Bitlerle Başa Çıkmak İçin Sirkeli 4 Doğal İlaç
Bit çocuklar arasında çok yaygın bir problemdir. Bir çocuk bitlendiğinde etrafındaki bütün çocuklar kaçınılmaz bir şekilde bitlenirler. Bu sebepten ötürü, bitlerle başa çıkmak için önleyici yöntemlere başvurmanız ve evde yapabileceğiniz doğal ilaçları elinizin altında bulundurmanız önemlidir.
Bu yazımızda, kimyasal yöntemlere başvurmadan bitlerle başa çıkmak için yararlanabileceğiniz bazı sirkeli ev yapımı ilaçları paylaşacağız. Bu ilaçları elde etmek için sirkeyi biberiye, çay ağacı yağı, sarımsak, okaliptüs ve Hindistan cevizi yağı gibi güçlü maddelerle birleştireceğiz.
Bitlendim!
Bitler okullarda, çocuklar arasındaki fiziksel temasla çok kolay yayıldığı için, çok yaygın bir sorundur. Bu küçük parazitler kafa derisini istila eder ve kanla beslenirler ki bu, çok fazla kaşıntıya sebep olur. Sonuç olarak, çocuğunuzun okulunda bitlenen bir çocuk olduğunu duyduysanız, bazı önleyici yöntemlere başvurmanız gerekmektedir.
Bitlerle başa çıkmak için birçok farklı ürün ve şampuan vardır. Fakat, çoğunluğu kimyasal maddeler içerir ve her zaman o kadar da etkili değildir.
Öte yandan, kafa deriniz veya sağlığınız için herhangi bir olumsuz yan etki olmadan bitlerden kurtulmanıza yardımcı olabilecek birçok doğal ürün vardır.
Bitlerle Başa Çıkmak İçin Sirkeli İlaçlar
Tüm bu ilaçların temelini oluşturan madde, birçok sağlık probleminde, güzellik uygulamalarında ve temizlik ürünlerinde kullanılabilecek bir madde olan sirkedir. Sirkenin en güzel yanı, birçok kimyasal ürünün aksine, bit yumurtalarının kafa derisine yapışmasını önlüyor olmasıdır.
Dahası, sirke harika bir dezenfektan ve pH düzenleyicidir. Birçok kişi, saçına parlaklık ve yumuşaklık kattığı için hali hazırda ev yapımı bir saç kremi olarak sirke kullanmaktadır.
Bitlerle başa çıkmak için elma sirkesi ya da diğer sirke türlerini kullanabilirsiniz. Doğal, pastörize edilmemiş bir sirke kullanmak en iyisidir. Son olarak söz etmemiz gereken şey, bu ilaçların hepsinin su ile seyreltilmesi gerektiğidir.
1. Biberiyeli Sirke
Paylaşacağımız ilk ve en geleneksel olan ev yapımı ilaç biberiye ve sirkedir. Antiseptik özelliklere sahip tıbbi bir bitki olan biberiyeyi sirke içinde yumuşatarak bu ilacı kendiniz elde edebilirsiniz. Bu sayede ihtiyaç duyduğunuzda elinizin altında olacaktır. Aynı zamanda bu karışım asla bozulmayacaktır.
İçindekiler
- 2 bardak sirke (400 ml)
- 2-4 taze biberiye filizi
Yapılışı
- Malzemeleri cam bir kavanoza koyun.
- Sıkıca kapatın ve malzemeleri bir ay boyunca yumuşamaya bırakın.
- Bir ay sonra kullanabilir ya da daha da etkili olması için biraz daha bekleyebilirsiniz.
2. Çay Ağacı Sirkesi
Çay ağacı yağı, her zaman dolabınızda bulundurmanız gereken muhteşem bir doğal üründür. Bu güçlü yağ özü her türlü patojenle; virüsler, bakteriler ve mantarlarla, savaşmanıza yardımcı olur.
Sonuç olarak, önleyici bir yöntem olarak bir şampuana ekleyerek ya da sirkeyle karıştırarak anında bir çözüm olarak kullanmak için mükemmel bir maddedir. Ancak, sizi çay ağacı yaprağının kokusunun oldukça özel ve çok güçlü bir koku olduğu konusunda uyarmalıyız.
İçindekiler
- 1 bardak sirke (200 ml)
- 10 çay ağacı yağı
Yapılışı
- Malzemeleri bir sprey şişesinde karıştırın.
