Sürekli Ağlayan Bir Bebek Nasıl Sakinleştirilir

Sürekli ağlayan bir bebek ile başa çıkmak oldukça zor olsa da onu sakinleştirmek için öncelikle sakin ve rahat olmalısınız. Aksi takdirde, stresiniz bebeğe geçebilir ve onu negatif etkileyebilirsiniz.
Sürekli Ağlayan Bir Bebek Nasıl Sakinleştirilir

Tarafından yazılmıştır Daniela Colmenares

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Çocuklar birçok farklı sebep yüzünden ağlayabilirler. Çoğu zaman neden ağladıklarını anlayamayabilirsiniz. Ancak, bir ebeveyn olarak bebeğinizin neden ağladığını bilmeli, ona göre aksiyon almalı ve sonuçlandırmalısınız. Bu yazıda, sürekli ağlayan bir bebek nasıl sakinleştirilir sorusunun üzerinde duracağız.

Bebekler kendilerini yalnızca ağlayarak ifade edebildikleri için, isteklerinin tam olarak ne olduğunu anlamak zor olabilir. Yine de, ebeveynlerin bir bebeğin neden ağlayabileceğini bilmeleri gerekir.

Yeni doğan bir bebeğin ağlaması epey sinir bozucu olabilir ve bu sizi strese sokabilir. Ancak, bebeğinizi sakinleştirmeye çalışırken rahat ve sakin olduğunuzdan emin olmalısınız. Aksi takdirde, durum hem siz hem de bebeğiniz için çok daha kötü bir hal alabilir.

Bir bebeği sakinleştirmeyi bilmek neden önemlidir?

Bir insanın sağlığı yaşadığı duygulardan kolayca etkilenebilmektedir. Bir bebek için durum çok daha zordur çünkü rahatsızlıklarını yalnızca ağlayarak ifade edebilmektedir. Eğer bebeğin ihtiyaçlarına gerekli özeni göstermezseniz çeşitli zihinsel ve duygusal problemler geliştirebilir ve bu problemler onu kısa ya da uzun vadede derinden etkileyebilir.

Eğer bebeğinizi nasıl sakinleştireceğinizi bilirseniz, aranızdaki ilişki çok daha güçlü hale gelecektir. Bebeğinize ne kadar iyi bakarsanız, aranızdaki güven bağı o kadar sağlamlaşır. Ayrıca, bebeğinizi ağlatacak bütün stresli olaylardan kaçınmanız da gerekir.

Hayatta bir bebeğin gülümsemesi kadar mutluluk verici hiçbir şey yoktur. Sürekli ağlayan bir bebek sahibiyseniz, onu sakinleştirmeyi öğrendiğinizde bebeğinizin çok daha mutlu olacağını göreceksiniz. Onunla konuşun, oyunlar oynayın ve günlük aktivitelerde bulunun. Bu sayede aranızda kırılmaz bir bağ oluşacaktır.

Keşfedin: Güçlü Bir Kadın Yetiştirmek İçin Bir Babaya Düşen Görevler

Bir bebek neden sürekli ağlar?

Sürekli ağlayan bir bebek nasıl sakinleştirilir?

Tarih öncesi dönemde yaşayan insanlar genellikle kıyafet ya da takı kullanmazlardı. Görünüşe göre zaman geçtikçe bazı şeyler de değişti. Bebeğinizin pamuk, payet ya da metal gibi bazı materyallere alerjisi olabilir. Eğer bebeğinizin ağlamasına alerjik reaksiyon belirtileri eşlik ediyorsa, onu hemen doktora götürmelisiniz.

Bebekler çok kısa zamanda derin duygusal bağlar geliştirebilirler. Örneğin; bebeğinizin tanımadığı birinin kucağında durmaktan pek de hoşlanmadığını fark edebilirsiniz. Böyle durumlarda hoşnutsuzluklarını ağlayarak dile getirirler. Sizin yapmanız gereken şey bebeğinizi kucağınıza almak yerine ortada kötü bir niyet olmadığını anlamasını sağlamaktır.

