Evde Göz Kapağı Sıkılaştırıcı Krem Hazırlayın
Göz kapaklarınız yüzünüzdeki diğer bölgelerden çok daha fazla hassastır. Güneşe ve toksinlere doğrudan maruz kaldıklarından sarkabilirler ve yaşlanma belirtileri göstermeye meyillidirler. Bu sebeple evde göz kapağı sıkılaştırıcı krem hazırlamayı öğrenmek isteyebilirsiniz.
Bu durum aynı zamanda genetik faktörlere bağlı olmasına rağmen sebep, bakım eksikliğinden kaynaklanan beslenme yetersizliği de olabilir.
Bazı cerrahi operasyonlar bu sorunu giderebilirken, özellikle aşırı durumlarda evde uygulanabilecek yöntemler de vardır.
İçerdiği malzemeler nedeniyle cildin esnekliğini ve sıkılığını artıran ev yapımı doğal kremler bunlara örnek gösterilebilir.
Tedaviyi birkaç basit adımla evde nasıl hazırlayacağınızı ve tüm faydalarını bugünkü yazımızda öğrenin.
Tamamen doğal göz kapağı sıkılaştırıcı krem
Bu ev yapımı göz kapağı sıkılaştıcısı krem içerisindeki maddeler, göz kapaklarınıza sıkı hale gelmek için ihtiyaç duydukları önemli besin maddelerini hiçbir yan etki olmadan verir.
- Düzenli uygulandığında kusursuzlaştırarak cildi koruyan kollajen ve elastin maddelerinin üretimini destekler.
- Anti-inflamatuar ve ferahlatıcı özellikleri genellikle yüzün bu hassas alanını etkileyen şişkinlikler ve yorgunluğu azaltmak için idealdir.
- Serbest radikallerin olumsuz etkilerini en aza indirgeyen yüksek bir antioksidan konsantrasyonuna sahiptir. Göz kapağındaki esneklik kaybını ve erken kırışıklıkları önler.
- Dolaşımı ve hücre yenilenmesini teşvik eden C ve E vitaminlerini içerir.
- Ayrıca kuruluğu önlemek için cildin doğal nemini muhafaza etmeye yardımcı olan esansiyel yağ asitleri içerir.
- Üstelik, içerdiği besleyici maddeler güneşten gelen UV ışınlarına karşı koruyucu bir kalkan oluşturur ve bu da hassas cildin güçsüzleşmesini engeller.
Göz kapağı sıkılaştırıcı krem nasıl hazırlanır
Bu ev yapımı kremi hazırlamak için taze ve %100 organik maddeler satın almalısınız.
Organik bileşenler daha güçlü bir besin konsantrasyonuna sahiptir ve böcek ilacı veya diğer zararlı kimyasallara maruz kalmamaktadır.
- Bu krem; aloe vera jeli, cildin rejenerasyonunu ve sertliğini uyaran vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin maddelerle yapılır.
- Kremde pürüzsüzleştirici ve yumuşatıcı özellikleriyle bilinen yulaf ve yoğurt vardır ve bu bölgede bulunan ölü hücreleri ve pürüzleri ortadan kaldırırlar.
- Salatalık, su içeriği yüksek olduğundan özellikle sarkma eğiliminde olan ciltler için idealdir bu nedenle bu kremde salatalık da kullanılır.
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı aloe vera jeli (60 gr)
- 2 yemek kaşığı yulaf gevreği (20 g)
- 4 yemek kaşığı yoğurt (72 gr)
- 5 dilim soyulmuş salatalık
Yapılışı
- Bir aloe vera yaprağını bir bıçakla kesin ve içindeki jel özenle çıkarın. En az 4 yemek kaşığı kadar almaya dikkat edin.
- Aloe vera jelini yulaf, yoğurt ve salatalık ile karıştırın ve bir blenderın içine dökün.
- Malzemeleri, karışım pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin.
Keşfedin: Ev Yapımı Süzme Yoğurt Tarifi
Uygulanışı
- Göz kapaklarınızı içten dışa doğru temizleyin.
- Kremi uygulamadan önce cildinizi su ve sabun ile yıkayın.
- Göz kapağına az miktarda sürün. Gözünüze değdirmemeye dikkat edin.
- Tamamen kaplayın. Bunu göz çevrenize de uygulayabilirsiniz.
- 30 dakika bekletin ve soğuk su ile durulayın.
- Kalan kremi buzdolabında saklayın ve bu uygulamayı her gece tekrarlayın.
Peki, bu ev yapımı göz kapağı sıkılaştıcısı kremi denemeye hazır mısınız? Göz kapaklarınızın sarkık olduğundan şikayetçiyseniz ya da bu bölgenin sarkacağından endişeleniyorsanız bu doğal kremi hazırlayın ve düzenli olarak kullanın.
Tüm tedavilerde olduğu gibi, sonuçları hemen göremeyebileceğinizi unutmayın. İlk uygulamanın ardından cilt daha yumuşak bir hal alsa da, tedaviye devam etmeniz gerekir.
Bütün faydalarını görmek için haftada en az 3 kez kullanın.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. (2008). Aloe vera: A short review. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785
- Peterson, D. M. (2001). Oat antioxidants. Journal of Cereal Science. https://doi.org/10.1006/jcrs.2000.0349
- Singh, R., De, S., & Belkheir, A. (2013). Avena sativa (Oat), A Potential Neutraceutical and Therapeutic Agent: An Overview. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1016/j.ijhcs.2017.10.011