Vücudunuzu Arındırmak İçin 4 Çay

At kuyruğu çayı soğuk algınlığını önlemede çok etkilidir. Aynı zamanda sindirime iyi gelir ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir, bu nedenle sıvı tutulumu oranını düşürür. Vücudunuzu temizlemek için diğer çayları keşfedin!
Vücudunuzu Arındırmak İçin 4 Çay
Maricela Jiménez López

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Maricela Jiménez López.

Tarafından yazılmıştır Equipo Editorial

Son Güncelleme: 21 Aralık, 2022

Çeşitli nedenlerden dolayı vücudunuzda toksinler birikebilir. Bununla birlikte, vücudunuzu arındırmak ve tüm zararlı atıklardan kurtulmak için, inanılmaz özelliklere sahip bazı çaylar içebilirsiniz.

Vücudunuzu Arındırmak İçin Çeşitli Çaylar

Doğal ve uygun bir arındırma için çeşitli diüretik ve sindirime iyi gelen şifalı bitkileri kullanabilirsiniz. Bu yazıda, vücudunuzu temizlemek için mükemmel seçenek olan bu bitkiler hakkında konuşacağız.

Onları üç haftaya kadar tüketebilirsiniz. Ayrıca, kahvaltıda kahve veya siyah çay içmek yerine bu çayları içebilirsiniz. Antioksidanlar bakımından zengindirler. 1 bardak kaynar suya bu şifalı bitkileri ekleyerek demleyebilirsiniz. 5-10 dakika demlenmelerine izin vermelisiniz.

Vücudunuzu Arındırmak İçin At Kuyruğu Çayı

at kuyruğu bitkisi

At kuyruğu güçlü diüretik etkilere sahiptir. Bu, birçok temizlik özelliğine sahip tıbbi bir bitkidir. Nane, meyankökü, anason ve rezene ile birleştirilebilir.

Akciğerlerinizi balgam ve mukustan temizlemede çok etkili olabilecek bir çay demlemek için malzemeleri eşit miktarda bir araya getirmeniz gerektiğini unutmayın. Ayrıca, sindirimi kolaylaştırmaya da yardımcı olabilir.

Vücudunuzu Arındırmak İçin Kekik Çayı

vücudunuzu arındırmak

Kekik, karaciğer fonksiyonunu yeniler ve solunuma yarayan etkilere sahiptir. Bu çay, özellikle sindirim bozukluğu olan ve gerginliği olan kişiler için önerilmektedir. Ayrıca kekik, safra kesesi ve karaciğerin çalışmasını iyileştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda harika bir antioksidan kaynağıdır.

  • Bu çayı hazırlamak için eşit miktarlarda kekiği, limon otunu, ıhlamuru ve melek otunu 1 bardak kaynar suya koyun.
  • Ardından, çayın üzerini kapatın ve 10 dakika demlenmesini sağlayın.
  • Sonra için.

Bu yazımız da dikkatinizi çekebilir: Pankreası Temizleme ve Canlandırma Yolları

Temizleyici Çilek Yaprağı Çayı

beyaz kasede çilekler

Çilek yaprağı çayı çok fazla antioksidan içerir ve aynı zamanda mükemmel bir diüretiktir. Vücutta biriken toksinler yüksek ürik asit seviyelerine ve gut hastalığı gibi belli başlı bazı rahatsızlıklara yol açabilir. Çilek yaprağı çayı da bunlara iyi gelmektedir.

  • Bu çayı hazırlamak için eşit miktarda nane, yaban mersini, öksürük otu ve çilek yapraklarını kaynar suya koyun.
  • Günde 1 bardak içmelisiniz.

Mürver Ağacı Çayı

cam fincanda mürver ağacı çayı

Mürver sindirim geliştirir ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu çay, diüretik özelliklere sahiptir ve vücudunuzu temizler. Böylece, mürver, doğal temizlik işlemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sindirimi iyileştirmeye ve sinirlerinizi sakinleştirmeye yardımcı olan diğer bazı bitkilerle de birleştirebilirsiniz.

  • Mürver, yeşil anason, papatya, ada çayı yaprakları ve kum otu yapraklarından eşit miktarlarda alıp karıştırın.
  • Diğer çayları hazırladığınız gibi hazırlayın. Ancak, çilek yaprağı çayının aksine, bunu günde 2-3 kez içebilirsiniz.

Vücudunuzu temizlemek için bu çayların tadını çıkarın! Bol bol idrar söktürücüler ve antioksidanlarla doludurlar. Bunları diyetinize eklemeyi unutmayın, ancak fazlaya da kaçmayın.

Bu çaylar sadece sağlıklı yaşam tarzının bir parçası olmalıdır. Hiçbir koşulda, doktorunuz tarafından verilen ilaçların yerini almamalıdır.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Sandhu, N. S., Kaur, S., & Chopra, D. (2010, July). Equietum arvense: Pharmacology and phytochemistry – a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research.
  • Gallego, M. G., Gordon, M. H., Segovia, F. J., Skowyra, M., & Almajano, M. P. (2013). Antioxidant properties of three aromatic herbs (rosemary, thyme and lavender) in oil-in-water emulsions. JAOCS, Journal of the American Oil Chemists’ Society90(10), 1559–1568. https://doi.org/10.1007/s11746-013-2303-3.
  • Wang, S. Y., & Lin, H. S. (2000). Antioxidant activity in fruits and leaves of blackberry, raspberry, and strawberry varies with cultivar and developmental stage. Journal of Agricultural and Food Chemistry48(2), 140–146. https://doi.org/10.1021/jf9908345
  • Sidor, A., & Gramza-Michałowska, A. (2015, October 1). Advanced research on the antioxidant and health benefit of elderberry (Sambucus nigra) in food – a review. Journal of Functional Foods. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.jff.2014.07.012

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.