Açlık ve susuzluk

Bir insan hayatta kalabilmek için yemek yemeli ve su içmelidir. Ancak, bebekler bu işleri kendi başlarına başaramadıkları için acıktıklarında ve susadıklarında ağlamayı tercih ederler. Ve siz isteklerinin ne olduğunu anlayana kadar da ağlamayı sürdürürler.

Uyku

Gürültü ve ışık bebeğinizin uykusunun bölünmesine sebep olabilir. Bir diğer yandan, bebeğinizin uykusu geldiyse ve fiziksel olarak rahat değilse, siz onu yatağına götürüp yatırana kadar ağlamayı kesmeyecektir.

Böyle durumlarda bebeğinizi o rahatlayana kadar kucağınızda tutmanızı öneririz.

Ağrı ve bağırsak sancısı

Başınıza gelebilecek en kötü senaryo bebeğinizin ağrı yüzünden ağlamasıdır. Bebekler bağırsak sancısına (kolik), enfeksiyona ve diğer benzer rahatsızlıklara epey yatkındır. Bu yüzden, bebeğinizi periyodik aralıklarla kontrole götürmelisiniz.

Eğer bebeğiniz başka bir rahatsızlık sebebiyle ağlıyorsa gözünüzü ondan ayırmayın. Evde tedavi edemiyorsanız acilen doktora götürün.

Sürekli ağlayan bir bebek nasıl sakinleştirilir?

Biraz ilgi ve şefkat göstererek herkesi sakinleştirebilirsiniz. Sürekli ağlayan bir bebek de ona sevgi ve şefkat ile yaklaşıldığında kesinlikle sakinleşecektir. Örneğin; sırtını nazikçe sıvazlayarak bebeğinizin karın ağrısını hafifletebilirsiniz. Nazikçe sarılarak ya da hafifçe gıdıklayarak bebeğinizin ilgi odağını dağıtabilir ve böylece gözyaşlarını durdurabilirsiniz.

Dünyanın en güzel sesine sahip olmasanız da bebeğiniz ona şarkı söylemenizden hoşnut olacaktır. Bebeğinizin ağladığını fark ettiğinizde ona favori şarkısını söyleyerek uykuya dalmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede bebeğiniz sevildiğini anlayacak ve kendini güvende hissedecektir.

Bir bebek uzun süre ve aralıksız ağlarsa neler olabilir?

Ağlayan bebek

Bebeğiniz ağladığında onunla ilgilenmezseniz kısa veya uzun vadede olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin; sürekli ağlayan bir bebek ilgi görmediğinde, gelecek hayatında duygularını ifade etmekte güçlük çekebilir. Bu da onun kişisel ve profesyonel ilişkilerini etkileyebilir.

Bir bebek ağladığında ebeveynler strese girebilirler ve bağırmak ya da şiddet uygulamak gibi fevri reaksiyonlar gösterebilirler. Bu durum yalnızca ebeveynin suçlu hissetmesine değil, aynı zamanda çocuğun psikolojik ve fiziksel bir travma geliştirmesine yol açabilir.

Her ne pahasına olursa olsun bu tip bir durumdan kaçınmanız gerekir.

Sonuç

Özellikle ilk kez ebeveyn olanlar için ağlayan bir bebeği sakinleştirmek zorlu bir görev gibi görünebilir. Ancak, zamanla ve daha çok pratikle çok daha kolay bir hal alacaktır. Biraz sabır ve sevgiyle bebeğinizin gözyaşlarını sıcak bir gülümsemeye dönüştürebilirsiniz.

Bu öneriler tüm ebeveynlere yardımcı olacaktır. Bir bebeği anlamanın ve onu mutlu etmenin ne kadar önemli olduğunu anladığınızdan emin olun. Bu şekilde, gözyaşlarının dahil olmadığı mutlu anılar biriktirebilirsiniz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.