Bugün Seni Hiçbir Şeyin Üzmesine İzin Verme
Bugün negatif olmayı bırakmaya karar verdim. Sonuçta, ters olmanın, sağlığıma ve mutluluğuma hiçbir katkısı olmaz.
Pozitif olmak aslında göründüğünden daha kolaydır. Ayrıca sağlığınızı etkilemek ve sizi gülümsetmek için en hızlı yoldur.Yaşananların parlak tarafını son gördüğümden beri uzun zaman geçti. Bir gün, ne zaman olduğunu hatırlamıyorum bile, her şey siyaha döndü.
Kendimi bu sorundan uzak tutamadım. Benim açımdan, hiçbir şeyi başaramadım. Sonuç olarak, gönüllü olarak acı çekmeye karar verdim.
Evet, bazen hayatlarımızı fark etmeden negatif bir hale getiririz. Zamanla, başımıza gelen kötü şeyler için başkalarını ya da durumları suçlamaya başlarız.Aslında, sorumlu tutabileceğimiz tek kişi kendimiziz.
Benim davranışlarım beni negatif bir hale getirdi
Bize acı çektiren bazı öğrenilmiş tutumlar vardır. Ne yazık ki, biri gözlerimizi açana kadar, bunların bilincinde olmayız.
Bugün, kendi olumsuz düşünce ve alışkanlıklarınızdan bazılarını keşfetmenize yardımcı olmak istiyoruz. Ayrıca sizi gerçekten mutsuz yapan şeyin ne olduğunu da bulabilirsiniz.
1. “Onlar benden daha iyiler”
Kendimizi başkaları ile kıyaslamak sahip olabileceğimiz en kötü tutumdur. Bunun en kötü tutum olmasının tek sebebi, bunu yaptığımızda kaybetmemiz değildir. Aynı zamanda ne kadar güvensiz olduğumuzu gösteren bir yansıma olmasıdır.
Bizi eşsiz kılan yetenekleri göremiyoruz. Kendimiz hakkında olumlu bir şey gözümüze çarpmıyor.Diğer herkes gibi olmak istiyoruz, ancak olamayacağımızı fark ediyoruz.
Unutmayın: Her birimizin yürüyeceği yol farklı ve özgündür.
Merhametle görmeyi öğrenin. Mükemmel olmaya çalışmayı bırakın. Aynı döngü içinde koşmaktan vazgeçin. Bu sizi ilerlemenizi engeller.Kendinize ve olduğunuz kişiye inanın.
2. Bugün kurban rolü oynamayı bırakın
Biz fark etmiyor olsak da, her durumda kurban gibi hissetmeyi severiz. Bunu yaparak, çevremizdeki şeyleri değiştirmek ya da sorumluluk almak için hiçbir şey yapmak zorunda kalmayız. Bunu, sorunlardan kaçmak için bir bahane olarak da kullanabiliriz.
Bunu yaparak, başımıza gelenler ile ilgili sorumlulukları almaktan kaçınırız. Çevremizdekileri suçlarız. Bütün bunlar bir heves temellidir ve böylelikle kendimizi daha iyi hissedebiliriz.
Başınıza gelenleri değiştirme imkanının elinizde olduğu söylenmektedir. Sadece ayağa kalkıp, harekete geçmelisiniz.
3. “Herkes benden daha önemli”
Eğer bu düşünce aklınızdan geçiyorsa, DERHAL ondan kurtulun. Diğerlerinden daha az önemli değilsiniz. Bir başkasının iyiliğini kendinizden önceye koymamalısınız.
Bunun, fark etmemize rağmen, her zaman yaptığımız bir şey olduğu söylenmektedir. Önem verdiğimiz tüm insanlara hayır diyemeyiz. En azından sorumluluklara batana kadar diyemeyiz.
Bunun yüzünden hepimizin problemleri vardır. Yapmanız gereken ilk şey kendinize önem vermenizdir. Daha sonra eğer ihtiyaç duyuyorlarsa başkaları ile de ilgilenebilirsiniz.Siz kendinize iyi bakmazsanız, kim bakacak?
4. Eğer bir şey yapmak istiyorsanız, bugün yapın
Bugün yapmak istediğiniz şeyleri neden ertelediniz? Korktuğunuz için mi? Güvende hissetmediğiniz için mi? Hatta bunun sebebi,yaşadığımız andan zevk almadan geleceği düşünmemiz öğretildiği için bile olabilir.
Bir geziye çıkmak veya farklı bir iş bulmak istediğinizi düşünün. Bilinçsizce, zihniniz şimdi para biriktirmezseniz ne kadar kötü olacağını düşünmeye başlar. Hatta zihniniz size başka bir iş bulamayacağınızı bile söyleyebilir.
Zamanla, bu sadece, hayattan istediğiniz gibi zevk almadığınızı fark etmenizi sağlar. İçinde olduğunuz anı düşünmüyorsunuz. Şu andan zevk almıyor ve hatta onu yaşamıyorsunuz.Bu gerçekten size yardımcı oluyor mu?
Dürüst olmak gerekirse, hayatı negatif bir hale getirmenin birçok yolu vardır. Sizi acıtan bir ilişkiyi sürdürebilirsiniz. Çevrenizdeki toksik insanlara tutunabilirsiniz. Hatta, geçmişin üstesinden gelemediğiniz için yardıma ihtiyacınız olduğunu inkar etmeniz bile mümkündür.
Bununla birlikte, hayatı pozitif bir hale getirmenin de birçok yolu vardır.Bugün, acımı bırakıp mutlu olmaya karar verdim. Siz de bunu yapacak mısınız, yoksa olduğunuz yerde sayacak mısınız?
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Goleman, D. (1996). Inteligencia Emocional. Kairós. https://doi.org/10.1590/S0034-75901996000400008
- Bisquerra Alzina, R., & Pérez Escoda, N. (2007). Las competencias emocionales. Educación XX1. https://doi.org/10.5944/educxx1.1.10.297
- Oriol-Bosch, A. (2012). Resiliencia. Educación Médica. https://doi.org/10.4321/S1575-18132012000200004