Cildinizdeki İzleri, Lekeleri ve Çatlakları Gidermek İçin Doğal Tedaviler
Cilt vücudunuzun koruyucu bariyeridir. Cilt sürekli olarak kendini yenilerken, dokularını bozan binlerce faktöre maruz kalır. Çevresel toksinler, güneş ışınları ve yetersiz beslenme riskin bir kısmını oluşturur. Er ya da geç, bu zararlı maddeler cilt kusurlarına neden olur.
Kozmetik endüstrisi, bu saldırılara karşı koyan birçok ürün geliştirmiştir ancak buna rağmen hala kurtulamadığımız lekeler, izler ve çatlaklar mevcuttur.
Bu cilt kusurlarının hiçbiri ciddi bir sorun oluşturmaz ancak neredeyse her zaman bu kusurlardan kurtulmanın yollarını ararız çünkü onları sevimsiz buluruz.
Neyse ki, en derin dokuları bile besleyen bileşenler içeren% 100 doğal ürünler vardır. Böylece cildin onarım süreçlerini optimize ederken görünümünü de iyileştirirler.
Bu ürünlere doğal aloe vera jeli ve Hindistan cevizi yağı örnek verilebilir. Her ikisi de cildi korumak, canlandırmak ve onarmak için yaygın olarak kullanılırlar. Yüksek besin içeriğinden dolayı, en yaygın cilt problemlerinin tedavisine yardımcı olan bu basit formülü bugünkü yazımızda öğrenin!
Lekeleri, izleri ve çatlakları ortadan kaldırmak için ev yapımı jel
Bu ev yapımı aloe vera ve Hindistan cevizi yağı jeli, birden fazla kozmetik uygulaması nedeniyle popüler hale gelen alternatif bir üründür.
Su, esansiyel yağ asitleri ve amino asitler bakımından zengin olan bu karışım, yaygın cilt problemlerine karşı savaşan onarıcı bir jeldir. Formülü dokuları canlandırır ve hücresel yenilenmeyi hızlandırarak aşağıdaki sorunları tedavi eder:
- Deri çatlağı
- Yara izi
- Akne
- Lekeler
- Alerjiler
- Yanıklar
- Sedef
- Yaralar
Aloe veranın faydaları
Aloe vera bitkisi cilt için çok faydalı olduğundan doğal kozmetik ürünü olarak sıklıkla kullanılır. Özetle:
- Aloe vera, A, B ve C vitamini içerir. Bunlar, hücre yenilenmesi sürecini destekleyen ve erken yaşlanmayı önlemek için gerekli olan vitaminlerdir.
- Mineraller, yağ asitleri ve antioksidanlar bakımından zengindirler.
- Bunların hepsi bir araya geldiğinde, dokuları derinlemesine besler, nemlendirir, esnekliğini korur ve kusursuz hale getirir.
- Kolajen ve elastinin azalmasını önlediğinden, cildi sıkı tutmak için tamamlayıcı bir ürün olarak kullanılır.
- Yanık, kesik ya da kistik akne durumunda cildi korumaya yardımcı olan anti-inflamatuar, iyileştirici ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.
- Doğrudan uygulandığında, cildin dokusuna nüfuz ederek ince kırışıkların oluşmasını önler.
- Siyah noktaların görünümünü en aza indirmeye yardımcıdır. Ölü deriden kurtulmanıza yardımcı olur ve cildinizi parlatır.
- Yıpranmış liflerin onarımına yardımcı olduğundan, çatlakların tedavisinde en etkili yöntemlerden bir tanesidir.
İlginizi çekebilir: Cildinizi Ölü Hücrelerden Arındırın!
Hindistan cevizi yağının faydaları
Hindistan cevizi yağı kozmetik sektöründe son yıllarda önemli bir yer edindi. Nemlendirme özelliğinin yanı sıra, koruyucu ve onarıcı gücü de Hindistan cevizi yağının popüler olmasına katkı sağladı. Hindistan cevizi yağı:
- Yağ asitleri, proteinler ve antioksidanlar bakımından zengindir. Dolayısıyla, hasarlı dokuların yenilenmesini teşvik ederek cildi derinlemesine nemlendirir.
- Bileşenleri, hücreleri güneş ışınlarının ve toksinlerin zararları etkilerinden korur. Böylece lekeler, kırışıklıklar ve diğer kusurların oluşmasını engeller.
- Buna ek olarak yumuşatıcı özelliklere sahiptir ve iyileşmeyi hızlandırır ve böylece yaralardan, yanıklardan ve her türlü cilt probleminden kurtulma sürecini hızlandırır.
- Antimikrobiyal etkisinden dolayı akne ile savaşır. Ayrıca diğer enfeksiyonları önler.
- Gözeneklerde biriken cilt yağını ve ölü hücreleri azaltarak cildi derinlemesine temizler.
Karışım nasıl hazırlanır?
Bu şaşırtıcı doğal jel, cilt problemlerine karşı bir tedavi veya tedbir olarak kullanılabilir. Bu karışımı hazırlamak çok kolaydır ve malzemeleri de süpermarketlerde bile bulabilirsiniz.
Malzemeler
- 6 yemek kaşığı sızma hindistan cevizi yağı (90 gr)
- 6 yemek kaşığı aloe vera jeli (90 gr)
- 10 damla lavanta esansiyel yağı
Gerekenler
- Derin bir kap
- Tahta kaşık
- Kapaklı cam kavanoz
Yapılışı
- Önce, hindistan cevizi yağını derin bir kaseye koyun. Aloe vera jelini ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
- Malzemeler birbirine iyice karıştığında, lavanta esansiyel yağını da ilave edip karışımı cam kavanoza koyun.
- Karışımı, daha uzun süre dayanması için buzdolabında saklayın.
Nasıl uygulanır?
- Jeli gerekli miktarda alın ve kusurlu cilt bölgelerine uygulayın.
- Duştan sonra veya yatmadan önce kullanın.
- Jel tamamen emilene kadar masaj yapın.
- Bir saat beklettikten sonra kalan jeli nemli bir bez yardımıyla temizleyin.
Gördüğünüz gibi, cildiniz için çok amaçlı bir ürün yapmak çok basittir ve agresif kimyasal bileşenler gerektirmez. Bu karışımı evde hazırlayın ve ne kadar faydalı olduğunu göreceksiniz!
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Dat, A. D., Poon, F., Pham, K. B. T., & Doust, J. (2014). Aloe vera for treating acute and chronic wounds. Sao Paulo Medical Journal. https://doi.org/10.1590/1516-3180.20141326T1
- Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599
- Sahu, P. K., Giri, D. D., Singh, R., Pandey, P., & Gupta, S. (2013). Therapeutic and Medicinal Uses of Aloe vera : A Review. Scientific Research. https://doi.org/10.4236/pp.2013.48086
- Nevin, K. G., & Rajamohan, T. (2010). Effect of topical application of virgin coconut oil on skin components and antioxidant status during dermal wound healing in young rats. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000313516
- Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – a review of potential applications. Hygeia Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
- Korać, R., & Khambholja, K. (2011). Potential of herbs in skin protection from ultraviolet radiation. Pharmacognosy Reviews. https://doi.org/10.4103/0973-7847.91114