca daha iyi bir ruh halinde olmanıza yardım eden bu lezzetli smoothie kahvaltı için idealdir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Gabriela Blasco López, Francisco Javier Gómez Montaño [Internet]. 2014. Propiedades funcionales del plátano. [Consultado el 15/12/2018]. Disponible en: https://www.uv.mx/rm/num_anteriores/revmedica_vol14_num2/articulos/propiedades.pdf