Saç Dökülmesi Karşıtı 3 Doğal Çare
Saç dökülmesi sorununu tersine çevirmenin bir yolunu bulmak, özellikle yaşlandıkça yaygın bir endişe kaynağıdır. Ayrıca, aşırı stres, dramatik bir yoğunluk, parlaklık ve hacim kaybına neden olabilir.
Bazen saç dökülmesi saç liflerinize zarar veren kötü ürünlerin kullanımı ve kötü bir biçimde kullanılması ile de ilgilidir. Örneğin, her gün düzleştirici kullanmak veya sağlıksız bileşenler içeren şampuanlar kullanmak saçınız için iyi değildir.
Ancak, insanların sonbaharda olduğu gibi daha fazla folikül kaybettikleri zamanlar da vardır. Bununla birlikte, eğer bu zaman içinde devam ederse, hangi ilaçların saç dökülmesini etkili bir şekilde tersine çevirmenize yardımcı olabileceğini bilmek önemlidir.
Saç Dökülmesini Tersine Çeviren Doğal İlaçlar
Nefis buklelerinizi başarılı bir şekilde geri kazanmayı vaat eden ürünlere başvurmuş olabilirsiniz. Hiçbiri günün sonunda işe yaramayacaktır. Bu nedenle, belki de bazı doğal ilaçlara bir şans verme zamanı gelmiştir. Doğaldır, saç derinize zarar vermez ve bu tam olarak ihtiyacınız olan şey olabilir.
1. Biberiye
Tıbbi bitkilerin etnobotanik araştırması makalesine göre, biberiye saç dökülmesini tersine çeviren bir bitkidir çünkü kafa derinizdeki kan dolaşımını uyarır.
Saçınızın dökülmesini önlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- Bir tencereye su ve biberiye yaprağı ekleyerek bir çay yapın.
- Çay hazır olduğunda, su ılık hale gelene kadar dinlenmeye bırakılır.
- Sonra biberiyeyi süzün ve saç derinize masaj yaparak bir tonik gibi uygulayın.
- Sonunda saçınızı yıkayın. Ayrıca, sonuç almaya başlamak için haftada en az bir kez yapmanız önemlidir.
İlginizi çekebilir: Biberiyenin Yararları ve Kullanımı
2. Isırgan otu
Urtica I türlerinin yaşam alanları ve geleneksel kullanımları araştırmasına göre ısırgan otu saç dökülmesini tersine çevirmek için başka bir seçenektir. Saç dökülmesini önleyebilecek anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.
Bazen stres nedeniyle kafa derinizde seboreik dermatit gelişebilir. Bu enflamasyon, kaşıntı ve saç dökülmesine neden olur. Isırgan otu bu durumlarda mükemmel bir seçenek olabilir.
Nasıl kullanabileceğinizi görelim:
- İlk önce ısırgan otu çayı yapın.
- Dinlendirdikten sonra, ısırgan otunu süzün ve saç derinize uygulayın.
- Sonra hafifçe masaj yapın ve bekletin.
- Son olarak, bu çözümü haftada iki kez uygulayabilirsiniz.
Not : Isırgan otunun yapraklarını tutarken çok dikkatli olun. Tahriş edici ve kaşıntıya neden olabilecek küçük tüyleri vardır. Onları su içinde ısıtınca, bu etki kaybolur.
Hoşunuza gidebilir: Isırgan Otunun Saçınıza Faydaları
3. Aloe Vera Saç Dökülmesini Tersine Çevirir
Aloe vera saç dökülmesini tersine çeviren son çarelerden biridir. Saç derinizi nemlendirir, saçınızı iyileştirir ve saç tellerini güçlendirir. Kuşkusuz, evde her zaman bir aloe vera bitkisi olması şarttır, çünkü onları çok farklı şekillerde kullanabilirsiniz.
Bu durumda, aşağıdaki gibi kullanmanızı öneririz:
- Aloe vera bitkisinden bir yaprak kesin.
- Ardından, ikiye bölün ve jeli kafa derinize sürün.
- Sonunda da saç derinize masaj yapın.
- Bunu haftada bir kez yapabilirsiniz.
Aloe verayı bu şekilde uygulamak istemiyorsanız, jeli kaşıkla çıkarabilir, bir kaba koyup karıştırabilirsiniz. Ardından, saç derinize dikkatlice uygulayın.
Saç Dökülmesini Tersine Çevirmek İçin İpuçları
Bu doğal ilaçlar saç dökülmesini tersine çevirmenize yardımcı olabilir, ancak doktorunuza gitmek önemlidir. Seboreik dermatit veya alopesi varsa doktorunuz sizin probleminize özel en iyi tedaviyi bulmanıza yardımcı olacaktır.
Doktorunuzun tedavisini uygulamanın yanı sıra, size gösterdiğimiz ilaçları da kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, doktorunuzun tavsiyesine öncelik vermek önemlidir. Doğal ilaçların sonuçları çok yavaş ortaya çıkabilir. Bu yüzden onları kullanırken tutarlı olmak çok önemlidir.
Fark edilir derecede bir saç dökülmesinden mi muzdaripsiniz?
Bu makalenin size yardımcı olduğunu ve doktorunuzun tedavisi ile birlikte kullanabileceğiniz bazı doğal alternatifler sağladığını umuyoruz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Alejandro, M., Alberto, M., Gama Campillo, L. M., & Mariaca Méndez, R. (2010). El uso de las plantas medicinales en las comunidades Maya-Chontales de Nacajuca, Tabasco, México. Polibotánica, (29), 213-262.
- Avila-Sosa, R., Navarro-Cruz, A. R., Vera-López, O., Dávila-Márquez, R. M., Melgoza-Palma, N., & Meza-Pluma, R. (2011). Romero (Rosmarinus officinalis L.): una revisión de sus usos no culinarios. Ciencia y mar, 15(43), 23-36.
- García Bacallao, Lourdes, Rojo Domínguez, Delia Mercedes, García Gómez, Luis Vicente, & Hernández Ángel, Maureen. (2002). Plantas con propiedades antiinflamatorias. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas, 21(3), 214-216. Recuperado en 24 de abril de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03002002000300012&lng=es&tlng=es.
- López Pupo, Natacha, Tablada Robinet, María Elena, Jacas García, Caridad, Jacas Portuondo, Ana Lucía, & Solano Pérez, Marhyan. (2018). Terapias tradicional y natural combinadas en pacientes con alopecia areata. MEDISAN, 22(6), 416-423. Recuperado en 24 de abril de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1029-30192018000600005&lng=es&tlng=es.
- Romeu, C. R., Botta Ferret, E., & Díaz Finalé, Y. (2007). Caracterización fitoquímica del aceite esencial de romero (Rosmarinus officinalis L.) y evaluación in vitro de su actividad acaricida. Fitosanidad, 11(2).