Meme Kanseri ile Savaşmak için Koltuk Altı Detoksu

Piyasada bulunan deodorantlar zararlı olabilecek kimyasallar içerdiğinden, meme kanserini önlemek ve toksinlerden kurtulmak için detoks yapmak gerekir.
Meme Kanseri ile Savaşmak için Koltuk Altı Detoksu
Elisa Morales Lupayante

tarafından incelendi ve onaylandı. beden eğitimi pedagogu ve beslenme uzmanı Elisa Morales Lupayante.

Tarafından yazılmıştır Carolina Betancourth

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Deodorantlar, dünyanın dört bir yanındaki birçok insanın kişisel bakım rutinlerinin bir parçasıdır. Bunların kullanımının amacı aşırı terlemeyi azaltması ve kötü kokulara neden olabilecek bakteri gelişimini yavaşlatmasıdır. Ancak bu ürünlerdeki bazı maddelerin meme kanseri vakalarıyla ilişkili olduğu bilinmektedir.

Birçok insan bazı deodorantların meme kanseri ve Alzheimer gibi ciddi hastalıklara yol açabilen, cilt bariyerini aşabilen zehirli maddeler içerdiğinden habersizdir.

Bu bilgi biraz endişe verici görünüyor olsa da, parabenler, ftalatlar ve alüminyum gibi bileşiklerin lokal olarak uygulandığında meme kanserine neden olabileceğini gösteren birkaç çalışma olduğunu bilmelisiniz.

Bunun nedeni de şudur ki, bu maddeler vücudunuzun hormonları düzenleyen aktivitelerine karışarak, östrojen düzeylerinde dengesizliklere neden olurlar. Bu maddeler koltuk altlarınızdaki gözenekleri tıkayarak, vücuttaki toksik maddelerin atılmasını önler ve bu da durumu zorlaştırır.

Bu nedenle doğal malzemeler içerek çeşitli detokslar bu zamana kadar test edilmiştir, bunlar bakterilerin ve herhangi bir kimyasalın birikmemesini destekler.

Bu detoks tedavilerini evde hazırlamak çok kolaydır ve ayrıca piyasadaki ürünlerin negatif sonuçlarından kaçınmanıza yardımcı olurken, meme kanseri ile savaşır.

Neden koltuk altlarına detoks yapmalıyız?

koltuk-alti

Vücut ısısını düzenlemek, toksinleri atmak ve hidrasyonun düzeyinin korunmasına yardımcı olmak için terin ortadan kaldırılmasını kolaylaştıran, koltuk altı bölgesinde mevcut olan bir çok ter bezi vardır. Doğal pH’nızın kokusu yoktur, ancak bakteriler çoğalacak doğru ortamı bulmaya başlayarak çoğaldığında değişir.

Bu tatsız koku nedeniyle, çoğu kişi kokuları nötrleştiren ve bu bölge için daha güzel bir his veren kimyasallar kullanmayı tercih etmektedir. Sorun şudur ki, bileşenler ciltte kalır ve vücut tarafından emilebilir.

Az miktarlarda kullanmak bir soruna neden olmaz, ancak kimyasallar uzun vadede birikebilir ve ciddi hastalıkların gelişimini tetikler. İşte bu noktada detoks önemli bir rol oynamaktadır, böylece biriken maddeleri ortadan kaldırmanıza ve meme kanserini önlemenize yardımcı olur.

Bu detoks için bir araya getiren bileşenler toksinlerden arındırılmışlardır ve piyasadaki hijyen ürünlerinin yerini tutabilecek antibakteriyel özelliklere sahiptirler. Bunu toksinleri vücudunuzdan temizlemenin bir yolu olarak kullanmakla birlikte, aynı zamanda pH değişimini ve kokuyu kontrol etmek için de kullanabilirsiniz.

Koltuk altınıza detoks yapmanın ve meme kanserini önlemenin yolu

detoks-maskesi

Koltuk altındaki bölgede toksin seviyesinin yüksek olması riski göz önüne alındığında, bu bölgeye doğal bir yoldan detoks yapmak için ve meme kanserini önlemek için birkaç basit adımı atmaya değiyor. Bu malzemelerin herhangi bir market veya aktarda bulunması kolay olsa bile, tamamen organik olmalarından emin olmanız çok önemlidir.

Birincisi elma sirkesidir, bakteri, mantar ve toksinlerin varlığını azaltmak için doğal asitler içerir. Bu bakterilerin oluşmasına neden olan mikroorganizmaları ortadan kaldırırken kokuları gizleyen bazı bitkisel yağlar da içerirler.

Ayrıca, bentonit kil, ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olur ve oluşan toksinlerin giderilmesinde diğer maddeleri destekler.

Bunu da okumanızı tavsiye ediyoruz: Meme Kanseri: Farklı Türleri, Belirtileri ve Tedavisi

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı organik elma sirkesi (10 ml)
  • 3 damla biberiye yağı
  • 5 damla kişniş yağı
  • 1 yemek kaşığı bentonit kili (10 g)

Hazırlanışı

  • Cam bir kaseye elma sirkesini koyun ve bentonit kili ile karıştırın.
  • Güzelce karıştıklarında, yağları ekleyin ve krem kıvamı elde edinceye kadar karıştırın.
  • Uygulamaya geçmeden önce karışımı bir kaç saat bekletin.

Nasıl kullanacağız?

  • Bu tedaviyi uygulamadan önce, deodorant kalıntılarını temizlemek için koltuk altlarınızı yıkayın.
  • Karışımı ince bir katman halinde, nazik dairesel hareketlerle koltuk altınıza uygulayın.
  • Soğuk su ile durulamadan önce 5 dakika bekletin.
  • Bu uygulamayı 2-3 hafta boyunca her gün tekrar edin.
  • Bu tedaviyi su ve antioksidan içeren yiyecekleri tüketiminizi artırarak destekleyin.

Bu yöntem sadece koltuk altı kısmındaki toksikleri yok etmekle kalmayacak aynı zamanda kötü kokuları ve kötü koyu lekeleri ortadan kaldıracak. Bu bölgedeki toksik kalıntıların artmasından kaçınmak için, kişisel temizlik ürünleri alırken her zaman çok dikkatli olmalısınız.

Eğer etiketleri iyice okursanız, daha sağlıklı ve daha az zararlı olan nazik içerikleri ve formülleri ayırt edebilirsiniz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Meunier, A. (2005). Clays. In Clays. https://doi.org/10.1007/b138672
  • Johnston CS, Gaas CA. Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effect. MedGenMed. 2006;8(2):61. Published 2006 May 30.
  • Erkan, N., Ayranci, G., & Ayranci, E. (2008). Antioxidant activities of rosemary (Rosmarinus Officinalis L.) extract, blackseed (Nigella sativa L.) essential oil, carnosic acid, rosmarinic acid and sesamol. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.01.058
  • Moosavi M. Bentonite Clay as a Natural Remedy: A Brief Review. Iran J Public Health. 2017;46(9):1176–1183.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.