Tok Tutan Armutlu, Chialı ve Yulaflı Smoothie

Tok tutmasının yanı sıra, bu smoothie bağırsak faaliyerlerini iyileştirmeye, aşırı toksinleri ortadan kaldırmaya ve aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olur.
Tok Tutan Armutlu, Chialı ve Yulaflı Smoothie
Elisa Morales Lupayante

Yazan ve doğrulayan beden eğitimi pedagogu ve beslenme uzmanı Elisa Morales Lupayante.

Son Güncelleme: 22 Şubat, 2022

Bu lezzetli ve tok tutan içecek, kilo vermek için diyet yapan insanlar için oldukça idealdir çünkü içerisinde gün boyu aç hissetmeden kilo verdiren besinler vardır. Karaciğer, böbrek ve bağırsakların işlevini geliştiren bu yulaflı smoothie ve faydalarını keşfedin. Sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacak!

Kilo verdiren ve tok tutan armutlu, chialı ve yulaflı smoothie

Diyetinize alternatifler ekleyerek kilo vermek istiyorsanız, gün boyu sizi yok tutacak besinler tercih etmelisiniz.

Çok miktarda lif içeren besinler tok tutar. Lif sadece bağırsaklarınızın daha iyi çalışmasını sağlamaz, aynı zamanda uzun bir süre tok hissetmenize de yardımcı olur.

Ayrıca armut doğal olarak içeceği tatlandırır. Bu şekilde, şeker ihtiyacınızı çok kalorili tatlılar yemeden de giderebilirsiniz.

Bu yulaflı smoothie içinde besinler bir araya geldiğinde, doğal bir şekilde daha kolay kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Armut

masada duran armutlar

Armut lezzetli, tatlı ve ferahlatıcı bir meyvedir. Kolaylıkla sindirilir ve size çok fazla enerji verir.

Lif içeriği, bağırsakların işlevini geliştirirken, potasyum ve arbutin içeriği de ödemlerin vücuttan atılmasını sağlayan idrar söktürücü bir etkiye sahiptir.

Bu, midenizi rahatlatır ve bütün gün şişkin hissetmenize neden olmaz.

Armuttaki karbonhidrat yavaş emilir. Tatlı bir meyve olduğunu da göz önünde bulundurursanız, özellikle sabahları tatlı yeme isteğinizi azaltmaya yardımcı olur.

Chia tohumu

bir kavanoz içinde chia tohumu

Chia tohumu doğal bir mucizedir. Oldukça küçük olan bu gri renkli tohumlar, bağırsakların işlevini düzenler ve kilo vermenizi kolaylaştırır.

Onları suda beklettiğinizde, chia tohumları sindirim sistemini ilgilendiren ve toksinleri ortadan kaldıran jelatinimsi, çözünür bir lif olan yapışkan bir sıvı açığa çıkarır.

Antioksidanlar, proteinler, yağ asidi ve kalsiyum gibi mineraller açısından zengin olan Chia, oldukça tok tutar ve karaciğerin işleyişine yardımcı olur.

Yulaf

Yulaf, içerdiği yüksek lifler ve besin maddeleri sayesinde kilo vermek istiyorsanız yiyebileceğiniz en iyi tahıllardan biridir.

Oldukça doyurucudur, enerji verir ve aynı zamanda sinir sisteminizi sakinleştirir. Bu, aşırı yeme nedenimiz olan anksiyete ile mücadele etmek için idealdir.

Fazla yeme dürtüsüne sahip olan ve bunu kontrol etmekte büyük güçlük çeken insanlar, yulafın isteklerini kontrol etmeye yardımcı olacağını görecektir.

Bu smoothie nasıl hazırlanır?

Malzemeler

  • 2 adet olgunlaşmış armut
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu (14 gr)
  • 3 yemek kaşığı yulaf unu (30 gr)
  • 1 bardak su (200 ml)
  • Tatlandırmak için Stevia (isteğe bağlı)

Not: Armutlar organik ise, lif açısından zengin olduğundan kabuğuyla beraber tüketebilirsiniz.

Hazırlanışı

  • Bir gece önceden, yulafı ve chia tohumunu bir bardak suya koyun. Üzerini kapatın ve bir gece bekletin.
  • Sabah, smoothie yaparken yulaf ve chia tohumu ile birlikte suyu da kullanın. Su, yulaf ve chia tohumundaki çözünebilir lif nedeniyle jelatinimsi olacaktır.
  • Karışıma armutları da ekledikten sonra isterseniz son olarak tatlandırmak için stevia da ilave edebilirsiniz.
  • Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar en az bir dakika boyunca içeceği blenderda karıştırın.

Nasıl ve ne zaman tüketilmeli?

  • Bu karışım için en uygun zaman sabahtır. Kahvaltıda ya da kahvaltı sonrasında tüketebilirsiniz. İçerisindeki doğal şeker, uzun bir süre tatlı yeme ihtiyacınızın önüne geçecektir.
  • İçerdiği chia ve yulaf, sabahın erken saatlerinde bağırsaklarınızı düzenlemeye yardımcı olacaktır.
  • Bu smoothieyi her gün ya da belirli aralıklarla tüketebilirsiniz. Örneğin, bir ay boyunca her gün tüketin ve bir süre ara verin.

Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Abdelhamid AS., Brown TJ., Brainard JS., Biswas P., et al., Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev,2018.
  • Chang H-Ch, Huang Ch-N, et al. Oat prevents obesity an abdominal fat distribution, and improves liver function in humans. Plant Foods for Human Nutrition. Marzo 2013. 68 (1): 18-23.
  • Jayachandran M., Chen J., Chung SS., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human heatlh. J Nutr Biochem, 2018. 61:101-110.
  • National Research Council (US) Committee on Diet and Health. Diet and health: implications for reducing chronic diseases risk. Washington DC: National Academies Press (US); 1989. 10, Dietary fiber.
  • Navaei N, Pourafshar Sh, et al. Influence of daily fresh pear consumption on biomarkers of cardio metabolic health in middle-aged / older adults with metabolic syndrome: a randomized controlled trial. Food Function. Febrero 2019. 10 (2): 1062-1072.
  • Rebello C. J, Johnson W, et al. Instant oatmeal increases satiety and reduces energy intake compared to a ready-to-eat oat-based breakfast cereal: a randomized crossover trial. Journal Of the American College of Nutrition. Enero 2016. 35 (1): 41-49.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.