Bağırsakları Temizlemek İçin Faydalı Gıdalar

Bağırsakları Temizlemek İçin Faydalı Gıdalar
Maricela Jiménez López

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Maricela Jiménez López.

Tarafından yazılmıştır Carolina Betancourth

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Kalın bağırsak olarak bilinen kolon, bütün sindirim sisteminizin doğru çalışıp zararlı maddeleri dışarı atmanız için hayati öneme sahiptir. Bu makalede bağırsakları temizlemek için tüketebileceğiniz gıdalardan söz edeceğiz.

Toksinler hastalıklara yol açan maddelerdir, bu yüzden bağırsakları temizlemek ve vücudu toksinlerden arındırmak gerekir. Bununla birlikte egzersiz eksikliği, beslenme bozuklukları ve yetersiz su tüketimi vücutta toksin birikimine sebep olabilir.

Şeker, yağ, alkol ve kafeinden uzak durmaya çalışın. Bunlar yerine bol bol sebze ve meyve tüketin çünkü bu gıdalar antioksidan  ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir.

Bağırsaklarınızı doğal ve sağlıklı yollarla temizlemek için hangi tüketmeniz gereken gıdaları aşağıda bulabilirsiniz.

Bağırsakları Temizlemek ve Toksinlerden Arınmak için Faydalı Gıdalar

Portakal

Portakal C vitamini özelliğiyle bilinmesinin yanı sıra enfeksiyona karşı direnci arttırmakta da birebirdir. Ayrıca portakal kasları güçlendiren sodyum, potasyum ve magnezyum içerir.

Hafızanızı güçlendirmek, mide ve cilt kanserinden korunmak, stresi kontrol altında tutmak, kan basıncını düzenlemek ve sinir sistemini istikrarlı tutmak için doğal bir tedavi aracıdır.

Bağırsakları temizlemek için tüketebileceğiniz en faydalı meyvelerdendir.

Her gün portakal yemek yaşlılık izlerini azaltır. 

Üzüm

Üzüm kanı ve bağırsakları temizler, idrar söktürücü ve kabızlık gidericidir. İçeriğinde yüksek oranda C vitamini bulunur ve migren, kalp-damar hastalıkları ve kanser gibi sorunlarla başa çıkmak için dört dörtlüktür. Ayrıca üzüm muhteşem bir potasyum ve lif kaynağıdır.

Enginar

Enginar vücuttaki fazla sıvıyı atmak ve detoks yapmak için en çok önerilen sebzedir.

Sindirim sıkıntıları, hassas bağırsak problemi, flatülans, baş dönmesi ve bulantı gibi sıkıntıları rahatlamak için kullanılır. Ayrıca anemi, diyabet, romatizma, gut ve safra kesesi taşı sorunlarına iyi gelir.

Kereviz

detoks

Kereviz vücuda çok yararlı olduğu gibi kanserden (özellikle kolon ve mide kanserinden) korunmaya yardımcı olur.

Harika bir idrar söktürücüdür, tansiyonu düşürür, doğal bir kabız ilacıdır, sindirimi iyileştirir ve metabolizmayı güçlendirir.

Domates

Domates yüksek oranda  antioksidan ve vitamin içermesi sayesinde  vücudu temizlemeye yardımcı olur. Arındırıcıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Domatesteki A vitamini gözleri güçlendirir, bağırsaklarınızı sağlıklı tutar ve kabız ile ishale karşı korur. Ayrıca cildinizi güneş yanıklarından korur, kolestrolü düşürür ve kalbi korur.

Limon

Limon zengin bir C vitamini ve antioksidan kaynağıdır ve bu maddeler vücudu arındırmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve safra kesesini korumak için kullanılır.

Elma

elma

Elma kötü kolesterol oranını düşürmeye yardımcı olur.

Ayrıca antioksidan ve temizleyici özelliktedir. Sindirim sistemini düzenler ve beyni Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına karşı korur. Rahatlatıcı etkisi nedeniyle menopoz süresince ve anksiyeteye karşı bol elma yemek önerilir.

Elma, tokluk hissi verir. Ayrıca kabızlığı azaltarak vücuttan toksinlerin atılamamasıyla oluşabilecek kolon kanserini ve basuru önler.

Soğan

Soğan vücutta antibakteriyel işlevi görür ve sindirim sitemini korur, kan dolaşımını arttırır, muhteşem bir lif kaynağıdır.

C vitamini içerir, kanseri önler, kalorisi düşüktür, kolesterol içermez ve çok az sodyum içerir.

Yeşil Çay

bağırsakları temizlemek

Yeşil çay bol  miktarda antioksidan içerir, gribe karşı koruma sağlar, migren ve zihinsel yorgunluğa karşı birebirdir. İdrar söktürücüdür ve ülser oluşumunu önler. Tümörleri azaltır ve kolon, akciğer ve cilt kanserlerine karşı koruma sağlar.

Önemli:

Bağırsakları temizlemek ve vücudu toksinlerden arındırmak aslında çok kolay.

Her gün keten tohumu ve yulaf tüketin, bol  su için. Bol bol meyve ve sebze tüketin, egzersiz yapın ve vücudunuza yarardan fazla zarar veren gıdalardan kaçının. 


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.