Selüliti Azaltmak için Öneriler ve İçecekler

Selüliti azaltmak için kahve, gazlı içecekler, alkollü içeceklerden kaçınmanızı öneriyoruz; haftada en az üç kere egzersiz yapın ve bolca su için. Ayrıca dar giysiler giymeyin. 
Selüliti Azaltmak için Öneriler ve İçecekler
Carlos Fabián Avila

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Carlos Fabián Avila.

Tarafından yazılmıştır Carolina Betancourth

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Selülit -kesinlikle bildiğiniz gibi- ortadan kaldırılması zor bir problemdir. Kadınlarda daha fazla görülür, özellikle hormonal değişimlerden dolayı olur -tabii ki tek sebebi sadece bu değildir- kötü beslenme, kabızlık ve fiziksel egzersiz eksikliğinden de olabilir.

Selülit vücudun baldır, karın ve kalça gibi farklı bölgelerini etkileyebilir, kötü bir görüntü verir çünkü cilt portakal kabuğu gibi görünür. Açıkçası bu isimle de bilinmektedir.

Bu cilt problemini ortadan kaldırmak için, insanlar diyet, masaj, ameliyat, mucize sunan ürünler gibi çeşitli yollar denerler. Ama gerçekte bu problemi çözmek için sabırlı olmalısınız ve uyguladığınız tedavileri düzenli olarak tekrarlamalısınız.

Selülitle savaşırken farklı tedavi yollarını takviye etmek için bazı önerilerimizi takip edebilirsiniz ve bunlar cildin dokusunu ve görüntüsünü iyi yönde etkileyebilir.

Bu durumda selülitten kurtulmak için rutininize bir içecek ekleyin; çünkü bu, vücudunuzun kötü görünen bazı bölgelerinin durumuna harika bir takviye olacak. Bu anti-selülit içeceği güzel bir tada sahip olmasının yanı sıra hazırlaması oldukça kolay.

Selüliti iyileştirmek için ev yapımı tarif

Bu içecek, malzemeleri sayesinde hücreler için temizleyici görev görür. Bunu hazırlamak için ihtiyacınız olanlar:

  • 500 gram aloe vera jeli
  • 500 gram bal
  • 6 yemek kaşığı viski

Hazırlamak için tüm malzemeleri mikserden geçirin, önemli olan iyice karışmaları. Sonra iyice kapalı bir şişeye ve onu da dolaba koyun. Sabahları ve akşamları bir yemek kaşığı alın.

Dikkate alınması gereken öneriler

Her gün yeterince su içmek önemlidir, bu şekilde toksinlerden arınırsınız ve selüliti oluşturan birikmiş yağlar yok olmaya başlar. Elinizden geldiğince az tuz yiyin, çünkü tuzlu yiyecekler tükettiğinizde vücudunuz su tutar ve bu da doğrudan selülitli cildi etkiler.

Daha çok lifli yiyecekler tüketin

şeftali ve yulaf

Yeterince lif yemek selüliti azaltmaya yardımcı olur çünkü vücudun ihtiyacı olmayan atıklardan kurtulmayı destekler. Lif tahıl ürünlerinde, yeşil yapraklı sebzelerde ve meyvelerde bulunur.

İlginizi çekebilir: En Sağlıklı 5 Meyve

Yağ yemekten kaçının

Yağ sağlığa her açıdan zararlıdır. Ama bu durumda büyük etkisi vardır, çünkü toksinlerin birikimine sebep olur; dolayısıyla selülitin oluşmasına ve artmasına neden olur. Azaltması ve kontrol etmesi zor olur.

Gazlı ve alkollü içecekler uzak durun

alkol içmek

Bu tür içecekler daha fazla toksin getirir, ve vücudu beslemezler, bu yüzden en iyisi ve sağlıklısı bunları içmekten kaçınmaktır. Uzak durulması ve az tüketilmesi gereken diğer yiyecekler ekmek, kurabiye, hamur işi gibi rafine un ürünleri, çünkü bunlarda yağ oranı yüksektir ve selüliti arttırırlar.

Aşırı kahve alımını, sigara içmeyi azaltın, rastgele bir yaşam tarzını bir kenara bırakın ve haftada en az üç kez egzersiz yapın. Ayrıca dar kıyafetler giymekten kaçının.

Ayrıca bir kaç masaj seansına gidin, bu selüliti oluşturan yağ nodüllerini kırmaya yardımcı olur. Masajı eğitimli biri yapmalı ve derideki birikmiş yağları akıtmak için uygun kremler kullanmalıdır. Hızlı ve verimli sonuçlara varmak için bunu her gün yapmalısınız.

Unutmayın

Selülit insanların özgüvenini etkileyen bir deri problemidir, ama sabırlı olursanız ve her şeyin ötesinde tedavide düzenli hareket edersiniz, büyük ölçüde kontrol altına alınabilir. Endişelenmeyin!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Cabrera, E. (2016). Cero celulitis. Efigenia Cabrera.
  • Carmona, E. C., Ortiz, A. C., Lombardo, M. C. M., & Cobos, J. A. (2009). Flora medicinal utilizada en las enfermedades de la piel y en belleza. Boletín del Instituto de Estudios Giennenses, (200), 165-179.
  • Dehin, R. (2000). El poder curativo del aloe vera. Ediciones Robinbook.
  • Díaz-Cardiel, S. L. (2011). Celulitis. REDUCA3(1).
  • Iglesias Rosado, C., Villarino Marín, A. L., Martinez, J. A., Cabrerizo, L., Gargallo, M., Lorenzo, H., … & Russolillo, J. (2011). Importancia del agua en la hidratación de la población española: documento FESNAD 2010. Nutrición Hospitalaria26(1), 27-36.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.