Yaban Mersini ve Vişneli Antioksidan Smoothie

Bu yaban mersini ve vişneli antioksidan smoothie size pek çok besin sağlayacak ferahlatıcı bir içecektir. Ayrıca, karın şişkinliği ve idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi etmenize de yardımcı olacaktır.
Yaban Mersini ve Vişneli Antioksidan Smoothie

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Gerekli vitamin ve minerallerinizi alırken aynı zamanda da ferahlamak mı istiyorsunuz? O zaman, sizinle bugün paylaşacağımız bu leziz yaban mersini ve vişneli antioksidan smoothie tarifini denemelisiniz. Bu, sıcak günlerde ya da sağlıklı bir atıştırmalık istediğinizde keyfini çıkarabileceğiniz düşük kalorili bir içecektir.

Hem yaban mersini hem de vişne, iyiliğinizi destekleyen önemli besinler içerir. Hatta, bu meyveleri tüketmek bağışıklık sisteminizi güçlendirir, şişkinliği azaltır ve idrar yolu enfeksiyonları ile savaşır. Bu smoothie’yi nasıl yapacağınızı bu yazımızda keşfedin!

Yaban Mersini ve Vişneli Antioksidan Smoothie: Faydaları

Bu leziz antioksidan smoothie tarifini nasıl yapacağınızı öğrenmeden önce bu içeceğin sağlığa faydalarından bahsetmeye değer. Vücudunuza su sağlamak ve sizi ferahlatmanın yanında iyiliğinizi pek çok şekilde destekler.

Yaban Mersininin Faydaları

Bir tabak yaban mersini.
Bu küçük meyveler vücudunuza ilginç yararlar sağlayan antioksidanlarla doludur.

Yaban mersini, aralarında antosiyaninler ve kuersetin de bulunan hatırı sayılır miktarda antioksidan bileşen ile karakterizedir. Bu maddeler kalp, beyin ve kan şekeri seviyeleri üzerinde bazı pozitif etkilere sahiptir.

Yukarıdaki sebeplerden dolayı doğal yaban mersini suyu içmek hipertansiyon, yüksek kolesterol ve diğer kardiyak hastalıklar gibi yaygın hastalıkları engellemeye yardımcı olur. Benzer şekilde, sinir sisteminde dengeyi destekler, beyin sağlığını güçlendirir ve diyabet riskini azaltır.

Yaban mersininin diğer önemli faydaları şunlardır:

  • İdrar yolu enfeksiyonlarını engellemeye ve tedavi etmeye yardım ederler
  • Bağışıklık sisteminizi güçlendirirler
  • Akciğer sağlığınızı iyileştirirler
  • Sindirim sürecine yardım ederler
  • Oksidatif stresin negatif etkilerini bloklarlar
  • Erken yaşlanmayı engellemeye yardımcı olurlar

Bu yazımızı kaçırmamalısınız: Yaban Mersinli Ayran ile Detox Yapın

Vişnenin Faydaları

Bir tabak vişne ve bir sürahi vişne suyu.
Yüksek lif içeriği vişneyi sindirim sağlığınız için yararlı bir gıda yapar.

Vişne; yüksek antioksidan, fitokimyasal, vitamin ve besinsel lif içeriği ile öne çıkar. Bu önemli besinler hücrelerinizi serbest radikallerin eylemlerine karşı korur, kanserin belirli türleri de dahil olmak üzere pek çok kronik hastalığın riskini en aza indirir.

Ayrıca, sağladıkları antosiyaninler sayesinde kalp sağlığınız üzerinde de pozitif bir etkileri vardır. Benzer şekilde, sindirim sağlığınızı geliştirir ve kabızlık ile savaşmaya yardımcı olurlar. Bundan dolayı, genellikle şişkinlik ve diğer sindirim problemleri ile savaşmak için kullanılırlar.

