Cildi Besleyen 5 Doğal Makyaj Temizleyici
Ciltte meydana gelebilecek değişimleri önlemek için, makyaj yapan kadınların gün sonunda makyajı temizlemek için uygun ürünler kullanması çok önemlidir.
Bu adımı atlarsanız, kozmetik ürünleri cilt üzerinde bırakarak cildin hücresel yenilenme sürecine müdahale etmiş olursunuz. Bu kötü alışkanlık bir süre devam ettikten sonra, cilt lekeleri meydana gelebilir.
Her ne kadar zararsız görünse de, gözeneklerinizi tıkayarak makyaj ile uyumak, akne ve diğer cilt problemlerine yakalanma riskini arttırır.
İşte bu yüzden, yorgun olsanız bile, cildinizi derinlemesine temizlemek ve yüzeyindeki kalıntıları gidermek birkaç dakikanızı ayırmalısınız.
Pek çok insan bir makyaj temizleyici veya ticari temizlik ürünü satın almakta zorlanabilir. Bu nedenle, cildinizi temizlemede size yardımcı olacak 5 doğal tedavi yönteminden bahsetmek istiyoruz.
Bu yöntemleri evde denemeye ne dersiniz?
1. Bal ve yulaf karışımı
Bal ve yulafı karıştırarak, uzun bir günün ardından yüzünüzdeki makyaj ve kirleri temizlemek için bir temizleyici yapabilirsiniz.
İçerdiği nemlendirici ve antioksidan bileşenler cildi yeniler ve zamanla yağ üretimini düzenler.
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı yulaf (10 gr)
- 3 yemek kaşığı bal (75 gr)
Hazırlanışı
- Yulafı ve balı bir kaba koyup yoğun bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Uygulanışı
- Yüzünüzü nemlendirin ve dairesel hareketlerle karışımı yüzünüze uygulayın.
- 10 dakika bekletin ve yıkayın.
- Bunu her gece makyaj temizleyici olarak kullanabilirsiniz.
Bu yazımızı da okuyun: Bu Yulaf Diyetiyle Etkili Bir Şekilde Kilo Verin
2. Aloe vera ve badem yağı karışımı
Makyajınızı temizlerken, cildinizi yeniden canlandırdığınız için zamanla kırışıklıkların oluşumunu önlemiş olursunuz. Bu ev yapımı aloe vera ve badem yağı karışımını mutlaka deneyin.
Yağ asitleri, antioksidanlar ve amino asitler açısından zengin olan bu karışım, cildin sağlıklı olmasına ve korunmasına olanak sağlar.
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı aloe vera jeli (30 gr)
- 2 yemek kaşığı badem yağı (30 gr)
Hazırlanışı
- Aloe veranın içerisinden jelini çıkarın ve badem yağı ile karıştırın.
Uygulanışı
- Karışımı yüzünüze yayın ve dairesel hareketlerle masaj yapın.
- Yüzünüzde kalan fazlalığı bir havluyla veya su yardımıyla temizleyebilirsiniz.
- Günlük olarak veya ihtiyaç duydukça tekrarlayın.
3. Hindistan cevizi yağı ve bal karışımı
Yüksek oranda nemlendirici bileşikler içermesi sayesinde, bu Hindistan cevizi ve bal karışımı, kuru olma eğilimindeki cilt tiplerinde makyaj temizlemek için mükemmel bir seçenektir.
İçerdiği yağ asitleri ve antioksidanları cilt hücrelerini yenilemeye yardımcı olur. Buna ek olarak, makyajı çıkardıktan sonra yumuşak ve parlak bir cilde kavuşursunuz.
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi yağı (30 gr)
- 1 yemek kaşığı bal (25 gr)
Hazırlanışı
- Organik Hindistan cevizi yağını bal ile karıştırın.
Uygulanışı
- Karışımı yüzünüze uygulayın ve 5 dakika bekletin.
- Yüzünüzü tamamen temizlemek için ılık su ile yıkayın.
4. Gül suyu ve salatalık karışımı
Gül suyu ve salatalığın karıştırılması sadece cildinizde biriken makyaj kalıntılarını çıkarmanıza yardımcı olmaz, aynı zamanda göz kapaklarınıza ve yanaklarınıza zamanla sertlik kazandırır.
Malzemeler
- 6 yemek kaşığı gül suyu (60 ml)
- 3 dilim salatalık
Hazırlanışı
- Bütün malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar bir blenderdan geçirin.
Uygulanışı
- Dairesel hareketlerle, karışımı tüm yüzünüze uygulayın.
- 15 dakika bekletin ve soğuk su ile durulayın.
Ayrıca okuyun: Makyajsız da Güzel Görünmenin 7 Yolu
5. Vazelin ve şeker karışımı
Yağlı dokusu sayesinde vazelin, makyajın kolayca temizlenmesini sağlayan bir cilt bakım ürünüdür.
Bu karışıma bir peeling etkisi vermek için bir miktar şeker kullanmanızı tavsiye ederiz.
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı vazelin (20 gr)
- 1 yemek kaşığı toz şeker (12 gr)
Hazırlanışı
- Vazelini bir kavanoza koyun ve şeker ile iyice karıştırın.
Uygulanışı
- Dairesel hareketlerle 2-3 dakika boyunca masaj yaparak karışımı yüzünüze uygulayın.
- Bol su ile durulayın ve gereken zamanlarda tekrarlayın.
Yumuşak ve yenilenmiş bir cilde sahip olmak ister misiniz? Piyasada satılan pek çok makyaj temizleyici olsa da, bu yazıda bahsettiğimiz tamamen doğal yöntemleri de deneyebilirsiniz.
Bu yöntemleri uygulamak, yalnızca kozmetik ürünlerin kalıntılarının giderilmesine yardımcı olmayacak, aynı zamanda cildinizi iyileştirecek ve zararlardan koruyacaktır.
Makyaj temizliğine doğal ürünleri kullanmanın en iyi yanı, paradan tasarruf edecek olmanızdır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
- Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: A review. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/jocd.12058
- Danby, F. W. (2010). Nutrition and aging skin: Sugar and glycation. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.018
- Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – a review of potential applications. Hygeia Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
- Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003
- Pazyar, N., Yaghoobi, R., Kazerouni, A., & Feily, A. (2012). Oatmeal in dermatology : A brief review. Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology. https://doi.org/10.4103/0378-6323.93629
- Rajeswari, R., Umadevi, M., Rahale, C. S., Selvavenkadesh, S., Kumar, K. P. S., & Bhowmik, D. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.