Vücudunuzu Alkalize Etmek için Gereken 6 Değişiklik
Bu makalede, vücudunuzu alkalize etmek için diyetinizde yapmanız gereken değişikliklere göz atacağız. Bu şekilde sağlığınız için bazı yeni avantajlardan yararlanabilirsiniz.
Önemli olan, vücudunuzun pH seviyesini düzenlemekte olup, bu da vücudunuzu alkalize etmenize yardımcı olacaktır.
Bunu yapmak için alışkanlıklarınızdan bir kaçını değiştirin ve pH’ınızın asidik veya nötr olmaması için bazı ipuçlarını izleyin. Bu yönergelere göre, alkalinliğinizi artıracak ve daha sağlıklı bir yaşam süreceksiniz.
1. Güne İyi Bir Kahvaltı ile Başlayın
Vücudunuzu alkalize eden ilk ipucu güne iyi bir kahvaltı ile başlamaktır. Batı dünyasında, kahvaltı ülkenizden ülkeye değişse de, genellikle günün en asidik öğünüdür.
Bazı ülkeler bu süreyi kahvaltı yapmanın geri kalanında olduğundan daha fazla yemeleri için alırlar, diğerleri ise çok fazla kahvaltı yapmaz.
Geleneksel olarak kahvaltıyı günün en önemli öğünü olarak görmeyen ülkelerde kahvaltı; ekmek, tahıl gevreği, kahve, reçel, tereyağı, portakal suyu, hamur işleri, kurabiyeler veya keklerden oluşmaktadır. Bu öğünün daha önemli olduğunu düşünüyorsanız, pastırma, kızarmış yumurta veya omleti de mutlaka kahvaltınıza ekleyebilirsiniz.
Bu yiyeceklerin çoğu asidiktir, bu da vücudunuzu alkalileştiren şeyleri tam olarak keser.
Bu durumu değiştirmek ve alkalileşmiş bir cismin faydalarını hissetmeye başlamak istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey gününüze doğru başlamaktır.
İlk önce mutfağınıza girmeden önce yapmanız gereken ilk şey bir bardak su veya alkali su, limonlu suyu veya bitkisel çay içmektir. Ardından, hücreleriniz saatlerce uyuyarak ve hareketsiz kaldıktan sonra kendilerini yeniden sulandırır ve tekrar doldurur ve vücudunuzun alkalinitesini artırmaya yardımcı olur.
2. Uygun Solunum
Bir çok insan, uygun solunumun size sağladığı avantajları görmezden gelir, ancak bu önemli faktörü arka plana itemezsiniz. Bunun için düzenli olarak aşağıdaki alıştırmayı yapın:
- 4 saniye boyunca nefes alın.
- Nefesini 8 saniye boyunca tutun.
- 2 saniye içinde nefesini geri verin.
İsterseniz süreleri orantılı olarak artırabilirsiniz. Her halükarda, buna alışmış değilseniz, başlangıçta çok uzun bir şekilde uygulamayın.
Bu yazı ilginizi çekebilir: Besleyici Sarımsaklı Bal ile Solunum Sisteminizi Güçlendirin
3. Uygun Hidrasyonun Önemi
İyi vücut fonksiyonu için uygun hidrasyon şarttır. Vücut sıvılarında küçük bir düşüş büyük enerji kayıplarına neden olabilir.
Su zehirli asidi temizler ve metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur.
Ek olarak, vücudunuz susuzluk ve açlık duygularını karıştırır, bu yüzden daha fazla yemeye ihtiyacınız olduğunu hissedebilirsiniz. Bu, asitleri ortadan kaldırmaya ve alkali bir pH elde etmeye çalıştığınızda tavsiye edilmeyen bir ağırlık artışına neden olur.
4. Sağlıklı Yağlar Yiyin
Vücudunuzu alkalize etmenin bir başka yolu da Omega-3 gibi daha temel yağ asitlerini tüketmektir. Bunlar vücudunuzda meydana gelen kimyasal reaksiyonlar için çok önemlidir.
Buna ek olarak, vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmeye, sindirimi artırmaya ve erken yaşlanmayı önlemeye yardımcı olurlar.
5. Vücudunuzu Alkalize Etmek için İyi Bir Masaj Alın
Konfor ve rahatlamanın yanı sıra iyi bir masaj, vücudunuzun iyileşmesini sağlar, daha güçlü hale getirir ve her gün biriken gerginliği serbest bırakır.
Ayrıca vücudunuzun kendini harekete geçirmesine izin verir. Vücudunuzun kaslarınızda depolanan asitleri ortadan kaldırması için gerekli mekanizmaları uyandırır.
6. Cildinize Dikkat Edin
Cildinizi temiz, pürüzsüz ve kirliliklerden arındırmak vücudunuza çok miktarda fayda sağlar. Ayrıca pH seviyenize de katkıda bulunur, bu nedenle cildinizin düzenli olarak keselenmesinin basit ipucu size çeşitli faydalar sağlar:
- Cildinizi keselemek, bu organı aktif tutan ve yeni hücreler üretmesine yardımcı olan ölü deri hücrelerini sıklıkla ortadan kaldırır.
- Ayrıca kan dolaşımınızı geliştirerek cildinizin tüm katmanlarına ulaşmasına yardımcı olur.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Jeong JN. Effect of Pre-meal Water Consumption on Energy Intake and Satiety in Non-obese Young Adults. Clin Nutr Res. 2018 Oct;7(4):291-296. doi: 10.7762/cnr.2018.7.4.291. Epub 2018 Oct 31. PMID: 30406058; PMCID: PMC6209729.
- Zaccaro A., Piarulli A., Gemignani A., How breath control can change your life: a systematic review on psycho-physiological correlates of slow breathing. Frontiers in Human Neuroscience, 2018.
- Ishihara T, Yoshida M, Arita M. Omega-3 fatty acid-derived mediators that control inflammation and tissue homeostasis. Int Immunol. 2019 Aug 23;31(9):559-567. doi: 10.1093/intimm/dxz001. PMID: 30772915.