Zencefil Suyu ile Sindirim Sorunları ve Ağrıdan Kurtulun
Zencefil, mutfakta ve çeşitli tıbbi nedenlerden dolayı çağlardır kullanılmış olan aromatik bir bitkidir.Çok yönlülüğü nedeniyle dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılan baharatlı bir yumru köküdür. Bu makalede zencefil suyu tarifinden bahsedeceğiz.
Zencefil iltihaplanma karşıtı, ağrı kesici ve antioksidan etkilere sahip olduğu kabul edilen aktif madde olan zenceol içerir. Aynı zamanda uçucu yağlar, vitaminler ve amino asitler için zengin bir kaynaktır. Bunlar, vücut için çok çeşitli hem içsel hem de harici yararlara sahiptir.
Alternatif Doğu tıbbında sıklıkla kullanılır. Sağlığı geliştirme özelliği nedeniyle şu anda dünyaya yayılmış haldedir. Aşağıda, sizinle zencefil suyunun birincil yararlarını ve zencefil suyu için popüler bir tarif paylaşmak istiyoruz, siz de bu faydalardan faydalanabilirsiniz. Haydi bir bakalım!
Ayrıca göz atın: Zencefilli İçecek Tarifleri
Zencefilin besinsel yararları
Zencefil kökü, vücudu korumak ve çeşitli hastalıklarla mücadele etmek için kullanılabilecek muazzam bir besin kaynağıdır. Limonen, sitronella ve zenceol gibi uçucu yağlar içerir ve bu da bu olumlu sağlık etkilerinin önemli bir kısmını sağlar.
Hepsinden şaşırtıcı olan ve zencefile baharatlı lezzet katan zenceoldür. Artrit ve osteoartrit gibi hastalıkların tedavisini destekleyen güçlü bir iltihaplanma karşıtı maddedir.
Ayrıca C vitamini, B kompleks vitaminleri ve kalsiyum, krom, alüminyum ve fosfor gibi mineralleri içerir. Buna ek olarak linoleik asit, niasin ve triptofan gibi amino asitler ve proteaz ve zingibain gibi enzimler içerdiğini de belirtmeliyiz.
Zencefilli su ve faydaları
Zencefil suyu, limon ve bal ile birleştirilen, bir yumrudaki tüm besinleri konsantre eden şifa verici bir içecektir. Çok güçlü bir iltihaplanma karşıtı, ağrı kesici ve sakinleştirici etki yarattığı için baş ağrılarını, migreni ve stres kaynaklı gerginliği gidermek adına önerdiğimiz bir içecektir.
Beyindeki kan damarlarını alevlendirerek migrene neden olan bir madde olan prostaglandinlerin etkilerini bloke ettiği kanıtlanmıştır. Aynı zamanda, gaz, ağrı ve hazımsızlık gibi ortak sindirim sistemi ile alakalı problemlerle mücadelede mükemmel olan harika bir sindirim toniğidir.
Aktif bileşenleri kan akışını uyarır ve varikoz ve örümcek damarlarının oluşmasını önler. Zenceol, iltihaplanmayı azalttığı ve rahatlama hissi yarattığı için, eklem ve kas ağrısına karşı en iyi doğal ilaçlardan biridir.
Hatta, her gün ılımlı bir doz almak romatoid artrit, osteoartrit ve diğer kronik iltihaplı durumlarla ilişkili belirtilerle savaşır ve düşük kalorili olduğu için, metabolizmanın hızlanması ve kilo kaybının daha kolay olması için sağlıklı bir seçenektir.
Zencefil suyu nasıl hazırlanır?
Zencefil suyunu yapmak için bilim insanı olmanıza gerek yoktur. Ayrıca maliyetli değildir ya da bulması zor olan bir şey gerektirmez. Malzemeleri en yakın markette bile bulabilirsiniz. Gün boyunca görülen sancıları hafifletmek için mükemmel, nemlendirici, iltihaplanma karşıtı bir içecektir.
Zencefil suyu için malzemeler
- 5 çorba kaşığı taze zencefil (50 gram)
- 3 bardak su (750 mL)
- 1/2 limonun suyu
- 2 çorba kaşığı organik bal (50 g)
Zencefil suyunun yapılışı
- Taze zencefil kökünü alın ve iyice yıkayın. Daha sonra bir rende ile rendeleyin.
- Ardından suyu kaynatın. Su kaynayınca zencefili ekleyin.
- İki dakika kısık ateşte bırakın, ardından ocaktan alın.
- İçine limonu sıkın, sonra organik bal ekleyin.
- Bu karışımı sıcak olarak tüketebilirsiniz; aynı zamanda soğuk bir içecek olması için buzdolabında da bekletebilirsiniz.
- Günde iki ya da üç bardak için.
Reçetenin uygun olmama durumları
Zencefil suyunun çok fazla sayıda fayda sağladığı gerçeğine rağmen, içmeyi önermediğimiz bazı durumların bulunduğunu da eklemeliyiz. Örneğin: Duodenal ülser, kolit veya Crohn hastalığınız varsa içmemelisiniz.
Bu bileşiklerden bazıları fetüsünüzün hormon sisteminin oluşumuna müdahale edebileceği için hamileyken içmek de iyi bir fikir değildir. Bunu mide bulantısını sakinleştirmek için kullanıyorsanız, kadın hastalıkları uzmanınızı görmek en iyisidir.
Diyabet ya da dolaşım sistemi için ilaç kullanıyorsanız, bir uzmana danışmalısınız. Çünkü zencefilin çok sayıda aktif maddesi bu tür ilaçların etkilerini değiştirebilir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Cañigueral, S. (2016). Jengibre. OFFARM. https://doi.org/DOI 10.2320/jinstmet.71.570.
- Vásquez, O., Alva, A., & Marreros, J. (2001). Extracción y caracterización del aceite esencial de jengibre. Zengiber Officinali. https://doi.org/10.1016/S1474-4422(11)70152-1.
- Tello, M. (2014). Estudio de las aplicaciones terapéuticas Del jengibre. Botanic.