Sadece Bu İki Gıdayla Kan Şekeri Seviyenizi Düzenleyin

Tarçın kan şekeri düzeyini önemli seviyede düşürebildiğinden aynı etkiyi yapan başka bir ilaç alıyor veya tedavi görüyorsanız mutlaka doktorunuzla konuşmalısınız.
Sadece Bu İki Gıdayla Kan Şekeri Seviyenizi Düzenleyin
Carlos Fabián Avila

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Carlos Fabián Avila.

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Diyabet, ya yetersiz insülin üretiminden ya da vücudun üretilen insülin miktarına doğru şekilde cevap verememesinden kaynaklanan, kan şekeri seviyesinin yüksek olmasına yol açan metabolik bir hastalıktır.

Hareketsiz bir yaşam tarzı sürmek ve yetersiz beslenmek son yıllarda dünyanın her yerine yayılan bu sağlık sorununun en temel sebepleridir. Yapılan çalışmalara göre şu anda dünyada 382 milyon diyabet hastası var ve bu sayı günbegün artıyor.

Bu sağlık sorunu kontrol altına alınabilir ancak tedavi sürecinde çok dikkatli olmalı, durumunuzu kötüleştirebilecek tüm şekerli gıdaları beslenme programnızdan çıkarmalısınız.

Diyabet tedavisi bireyin ihtiyaçlarıyla uyumlu bir şekilde düzenlenmeli ve kan şekerinin sabit düzeyde kalmasını sağlamak için istikrarla uygulanmalıdır. Doktorunuz sizi tedavi etmeli ve her zaman onun kontrolü altında olmalısınız. Ancak aynı zamanda kan şekeri seviyenizi düzenlemeye yardımcı olabilecek birkaç ev yapım tarifi de deneyebilirsiniz.

Yalnızca iki malzemeyle kan şekeri seviyenizi nasıl düzenleyebilirsiniz?

Bu çözüm için yalnızca uygun fiyatlı şu iki malzemeye ihtiyacınız var: Tarçın ve karanfil. İkisinin de diyabet hastalarında olumlu sonuç verdiği görülmüştür.

Tarçın

Yakın zamanda yapılan bir çalışmaya göre tarçın, Tip 2 diyabet hastalarına yardımcı olabiliyor.Çalışmaya katılanlar düzenli olarak tarçın tüketmişler ve hem kan şekerlerinin hem de kolesterol seviyelerinin indiği görülmüş.

Görünen o ki tarçın hem vücudun kan şekerini düzenleme kapasitesini hem de insülin etkinliğini artırıyor. Düzenli tarçın tüketimi insülin üretimine daha etkili şekilde yanıt veren hücresel alıcıları uyarıp temel enzimleri etkin hale getiriyor.

Karanfil

Karanfil tariflere kattığı cezbedici aroması ve leziz tadıyla dünyanın her yerinde popüler hale gelmiş bir baharattır. Aslında yalnızca bir baharat değildir: Karanfilin yüksek kan şekeri seviyesini indirme gibi pek çok iyileştirici özelliği vardır.

İçinde en çok antioksidan bulunan baharatlardan biridir. Her 100 gramında 80 mg C vitamini ile beta-karoten, E vitamini, selenyum, fiber, fitosterol ve çeşitli temel mineraller bulunur.

Peki, tarçın ve karanfil kullanarak kan şekeri seviyenizi nasıl düzenleyebilirsiniz?

toz tarçın ve çubuk tarçınlar

Size tarçın ve karanfilin özelliklerinden yeterince bahsettik. Artık diyabeti  kontrol altına almak için bu güçlü doğal tedaviyi nasıl uygulayabileceğimizi öğrenebiliriz.

Malzemeler

  • 4 çubuk tarçın
  • 60 gram karanfil
  • 1 litre su

Yapılışı

Tüm malzemeleri bir sürahiye doldurun ve dört beş gün kadar buzdolabında bekletin. Ardından sıvıyı süzerek katı malzemelerden ayırın ve karışımdan her gün yarım bardak için.

Yan etkileri

kavanoz-karanfil

Bazı kişilere yan etkileri olabileceğinden herkesin bu karışımı kullanmaması gerektiğini hatırlatalım. Diyabet hastasıysanız ve bu doğal tedaviyi denemek istiyorsanız, öncelikle aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz:

  • Karaciğerinizle ilgili şikayet ve sorununuz varsa tarçın daha da kötüleştirebilir.
  • Bu doğal tedavi kan şekeri seviyenizi önemli derecede düşürebilir. Bu yüzden aynı amaçla başka bir ilaç kullanıyor veya tedavi görüyorsanız ekstra önlem almanızda fayda var.
  • Tarçının bazı çeşitlerinin içinde vücudun kan pıhtısı oluşturma kapasitesini azaltabilecek bir bileşen bulunur. Tarçını güvendiğiniz bir satıcıdan alın.
  • Doktorunuz size diyabet teşhisi koymuşsa bu doğal tedaviyi denemeden önce ona danışmanız çok önemlidir.

 


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.