Sarımsaklı Bal Tarifiyle Solunum Sisteminizi Güçlendirin

Bu doğal şurup, bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaya ve daha ciddi sağlık problemlerini önlemeye yardımcı olabilir.
Sarımsaklı Bal Tarifiyle Solunum Sisteminizi Güçlendirin
Maricela Jiménez López

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Maricela Jiménez López.

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Sarımsaklı bal tarifinin daha iyi nefes almanıza yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Bu tarifi nasıl hazırlayacağınızı öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Solunum sisteminiz çevredeki toksinler, kötü yeme alışkanlıkları ve dokularda tahrişe ve hasara neden olan diğer dış faktörlerden etkilenebilir.

Bu durum, her bireyde bağışıklık sisteminin ne kadar kuvvetli olduğuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Bununla birlikte, genel belirtiler yaşam kalitenizi gerçekten azaltabilir.

En büyük sorun, virüslerin ve bakterilerin enfeksiyonlara yol açmasıdır. Buna ek olarak, bazı ciddi vakalarda nefes almada güçlük yaşanır ve akciğerlere gerekli olan oksijen ve besin maddeleri ulaşamaz. Bu durum da iltihaba neden olur.

Bu yüzden alışkanlıklarınıza dikkat etmek çok önemlidir. Her zaman iyi beslenmek ve solunum sisteminizin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılamak için çaba sarf etmelisiniz.

Doğal tedavi yöntemleri size yardımcı olabilir. Bir taraftan solunum yollarınızı temizlerken, öte yandan da bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirler.

Aşağıda bu süper besleyici sarımsaklı bal tarifinden bahsedeceğiz. Bu karışım güçlü bir antibiyotik, balgam söktürücü ve iltihap giderici ilaç olarak bilinir.

Yapması oldukça kolaydır ve çok düşük bir maliyetle her türlü solunum problemini azaltmaya yardımcı olabilir.

Okuyun ve mutlaka deneyin!

Sağlıklı bir solunum sistemi için sarımsaklı bal

Sarımsak ve bal, solunum problemlerini tedavi etmek için kullanılan geleneksel bir yöntemdir.

Adından da anlaşılacağı gibi, bal ve sarımsakla yapılmış ve antibiyotik ve toksinlerden arındırıcı güçleri olan doğal bir şuruptur.

Balın faydaları

bir kavanoz bal

Organik bal, hem doğal tedavilerde, hem gastronomide hem de güzellik sektöründe sıklıkla kullanılan bir üründür.
  • Bal, özellikle enfeksiyonlar, solunum problemleri ve sindirim sorunları için doğal bir tedavi yöntemi olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır.
  • Ayrıca bağışıklık sisteminizi korumaya ve bakterilerle savaşmaya yardımcı olmak için vitaminler ve mineraller ile birlikte çalışan önemli bir enzim ve antioksidan kaynağıdır.
  • Bunun yanı sıra, enerji seviyenizi arttıran, yorgunluğu önleyen ve hasta olduğunuz zaman vücudunuzun iyileşmesini hızlandıran doğal şeker de içerir.
  • Baldaki antiviral ve antibiyotik bileşikler, ayrıca enfeksiyona neden olan mikroorganizmalardan kurtulmaya yardımcı olur. Aynı zamanda, sizi gelecekteki saldırılardan korumak için bir bariyer oluştururlar.
  • Son olarak, bal doğal bir balgam söktürücü ve antienflamatuardır. Yani boğaz ağrısını ve balgamı azaltmaya yardımcı olur.

Sarımsağın faydaları

diş diş sarımsak

İçerdiği besleyici maddeler sayesinde sarımsak, sağlık için şaşırtıcı faydalara sahiptir.

Mutfaktaki kullanımı ile bilinen sarımsak, aynı zamanda binlerce yıldır tıbbi amaçlarla da kullanılmaktadır.

  • Sarımsak, anti-inflamatuvar ve antibiyotik görevi gören ve solunum yolu enfeksiyonlarına yardımcı olan allisin adı verilen bir madde içerir.
  • Çok çeşitli virüs ve bakterilerin vücudunuzda büyümesini engeller, böylece pek çok sağlık sorununu önler.
  • Buna ek olarak, sarımsak boğaz ağrısı, hapşırma ve diğer solunum problemleri için etkili bir ilaçtır çünkü sarımsak tüketmek vücudunuzu temizlemeye yardımcı olur.
  • Kanseri önleyici özellikleri olduğu da bilinmektedir. Akciğer kanseri riski olan kişilerin sarımsak tüketmek faydalı olabilir.
  • Son olarak sarımsak, astımı, bronşiti ve diğer kronik solunum sistemi rahatsızlıklarını iyileştirmeye yardımcı olur.

Evde sarımsaklı bal nasıl yapılır?

sarımsaklı bal

Sarımsaklı balın faydalarından yararlanmak istiyorsanız, % 100 organik bal kullandığınızdan emin olmanız çok önemlidir.

Bunun nedeni rafine balın fazladan şeker içermesi ve aynı besleyici özelliklere sahip olmamasıdır.

Malzemeler

  • 3 baş sarımsak
  • 1 bardak organik bal (335 gr)

Gerekenler

  • Bir adet kapaklı cam kavanoz
  • Tahta kaşık

Yapılışı

  • Önce sarımsağı bir havanda dövün ya da kalın bir macun kıvamına gelene kadar ezin.
  • Daha sonra, hepsini bir cam kavanozun içerisine koyun ve ardından balla kaplayın.
  • Malzemeleri tahta kaşıkla iyice karıştırın.
  • Son olarak, kavanozu kapatın ve 7 gün boyunca serin ve karanlık bir yere muhafaza edin.

Nasıl tüketilir?

  • Her sabah aç karna sarımsaklı baldan bir kaşık yiyin.
  • Solunum sistemi hastalıklarınız varsa, günde 3 ila 5 yemek kaşığı yiyebilirsiniz.
  • İsterseniz, daha kolay tüketebilmek için ılık suyun içerisine bu karışımdan bir kaşık ekleyerek tüketebilirsiniz.

Bu mucizevi bir karışım değildir. Bu doğal şurup bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaya ve daha ciddi sağlık problemlerini önlemeye yardımcı olabilir. Talimatları izleyin ve evinizde bu karışımdan bulundurun.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Porter, A. (1994). Implications of introduced garlic mustard (Alliaria petiolata) in the habitat of Pieris virginiensis (Pieridae). Journal of the Lepidopterists’ Society. https://doi.org/10.3390/v7062772
  • Organización Mundial de la Salud. (2013). Acerca de la enfermedades respiratorias crónicas.
  • Bernstein, J. A., Alexis, N., Barnes, C., Bernstein, I. L., Bernstein, J. A., Nel, A., … Williams, P. B. (2004). Health effects of air pollution. Journal of Allergy and Clinical Immunology. https://doi.org/10.1016/j.jaci.2004.08.030
  • Chapman, R. S., Shy, C. M., Finklea, J. F., House, D. E., Goldberg, H. E., & Hayes, C. G. (1973). Chronic respiratory disease. Archives of Environmental Health. https://doi.org/10.1080/00039896.1973.10666342

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.