Bu harika meyve diğer şeylerin yanında şunlara da yardım eder:

  • Hipertansiyon ve felç riskini azaltmak
  • Enflamasyon ile savaşmak ve artriti engellemek
  • Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve enfeksiyon riskini azaltmak
  • Yüksek kolesterol seviyelerini kontrol etmek
  • Kan şekerindeki dalgalanmaları azaltmak

Bu yazımızı da keşfedin: Bu 5 Harika Meyveli Smoothie İle Kilo Verin

Yaban Mersini ve Vişneli Antioksidan Smoothie

Yaban mersinli smoothie.
Besinsel değerlerini arttırmak için iki meyvenin de suyunu bitkisel bir süt ile karıştırabilirsiniz.

Bu antioksidan smoothie yapılması çok kolay bir içecektir. Malzemeleri bir blender’da; su, bitkisel süt ya da yoğurt eşliğinde karıştırmanız yeterli olacaktır. Bu durumda bu içeceği bir bitkisel süt ile yapmanızı öneriyoruz, bu şekilde daha hafif ve daha besleyici olacaktır.

Malzemeleri

  • 100 g yaban mersini
  • 50 g çekirdeği çıkarılmış vişne
  • 1 bardak yulaf ya da badem sütü (200 ml)

Hazırlanışı

  1. Öncelikle, meyveleri iyice yıkayın ve vişnelerin çekirdeklerini çıkarın
  2. Sonrasında bunları blender’a ekleyin
  3. Bitkisel sütü (ya da istediğiniz sıvıyı) ekleyin ve blender’ı birkaç dakika çalıştırın
  4. İçinde topaklar olmayan bir içecek elde ettiğinizden emin olun
  5. Hazır olduğunda, buz dolu bir bardakta servis edin ve keyfini çıkarın!

Varyasyon: Yulaf, Yaban Mersini, Vişne ve Çilekli Smoothie

Eğer bu antioksidan smoothie’nin önceki versiyonunu değiştirmek istiyorsanız, yulaf ve çilekli bu seçeneği deneyin. Bu malzemeler smoothie’ye leziz bir tat katmakla kalmaz, içeceğin besin değerini de arttırır.

Malzemeleri

  • 200 g karışık meyve (yaban mersini, vişne ve çilek)
  • 50 g yulaf
  • 1 çorba kaşığı öğütülmüş badem (15 g)
  • 62.5 ml Hindistan cevizi sütü
  • 125 ml doğal yoğurt
  • İstediğiniz kadar buz

Hazırlanışı

  1. Öncelikle meyveleri blender’a aktarın.
  2. Sonra malzemelerin kalanını ekleyin.
  3. Her şey iyice karışana kadar blender’ı birkaç dakika çalıştırın. 
  4. Son olarak, istediğiniz kadar buz ekleyin.
  5. Eğer karışımın çok yoğun olduğunu fark ederseniz biraz su ekleyip blender’ı tekrar çalıştırın. 
  6. İstediğiniz zaman tüketin!

Bu leziz yaban mersini ve vişne smoothie’sini hala denemediniz mi? Gördüğünüz gibi, birçok faydası vardır. Eğer enerjinizi tekrar doldurmak ve sağlığınıza dikkat etmek istiyorsanız sizinle bugün paylaştığımız tariflerden birini denemek konusunda tereddüt etmeyin. Bunlara bayılacaksınız!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Leyva, M. J., Wu, M., Basu, A., Lyons, T. J., Betts, N. M., Aston, C. E., … Du, M. (2010). Blueberries Decrease Cardiovascular Risk Factors in Obese Men and Women with Metabolic Syndrome. The Journal of Nutrition. https://doi.org/10.3945/jn.110.124701
  • Routray, W., & Orsat, V. (2011). Blueberries and Their Anthocyanins: Factors Affecting Biosynthesis and Properties. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. https://doi.org/10.1111/j.1541-4337.2011.00164.x
  • Norberto, S., Silva, S., Meireles, M., Faria, A., Pintado, M., & Calhau, C. (2013). Blueberry anthocyanins in health promotion: A metabolic overview. Journal of Functional Foods. https://doi.org/10.1016/j.jff.2013.08.015
  • McCune, L. M., Kubota, C., Stendell-Hollis, N. R., & Thomson, C. A. (2011). Cherries and health: A review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408390903001719
  • Ferretti, G., Bacchetti, T., Belleggia, A., & Neri, D. (2010). Cherry antioxidants: From farm to table. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules15106993

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.