- Kullanmadan önce iyice çalkalayın.
3. Sirke, Sarımsak ve Okaliptüs
Her zaman etkili olan bir ev yapımı ilaç olarak kullanılabilen sarımsak, güçlü bir doğal antibiyotiktir. Aynı zamanda, güçlü kokusundan ve sahip olduğu özelliklerden dolayı sarımsak, bitlere karşı da kullanılabilir. Sarımsak neredeyse her zaman elinizin altında bulunabilecek bir malzemedir.
Bu durum için kullanmak istiyorsanız, kokuyu biraz azaltmak ve etkilerini daha da artırmak için sarımsağa biraz okaliptüs yağı ekleyebilirsiniz.
İçindekiler
- 1 bardak sirke (200 ml)
- 1 diş sarımsak
- 10 damla okaliptüs yağı
Yapılışı
- Sarımsağı sirke içinde ezin.
- Karışımı süzüp bir tüpe koyun. Okaliptüs yağını ekleyin.
- Kullanmadan önce çalkalayın.
4. Sirke ve Hindistan Cevizi Yağı
Bitlerle başa çıkmak için yararlanabileceğiniz ev yapımı ilaçların sonuncusu da sirke ve Hindistan cevizi yağıdır. Sahip olduğu özelliklerden ötürü her geçen gün daha popüler hale gelen bu bitkisel yağ, deri ve saç derisindeki patojenlerden kurtulmaya yardımcı olur. Ayrıca nemlendirici özelliğe de sahiptir.
İçindekiler
- 1 bardak sirke (200 ml)
- Yarım bardak sızma Hindistan cevizi yağı (100 ml)
Yapılışı
- İki malzemeyi de kavanoza koyun. Şunu da belirtmeliyiz ki Hindistan cevizi yağı 23ºC altında katılaşacaktır.
- Kullanmadan önce iyice çalkalayarak karıştırın.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Meister, L., & Ochsendorf, F. (2016). Head Lice. Deutsches Arzteblatt International. https://doi.org/10.3238/arztebl.2016.0763
- Sangaré, A. K., Doumbo, O. K., & Raoult, D. (2016). Management and Treatment of Human Lice. BioMed Research International. https://doi.org/10.1155/2016/8962685
- Chang, P., & Solares, A. (2013). Pediculosis. Dermatologia Revista Mexicana.
- Johnston CS, Gaas CA. Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effect. MedGenMed. 2006;8(2):61. Published 2006 May 30.
- Takano-Lee M, Edman JD, Mullens BA, Clark JM. Home remedies to control head lice: assessment of home remedies to control the human head louse, Pediculus humanus capitis (Anoplura: Pediculidae). J Pediatr Nurs. 2004;19(6):393-398. https://doi.org/10.1016/j.pedn.2004.11.002.
- Young-Cheol Yang, Hoi-Seon Lee, JM Clark, Young-Joon Ahn, Actividad insecticida de aceites vegetales esenciales contra Pediculus humanus capitis (Anoplura: Pediculidae), Journal of Medical Entomology , Volumen 41, Número 4, 1 de julio de 2004, Páginas 699–704, https://doi.org/10.1603/0022-2585-41.4.699.
- Di Campli, E., Di Bartolomeo, S., Delli Pizzi, P. et al. Actividad del aceite de árbol de té y nerolidol solo o en combinación contra Pediculus capitis (piojos) y sus huevos. Parasitol Res 111, 1985–1992 (2012). https://doi.org/10.1007/s00436-012-3045-0.
- Bayan, L., Koulivand, PH y Gorji, A. (2014). Ajo: una revisión de los posibles efectos terapéuticos. Avicenna journal of phytomedicine , 4 (1), 1–14.
- González González, Emilio (2013) Aplicación topica del ajo (Allium sativum) en dos presentaciones (tintura y polvo) como tratamiento de pediculosis en gallinas (Gallus gallus) de traspatio en san Lucas Sacatepéquez. Licenciatura thesis, Universidad de San Carlos de Guatemala. http://www.repositorio.usac.edu.gt/2089/.
- Burgess IF, Brunton ER, Burgess NA. Clinical trial showing superiority of a coconut and anise spray over permethrin 0.43% lotion for head louse infestation, ISRCTN96469780. Eur J Pediatr. 2010;169(1):55-62. doi:10.1007/s00431-009-0978-0.