Mantara Karşı Etkili 5 Doğal Çözüm
Siz de mantardan muzdaripseniz, bu mantara karşı etkili 5 karışımı mutlaka denemelisiniz!
Mantara Karşı Etkili 5 Doğal Çözüm
Ciltteki mantar enfeksiyonları, dermatofitlerin, mayanın ve bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde ortaya çıkan diğer mikroorganizmaların aşırı büyümesiyle oluşur.
Beyaz ve kırmızı lekelerin görünümü ile kendini gösteren yaygın bir sorundur. Bunlara kaba bir doku, kaşıntı ve kızarıklık da eşlik edebilir. Bu, görünüşünden dolayı estetik bir problem olarak görülür. Fakat bunun ötesinde, müdahaleye ihtiyaç duyan hassasiyet ve cilt enfeksiyonlarının bir uyarısı olabilir.
İyi haber, doğal olan bir dizi çözümün bulunmasıdır. Özellikleri nedeniyle, mantarın büyümesini engeller ve üremelerinin sebep olduğu semptomları kontrol eder.
Bu yazımızda, bir enfeksiyon belirtisi gördüğünüzde uygulayabileceğiniz en iyi 5 çareyi ayrıntılı olarak sizinle paylaşmak istiyoruz.
Not alın!
1. Doğal yoğurt ve bal
Doğal yoğurt ve bal karışımı, probiyotikler, enzimler ve cildin pH’ını düzenleyen organik asitler bakımından zengin bir ilaç sağlar. Mantara karşı etkili olan bileşikleri, mantarın büyümesini engeller ve savunmaları artırmak için sağlıklı bakterilerin dengesini destekler.
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı doğal yoğurt
- 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
- Balı ve yoğurdu bir kapta birlikte karıştırın.
Uygulanışı
- Karışımı etkilenen bölgelere sürün ve 20 dakika bekletin.
- Ilık su ile durulayın ve günde 2 kez tekrarlayın.
Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız okuyun: Ev yapımı yoğurt ve faydaları
2. Deniz tuzu ve gül suyu
Deniz tuzu ve gül suyu ile yapılan doğal peeling, etkilenen bölgelerde biriken ölü hücrelerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Anti-mantar özellikleri; dermatofitler ve maya ile mücadele eder, cilt sağlığının diğer komplikasyonlarının oluşumunu engeller.
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı deniz tuzu
- 4 yemek kaşığı gül suyu
Hazırlanışı
- Deniz tuzunu bir kaba koyun ve gül suyuyla nemlendirin.
Uygulanışı
- Bu karışım ile etkilenen bölgelere dairesel hareketler ile masaj yapın ve 20 dakika bekletin.
- Durulayın ve durum iyileşene kadar kullanın.
3. Aloe vera ve kekik yağı
Aloe veranın posası, cilt enfeksiyonları için en iyi doğal çözümlerden biridir. Nemlendirici, antifungal ve antimikrobiyal özellikleri enfeksiyonların iyileşmesini hızlandırır. Böylelikle, rejenerasyon sürecini teşvik eden antioksidanlar ve yağ asitleri açısından zengin bir bileşen olan doğal kekik yağı ile de etkilerini güçlendiririz.
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı aloe vera jeli
- 1 çay kaşığı kekik yağı
Hazırlanışı
- Aloe vera jelini kekik yağı ile karıştırın.
Uygulanışı
- Karışımı mantarın üzerine sürün ve 30 dakika bekletin.
- Ilık su ile durulayın ve günde 2 kez tekrarlayın.
4. Sarımsak ve zeytinyağı
Antimikrobiyal ve antimikotik sarımsak ve zeytinyağı karışırımı, kontrolsüz mantar ve bakteri büyümesi nedeniyle oluşan cilt tahrişine karşı koyabilir.
Özellikleri: enfeksiyon gelişimini engeller ve bu mikroorganizmalardan etkilenen dokulara su sağlar.
Malzemeler
- 2 diş taze sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
- Bir macun kıvamı elde edene kadar sarımsağı ezin.
- Zeytinyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
Uygulanışı
- Karışımı mantarın üzerine sürün ve 20 dakika bekletin.
- Ilık su ile durulayın ve gerekirse günde 2 kez uygulayın.
Bu yazımıza da bir bakın: Cildiniz için 5 farklı zeytinyağı tedavisi
5. Hindistan cevizi yağı ve limon suyu
Hindistan cevizi yağı ve limon suyu, Candida ve diğer mantar türlerini yok etmeye yardımcı olan temel besin maddelerine sahip bir çaredir. İçindeki kaprilik asit, bu organizmaların çoğalmasını gerektiren ortamı değiştirir, enfeksiyonun yayılmasını engeller.
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi yağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
- Organik Hindistan cevizi yağını limon suyu ile karıştırın.
Uygulanışı
- Etkilenen bölgeye uygulayın ve iyice emilene kadar masaj yapın.
- 30 dakika bekletin ve bol su ile durulayın.
- Her gece yatmadan önce kullanın.
Not: Bu çareyi kullanırken cildinizi güneşe maruz bırakmaktan kaçının. Limon, UV ışınlarından kaynaklanan leke riskini artıran bir hassaslığa neden olur.
Cildinizdeki mantara karşı sizi uyaran herhangi bir değişiklik fark ettiniz mi? Bahsettiğimiz ilaçlardan birini hazırlayın ve hızlı bir tedavi için cildinize uygulayın.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- McCarty, T. P., & Pappas, P. G. (2016). Invasive Candidiasis. Infectious Disease Clinics of North America. https://doi.org/10.1016/j.idc.2015.10.013
- Delavenne, E., Cliquet, S., Trunet, C., Barbier, G., Mounier, J., & Le Blay, G. (2015). Characterization of the antifungal activity of Lactobacillus harbinensis K.V9.3.1Np and Lactobacillus rhamnosus K.C8.3.1I in yogurt. Food Microbiology. https://doi.org/10.1016/j.fm.2014.04.017
- Israili, Z. H. (2014). Antimicrobial properties of honey. American Journal of Therapeutics. https://doi.org/10.1097/MJT.0b013e318293b09b
- Rosca-Casian, O., Parvu, M., Vlase, L., & Tamas, M. (2007). Antifungal activity of Aloe vera leaves. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2006.11.008
- Li, W. R., Shi, Q. S., Liang, Q., Huang, X. M., & Chen, Y. Ben. (2014). Antifungal effect and mechanism of garlic oil on Penicillium funiculosum. Applied Microbiology and Biotechnology. https://doi.org/10.1007/s00253-014-5919-9
- Ogbolu, D. O., Oni, A. A., Daini, O. A., & Oloko, A. P. (2007). In Vitro Antimicrobial Properties of Coconut Oil on Candida Species in Ibadan, Nigeria. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2006.1209