Mutlu Çiftlerin Her Koşulda Kaçınmaları Gereken Alışkanlıklar

Mutlu bir ilişki bir nimettir, bu yüzden onunla ilgilenmeli, zaman ayırmalı ve ona dikkat etmelisiniz.
Mutlu Çiftlerin Her Koşulda Kaçınmaları Gereken Alışkanlıklar

Son Güncelleme: 15 Mayıs, 2019

Mutlu çiftler, mutlu olmaya devam edebilmeleri için ilişkilerini sürdürmeli ve beslemelidir. Her gün aralarındaki bağın sürdürülmesi gerekir ve birlikte yaşarken kötü alışkanlıklardan uzak durulması önem arz eder.

Bu alışkanlıklar genellikle zaman geçtikçe ortaya çıkar ve çiftler için çok zararlı olabilir:

  • Yorgunluk
  • Güvensizlik
  • Mesafe
  • İlgi eksikliği
  • Destek eksikliği

Mutlu çiftlerin kaçınması gereken 8 alışkanlık

Eşinizle gerçekten mutlu olmak istiyorsanız, birlikte aşağıdaki alışkanlıklardan nasıl kaçınacağınızı bilmek önemlidir.

1. Eşinizi değiştirmek istemek

çift mutfakta sarılmış

Bir çiftin mutlaka her şeyde hemfikir olması gerekmez. Aslında, anlaşmazlıklar olması oldukça normal bir durumdur.

Duygusal bir ilişkinin başarısı, her iki tarafın da birbirlerini tanıma, birbirlerine saygı duyma, birbirlerini kabul etme ve her zaman belirli farklılıkların kalacağını anlama becerisinde yatmaktadır.

Bir kişi eşini olduğu gibi kabul etmediğinde ve sürekli olarak onları değiştirmeye çalıştığında, bu onları sevmedikleri veya belki de onlar için doğru eş olmadıkları anlamına gelebilir.

2. Birlikte vakit geçirmemek

Günlük aktiviteler, sorumluluklar ve strese rağmen ortak bir alanın olması iyi bir şey. Mutlu çiftler, samimi anlarını birlikte geçirmek için bu alanı ararlar.

Herhangi bir zaman ya da bağlantı eksikliği işleri zorlaştırabilir ve aralarında mesafe bile yaratabilir.

3. Savunmacı veya eleştirel olmak

kadın soru soruyor

Her zaman kendini savunmak, her zaman aklınıza gelen ilk şeyi söylemek, eleştirmek veya her zaman fikrinizi dile getirmek oldukça yorucu olabilir.

Hepimizin kusurları var ve sürekli bir eleştiri halinde olmak sadece öz güveni azaltır. Bu, çiftlerden birinin birbirlerinden daha uzak olmasına neden olabilir ve hatta ilişkinin dışında bir yol aramasını sebep olabilir.

4. Rutin

Rutin, bırakması zor bir alışkanlıktır. Sonuçta, hayat sürekli bir macera halinde olmak değildir. Hayatın her aşamasında kaçınılmazdır.

Ancak bir çiftin izin vermemesi gereken şey, rutinlerinin ilişkiyi monoton hale getirmesidir.

5. Yalanlar ve aldatma

kadın durumu umursamıyor

Yalan söyleyen ve ilişkileri zararlı bir hale getirebilen insanlar vardır, bu da insanlar arasındaki güveni yok eder.

Sadakatsizlik ve ihanet, iki insan arasındaki aşkı tamamen yok edebilir. Bu tür deneyimlerden dolayı daha sonra birine güvenmek çok zor olabilir.

6. Egoizm

Mutlu çiftler, günlük yaşamlarını ve geleceklerini etkileyen kararlar alır.

Diğer kişinin amaçlarını ya da hayallerini düşünmeden bağımsız olarak bu gibi kararlar alırlarsa, ilişkinin uzun sürmemesi daha olasıdır.

7. Sorunlarınıza sırtınızı dönme

çift yatakta küsmüş

Tüm ilişkiler farklıdır. Hiçbiri de mükemmel değil. Her zaman anlaşmazlıklar, hayal kırıklıkları veya sıkıntılı zamanlar olur. Ancak en yıkıcı olan şey, sorunlarınızı görmezden gelmek, sessiz kalmak, hiçbir şey yapmamak ve sorunu çözmek için uğraşmamaktır.

Bu iletişim eksikliği, sorunlar ile başa çıkmada yardımcı olmuyor. Aslında, işleri daha da kötüleştirir, daha da fazla yanlış anlaşılma üretebilecek bir çıkmaz oluşturur.

Kararlı ve olgun bir çift dürüst iletişimi sürdürmeye ve herhangi bir sorunu birlikte çözmek için ellerinden geleni yapmaya çalışır.

8. Cinsel ilişkiye girmemek

Samimiyet, bir çiftin uzun vadede beraber olması için çok önemlidir. Bununla cinsel ilişkilerinin tatmin edici olması gerektiği anlamına parmak basıyoruz.

Cinsellik, çiftlerin arasındaki bağı güçlendirmeye yardımcı olur, ancak çoğu zaman çiftler günlük yaşamın yorgunlukları sebebi ile bunu aradan çıkarır.

Cinsel ilişkiler yıllar geçtikçe değişir, ancak ilişkinin bu yönünü canlı tutmak ve bu temel anları birlikte paylaşmak esastır.

Sonuç

Bir ilişki her zaman karmaşıktır ve sürekli dikkat gerektirir. Ancak, bu alışkanlıklardan kaçınırsanız, sağlıklı ve mutlu bir bağlantı sürdürdüğünüzden emin olarak, zorlukları ve yanlış anlamaları önleyebilirsiniz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Rivera, D., Cruz, C., & Muñoz, C. (2011). Satisfacción en las relaciones de pareja en la adultez emergente: El rol del apego, la intimidad y la depresión. Terapia Psicologica. https://doi.org/10.4067/S0718-48082011000100008
  • Barón, M. J. O., Zapiain, J. G., & Apodaca, P. (2002). Apego y satisfacción afectivo-sexual en la pareja. Psicothema.
  • Guzmán, M., & Contreras, P. (2012). Estilos de Apego en Relaciones de Pareja y su Asociación con la Satisfacción Marital. Psykhe (Santiago). https://doi.org/10.4067/S0718-22282012000100005

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.