Muz ve Tarçın Uyumanıza Yardımcı Olabilir
Daha iyi bir uyku için muz ve tarçının inanılmaz faydalarını keşfedin ve bu çok lezzetli muz ve tarçın çayını nasıl yapabileceğinizi öğrenin. Yaşamlarımız her geçen gün daha hareketli bir hal alıyor. Günlerimiz asla bitmek bilmeyen işlerle geçiyor; hatta bazılarımız evde bile çalışmak zorunda kalıyor.
Neyse ki, pek çoğumuz kendimize dikkat etmemiz gerektiğinin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Sağlığımız için, her gün kendimize biraz zaman ayırmamız gerektiğini öğrendik.
Sorun şu ki,uyku saatimiz geldiğinde bile düşündüğümüz pek çok şey oluyor; bu da bizi stresli bir hale getiriyor. Bildiğiniz gibi, stres uykunun en büyük engellerinden birisidir.
Bu nedenle, yediklerimizin sadece görüntümüzü değil, vücudumuzun işleyişini de etkilediğini bilmekte fayda vardır. Bu, bizi rahatlatan ve bize enerji veren besinler olduğunu gösterir. Bu nedenle, geceleri muz yemenizi öneriyoruz.
Bugün size muz ve tarçından bahsedeceğiz. Muz ve tarçın, tatlı lezzetlerinden dolayı oldukça tepki çekti. Bu durum ise, iştah açıcı lezzetler olan, muzu ve tarçını bize kilo aldıran şeyler olarak düşünmemize neden oldu.
Sonuç olarak, pek çok insan muz ve tarçın tüketmeyi kesti. Aslında, bu büyük bir yanlıştır. İster inanın ister inanmayın, tarçın yağ yakmamıza yardımcı olur. Aynı zamanda, muz da spor yaparken kaslarımızı harekete geçirmeye yardımcı olur.
Bunu da okuyun: Uyku Sorunları İle Mücadelede Yardımcı Olacak 7 Doğal İçecek
Muz, uyumanıza nasıl yardımcı olur?
Muhtemelen maç aralarında muz yiyen tenis oyuncuları görmüşsünüzdür. Bunun sebebi muzun sahip olduğu magnezyum ve potasyumdur. Bu minareller, vücudunuza kramp girmesini önler ve vücudunuza enerji depolar.
Muzda bulunan magnezyum ve potasyum, zor bir sporla uğraşırken spazm oluşmasını engeller; çünkü kaslarınızın gerilmesini azaltır. Aslında, muzun faydası bunlardan daha fazladır.
Aynı zamanda kan basıncınızı düzenler ve vücudunuzda biriken zararlı maddeleri ortadan kaldırır. Eğer bunlar da yeterli değilse, muz serotonin ve melatonin salgılanmasına da yardımcı olur.
Bunlar da uyku için oldukça gereklidir. Ayrıca mutluluk ve uyku hissi getirir. Serotonin ve melatonin vücudumuzda bulunması gereken önemli hormonlardır. Bu hormonlar salgılandığında kortizolü düşürürler.
Böylece daha az kaygılanırsınız ve mutlu olursunuz. Bütün bunlar, muzun uyku için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Eğer lezzetli ve sağlıklı bir yan lezzet arıyorsanız, muzu tarçınla birlikle tüketmenizi tavsiye ederiz.
Tarçın uyumanıza nasıl yardımcı olur?
Size şaşırtıcı gelebilir; ama tarçın şeker yerine kullanılabilecek en ideal alternatiftir. Özellikle muzla birlikte çok lezzetli olur. Aynı zamanda, uykuya yardımcı olan sindirimi kolaylaştırır.
Sonuçta, dolu bir mideniz varsa veya mideniz yanıyorsa, uyumanız neredeyse imkansız bir hal alır. Bunun yanı sıra, tarçın kan dolaşımını hızlandırır ve kan basıncını dengeler. Bu sayede daha kolay bir şekilde rahatlarız.
Gördüğünüz gibi, bu baharat muzun olumlu etkilerini artırıyor. Aynı zamanda olumsuz etkilerini de azaltıyor. Bu nedenle, diyabet veya kilo alma korkunuz olmadan muzu tarçın ekleyerek yiyebilirsiniz.
Unutmayın ki, doktorlar şeker hastalığını koroneri ve vasküler problemleri tedavi etmek için tarçın yemeyi tavsiye ediyor. Bu iki sağlıklı malzemeyle yapılan lezzetli tarife bir göz atalım.
Muz ve tarçın çayı
Malzemeler
- 1 adet muz
- Arzuya göre 1 veya ½ yemek kaşığı tarçın
- 1 litre su
Yapılışı
- Diğer malzemeleri hazırlarken bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
- Muzları birbirinden ayırın ve güzelce yıkayın.
- Muzu kesin.
- Kabukla beraber tencereye koyun. 15-20 dakika demleyin.
- 20 dakika sonra, ocağı kapatın ve karışımı süzün.
- İstediğiniz miktarda tarçını ekleyin.
Bu basit tarif sayesinde, muz ve tarçından yapılan bu çay derin bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır. Yatmadan 1 saat önce içerseniz en iyi sonucu alırsınız. Bu çayı dinlendirici bir aktiviteyle birleştirin.
Biraz zaman geçtikten sonra etkilerini göreceksiniz. Ertesi güne ihtiyacınız olan enerjiyi toplamış olarak uyanacaksınız. Denemek ister misiniz? İşe yarayıp yaramadığını bizimle paylaşın!
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Alonso, J. R. (2004). Tratado de Fitofármacos y nutracéuticos. Buenos Aires: Corpus.
- Cañigueral, S. (1998). Plantas medicinales y drogas vegetales para infusión y tisana. Milan: OEMF International.
- Pamplona Roger, J. (1995). Enciclopedia de las plantas medicinales (vol. II). Madrid: Safeliz.