Hayattaki Yolunuzu Bulmak İçin 5 Strateji
Hayattaki yolunuzu bulmak için uğraşırken zorlanacağınız bazı zamanlar olacaktır. Emin olmadığınız bir kariyer, iş bulamama korkusu ve çevrenizin sizi çözüm üretmeye zorladığı sınırsız sayıda durum olabilir.
Bu durum sizin başınıza geldiğinde, yolunuzu bulmanıza yardımcı olacak aşağıdaki 5 stratejiyi aklınızda bulundurun.
Anahtar; eğer yolunuz belirgin değilse, bu yolu kendiniz yaratmaktır.
Hayattaki Yolunuzu Bulmak İçin 5 Strateji
1. Konfor alanınızdan çıkmayı deneyin
Eğer tek bir yerde kalırsanız, gerçek olarak yolunuzu bulmanız her zamankinden daha da zor olacaktır.
Ne kadar çok şey yaparsanız – öğrenim, seyahat, yeni arkadaşlar edinme veya kendinizi yeni bir faaliyete odaklamak – o kadar iyidir.
İlerlemeye devam edin ve yeni şeyler deneyin. Bu sizi aktif tutacaktır. Kendinizi güvende hissettiğiniz konfor bölgesinin ötesine geçmek her ne kadar korkutucu olsa da kendinizi keşfetmenize yardımcı olacaktır.
Ayağa kalkmak için çevrenizdeki hissettiğiniz tüm baskıdan faydalanın ve yolunu bulamayan tek sizmişsiniz gibi hissettiğiniz için her şeyin ne kadar içinizde kaldığını fark edin.
2. Kendinizi dinleyin
Belki de zihninizi istila eden ve durumunuzdan endişe duymanıza neden olan cesaret kırıcı düşünceler kendinizi dinlemenizi engellemektedir.
Bazen bunu yapmaktan korkabilirsiniz, çünkü dikkatli bir şekilde dinlemek, yapıyor olduğunuz şeylerin iyi ve kötü yanlarını size gösterir.
Kaybolduğunuzu hissederseniz, “altıncı hissinize” güvenin ve kendinizi sezgisel olarak yönlendirin. Belki de yolunuzu bulamamanızın nedeni her şeyi çok fazla düşünüyor olmanızdır.
Ayrıca bakınız: Sezgisel Zekanızı Gösteren 5 İşaret
“Bu kariyer çıkmaza girecek” ya da “asla iş bulamayacağım” düşünceleri, sizi engelleyen asılsız korkuların sonucudur.
Kendinizi bırakın ve geleceği tahmin etmeye çalışmayın. Bu, tüm olasılıklarınızı görmenizi engellemektedir.
3. Kusurlarınızı tamir etmeye çalışmayın
Muhtemelen, birden fazla kez kendinizde hoşlanmadığınız şeyleri veya sizi güvende hissettirmeyen her şeyi çözmeye çalışarak zamanınızı boşa harcamışsınızdır.
Durmanın vakti geldi. Değerli vaktinizi harcıyorsunuz! Bunun yerine, tüm yeteneklerinizi ve iyi olduğunuz şeyleri güçlendirmeye çalışın.
Hiç yeteneğiniz olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bunun sebebi, yeteneğiniz olan şeyleri belki de hiç denememiş olmanızdır.
Kendinizi hafife almayın. Neyde iyi olduğunuza ve sizi öne çıkaran şeylere dikkat edin. Yeteneğiniz ne kadar küçük olursa olsun, onu güçlendirebilir ve harika bir hale getirebilirsiniz.
Neden buna bugün başlamıyorsunuz?
4. Ne istediğiniz hakkında düşünün
Bu kolay görünüyor olabilir, ancak çoğu insan gerçekte ne istediğini bilmemektedir.
Bu, kaybolmuş ve sıkışmış hissetmenize neden olabilir. Takip etmeye karar verdiğiniz yönü keşfettiğinizde, kendinize zaman vermeniz ve baskının sizi ileriye götürmesine izin vermeniz gerekir.
Ne istediğinizi bilmiyorsanız, bulmayı umduğunuz şeyleri aramak için kendinizi dışarıya atmanız imkansızdır. Hayattaki yolunuzu bulmak için hedefleriniz somut olmalıdır.
Beklemek size stresten başka bir şey getirmeyecektir, ayrıca olumsuz düşüncelerle çevrelenmenize sebep olacaktır.
“Ben ne istiyorum?” sorusuna cevap vermenin ve ilerlemeye başlamanın zamanı artık geldi!
Ayrıca bakınız: Hayatın Size Sunduğu Bütün Güzelliklerin Farkına Varın
5. Hedefinizi büyük tutun
Eğer hayalleriniz küçükse, risk almak ve harika şeyler yapmak için daha az fırsatınız olur. Eğer bir şeyden hoşlanıyorsanız ve belli bir hedefe ulaşmak istiyorsanız bunu büyük hayal etmek hiç de mantıksız bir şey değildir.
İş mi istiyorsunuz? Sizin için en iyi olanı, kendinizi gururlandıranı arayın. Kendinizi ucuza satmayın.
Bir kariyere mi sahip olmak istiyorsunuz? Sizin için en iyisi olanı düşündüğünüzü yapın.
Büyük hayal ettiğinizde, kendi mutluluğunuzu ararsınız. Boyun eğmezsiniz ve orta halli şeylere razı olmazsınız. İstediğiniz her şeyi alabilme yeteneğine sahipsiniz.
Belki de henüz yolunuzu bulamamış olmanız, imkansızı yapmaya cesaret edememenizle ilgilidir.
Belki de üstünde sizin yürümenizi bekleyen yol, başından beri hep budur…
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Cirera Bianco, J. (2018). La Zona de Confort en Zygmunt Bauman: La Trampa de los Nuevos Medios de Comunicación Digital. Sapienza Organizacional, 5 (9), 55-80.
- Díaz Duarte, Daymara. (2005). Toma de decisiones: el imperativo diario de la vida en la organización moderna. ACIMED, 13(3), 1. Recuperado en 04 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1024-94352005000300010&lng=es&tlng=es.
- MOLINA, HENRY. (2000). ESTABLECIMIENTO DE METAS, COMPORTAMIENTO Y DESEMPEÑO. Estudios Gerenciales, 16(75), 23-33. Retrieved February 04, 2019, from http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0123-59232000000200002&lng=en&tlng=es.